httpwww.schiphorstbv.nlwp-contentuploadsrako-.width-2560

Kunststof euronorm stapelbakken

voor dagelijks, industrieel gebruik

Basicline stapelbakken vs. Rako

Rako bakken zijn kunststof stapelbakken in euronorm formaat. Rako is min of meer verworden tot een merknaam dat een soort aanduidt. Rako bakken zijn stapelbakken, maar niet alle stapelbakken zijn Rako bakken. Enkele voorbeelden van vergelijkbare merkverwatering zijn luxaflex, kliko en de walkman.

Alternatieven voor Rako

Het spreekt dus voor zich dat er voor Rako bakken allerlei alternatieven te verkrijgen zijn, die veelal ook onderling stapelbaar zijn met Rako bakken. Stapelbakken die worden gebruikt in de industrie hebben vaak gestandaardiseerde euronorm afmetingen waardoor het geen probleem is om de bakken door elkaar te gebruiken.

Euronorm afmetingen zijn, zoals de naam het eigenlijk al uitlegt, afmetingen die binnen Europa de norm zijn. Door met universele afmetingen te werken, worden transporten en opslagruimtes optimaal benut en is het makkelijker om nieuwe technologieën te ontwikkelen voor geautomatiseerde warehouse systemen. Overal wordt immers gewerkt met dezelfde maten zodat de ruimtes in zowel vrachtwagens als in magazijnen als op transportbanden efficiënt opgevuld worden.

Stapelbakken zijn verkrijgbaar in de volgende euronorm afmetingen:
200×150 mm
300×200 mm
400×300 mm
600×400 mm
800×600 mm

Hiermee kunnen de gangbare europallets en blokpallets efficiënt gevuld worden:

Zo zijn onder meer onze Lightline stapelbakken, Basicline stapelbakken en Silverline stapelbakken stapelbaar met Rako kisten. De Basicline stapelbak is een goed alternatief voor de Rako bak. Met zijn vormgeving en producteigenschappen vertoont deze stapelbakkenserie de meeste overeenkomsten met Rako bakken.

Industriële kunststof stapelbakken hebben de volgende kenmerken:
– Ze hebben vaak euronorm afmetingen
– Ze zijn onderling stapelbaar, ook met andere merken stapelbakken
– Ze hebben een gladde, hygiënische vormgeving
– Ze zijn makkelijk te reinigen

Waarom kiezen voor Basicline

Modern en handzaam
Basicline stapelbakken hebben een moderne vormgeving die past bij de hedendaagse technieken in het magazijn. Zo zijn de bakken geschikt voor automatische handeling en gebruik op rollenbanen en transportbanden. Bovendien hebben de bakken een laag eigen gewicht, waardoor ze ook goed handmatig te handelen zijn.

Oerdegelijk
Basicline stapelbakken zijn degelijk, duurzaam en slagvast. De euronorm stapelbakken bieden optimale bescherming aan uw goederen en producten tijdens transport- en opslag en hebben een hoog draagvermogen.

Varianten
Basicline stapelbakken zijn verkrijgbaar in maar liefst 27 verschillende afmetingen en in meerdere varianten. Laten we eerst eens kijken naar de variaties in de basisuitvoering:

– Dichte wanden en bodem met open handgrepen
– Dichte wanden en bodem dichte handgrepen
– Dichte wanden en bodem met één verlaagde zijde (optioneel met klep)
– Geperforeerde wanden en bodem

Bakken met dichte wanden en bodem, maar met open handgrepen zijn ideaal voor handmatige verwerking. De open schelphandgrepen zijn ergonomisch vormgegeven en glad afgewerkt, zodat de bakken een prettige handligging hebben. Voor wie de bakken geheel stofvrij wil kunnen afsluiten, of ze tot aan de rand toe wil kunnen vullen zijn er bakken met dichte handgrepen verkrijgbaar. De bakken met een verlaagde zijde, ook wel bekend als grijpbak of magazijnbak, zijn bij uitstek geschikt voor pickmagazijnen. Tot slot zijn er ook bakken met geperforeerde wanden en bodem. Ideaal voor producten die gekoeld moeten worden of waar bijvoorbeeld vocht uit moet kunnen verdampen.

Direct naar de standaard Basicline uitvoeringen

Naast de verschillende basisuitvoeringen zijn er ook handige sets verkrijgbaar van de Basicline serie:
– Dekselbakken met een grijs deksel
– Dekselbakken met een transparant deksel
– Koffers met één handgreep aan de voorzijde
– Koffers met twee handgrepen aan de zijkanten

Direct naar de Basicline dekselbakken Direct naar de Basicline koffers

Accessoires
De Basicline serie biedt diverse accessoires die het opbergen en rangschikken van uw goederen makkelijker, veiliger en overzichtelijker maken. Denk hierbij aan:
– Etiketdragers
– Oplegdeksels
– Vakverdelers voor glaswerk
– Schuimen inserts
– Inzetbakken (van 2 tot 8 vakken)
– Transportdolly’s

Materiaal
Onze Basicline stapelbakken zijn gemaakt van 100% nieuw pp (polypropyleen). Dit pp is bestand tegen de meest voorkomende chemicaliën en is tevens levensmiddelgeschikt conform EU Verordening 10/2011 en de geldende HACCP regels. Bovendien zijn de bakken makkelijk te reinigen dankzij hun uitzonderlijk gladde vormgeving.

De bakken zijn zeer duurzaam en kennen dus een lange levensduur. De bakken kunnen volledig worden gerecycled. Desgewenst kunnen wij dit voor u faciliteren. De bakken worden dan vermalen bij onze vaste partner hiervoor en weer hergebruikt in onze fabriek voor de productie van nieuwe bakken.

Basicline stapelbakken zijn standaard leverbaar in lichtgrijs. Op aanvraag kunnen de bakken worden geproduceerd  in de kleur van uw huisstijl en/of worden voorzien van uw bedrijfslogo. Ook het aanbrengen van een barcode of RFID-tag behoort tot de mogelijkheden. U kunt er hier meer over lezen

Silverline stapelbakken als alternatief voor Rako bakken

Voor wie extra stevigheid zoekt in een stapelbak is de Silverline stapelbak de perfecte oplossing. Deze krachtpatser onder de stapelbakken is zwaarder dan een standaard euronorm bak en heeft extra verstevigende ribstructuren waardoor hij een extra hoog draagvermogen heeft. Silverline stapelbakken worden vaak gebruikt voor het opslaan en vervoeren van gereedschappen, zware apparaten en metalen onderdelen.

Direct naar de Silverline stapelbakken

Advies nodig?

Twijfelt u over welke stapelbakken het beste bij uw logistieke situatie passen? Vraag dan een gratis adviesgesprek aan! Voor advies op maat komen wij graag vrijblijvend bij u langs.

Ook telefonisch staan we voor u klaar. Onze productspecialisten zijn op werkdagen bereikbaar van 8.30 tot 17.00 uur via +31(0)570 622 944. Heeft u liever contact per e-mail? Stuur uw verzoek dan naar sales@schiphorstbv.nl.

Basicline en Silverline stapelbakken in de praktijk

Studio_Anneloes_Schiphorst2
Studio_Anneloes_Schiphorst
TOF-0108
ici-paris-xl-implementeert-nieuw-geautomatiseerd-orderpicksysteem-met-customized-kunststof-silverline-bakken-van-schiphorst-transport-en-opslagtechniek-3.jpg