Europallets (1.200 x 800 mm)

23 resultaten - huidige 1 tot 21. Volgende pagina.

Plastic europallets

Bent u op zoek naar een europallet? Wat zoekt u precies en welke type past bij u?Schiphorst Transport- en Opslagtechniek BV geeft u handvaten voor het kiezen van de europallet die bij u past.

Waarom kunststof pallets en geen houten?

Wanneer u goederen exporteert naar het buitenland, moeten uw goederen en hun verpakking voldoen aan een aantal eisen. Eén van de eisen gaat over internationaal verkeer van goederen waarbij geen organismen zoals parasieten mogen worden meegestuurd. Wanneer u exporteert op houten pallets loopt u dat risico. Om houten pallets te gebruiken, moeten deze pallets regelmatig worden behandeld conform de ISPN 15 richtlijn. Deze behandeling wordt uitgevoerd door een geautoriseerde instantie. Dit is bij kunststof pallets niet nodig. Kunststof europallets zijn van oorsprong geschikt voor internationaal handelsverkeer. Daar komt bij dat kunststof pallets aanzienlijk lichter zijn dan houten pallets. Daardoor zijn ze makkelijker te handelen en zijn zendingen goedkoper om te versturen.

Kunststof pallets: ideaal voor de export, vleessector en meer

Onze kunststof pallets bieden uitkomst aan diverse branches, van vleessector en cleanrooms tot export. Wanneer u naar Duitsland exporteert is een kunststoffen europallet een must. Hier wordt alles geregeld met europallets. Schiphorst biedt vier verschillende typen europallets met een belastbaarheid van 500 kg tot 1500 kg dynamisch (statisch tot 6.400 kg). Voor iedere sector is er een passende europallet te vinden.

Voorbeeld: H1 europallets in de vleessector
In de vleessector wordt vaak gebruikt gemaakt van de H1 pallet (hygiëne pallet). Een H1 pallet weegt standaard 18 kilo. Wanneer er vlees wordt getransporteerd, wordt het vlees, conform branche-afspraken, geplaatst in rode E2-bakken. Deze bakken hebben een afmeting van 60x40x20 cm en wegen 2 kilo. Vervolgens worden er zo’n 40 á 50 bakken op een pallet gestapeld. Vlees wordt per kilo betaald en niet op basis van aantallen. Zodra de pallet met vlees binnenkomt, wordt deze gewogen. Het totaal gewicht minus 18 kilo voor de H1 pallet en 2 kilo maal het aantal E2-bakken is het gewicht van het vlees.

Hoeveel europallets passen er in uw transportmiddel?

Transportmiddel Europallets
Distributieverkeer : 15 europallets
Nationaal transport : 18 europallets
Nationaal / internationaal transport : 36 of 72 europallets
Trailers (city, zeil/huif, box, megaliner) :33 europallets
Jumbo :38 europallets
Ecocombi
:51 europallets

Aantal pallets in een trailer:

Welke europallets zijn er allemaal?

Zoals hierboven beschreven worden europallets voor diverse doeleinden gebruikt. Iedere opdrachtgever maakt gebruikt van verschillende soorten palletten. We onderscheiden in hoofdlijnen de volgende palletsoorten: export pallets, medium pallets, heavy pallets en hygiëne pallets.

Export pallets

Schiphorst biedt een ruim assortiment export pallets, ook wel eenmalige pallets of one-waypallets genoemd. Exportpallets zijn:
● ruimtebesparend,
● conform IPPC,
● vervaardigd uit gerecycled kunststof,
● verkrijgbaar in blok-, euro- en containerformaat,
● als containerpallets optioneel leverbaar met zes sleeplatten,
● leverbaar met opstaande rand.

Medium pallets

Wanneer we spreken over medium pallets, hebben we het over universele kunststof pallets voor industrieel gebruik. Deze pallets zijn te gebruiken in temperaturen van -20°C tot +50°C. Tijdens reinigen zijn deze pallets bestand tegen een temperatuur tot +100°C. Verder hebben/zijn medium pallets:
● veelal een open design, waardoor ze eenvoudig te reinigen en drogen zijn,
● afgeronden hoeken ter voorkoming van beschadiging door een heftrucklepel,
● uitstekende eigenschappen voor rollenbanen,
● geschikt in combinatie met wikkel- en krimpfolie,
● UV- en weerbestendig,
● verkrijgbaar in nieuw levensmiddelengeschikt materiaal,
● leverbaar met opstaande rand.

Heavy pallets

Heavy pallets hebben een robuuste constructie en zijn zeer geschikt voor intensief en hoog rotatief gebruik in logistieke omgevingen. Heavy pallets hebben/zijn:
● afgeronde hoeken om beschadiging van een heftrucklepel te voorkomen;
● een temperatuurbereik van -20°C tot +50°C. Tijdens reinigen tot +100°C.
● geproduceerd volgens gas-assist technology,
● uitstekende eigenschappen voor rollenbanen
● geschikt in combinatie met wikkel- en krimpfolie,
● leverbaar in zowel nieuw als regeneraat materiaal,
● leverbaar met opstaande rand.

Hygiëne pallets

De naam zegt het al hygiëne pallets. Deze pallets hebben een optimaal hygiënisch design. Ze zijn voorzien van een glad en gesloten boven- en onderdek. Doordat de hygiëne pallets van Schiphorst voldoen aan de hygiëne eisen (HACCP) zijn ze zeer geschikt voor levensmiddelen. Verder zijn hygiëne pallets:
● vervaardigd van HDPE (polyetheen),
● geschikt voor temperaturen tussen de -20°C tot 50°C. Tijdens reinigen tot +100°C,
● leverbaar in regeneraat materiaal,
● optioneel verkrijgbaar in twee verschillende kleuren en met opstaande rand.

Op zoek naar een specifieke maat pallet?

Er zijn veel verschillende maten pallets verkrijgbaar. De europallet is 80x120 cm en wordt het meest gebruikt, maar we produceren ook pallets in grotere en kleinere afmetingen. Wanneer u een kleinere pallet prefereert, kiest u voor een display pallet. Die zijn 60x40 cm of 80x60 cm. Behoeft u een grotere pallet? Dan kiest u voor een blokpallet of containerpallet. 

Pallets met identificatie laten bedrukken

Ook kunt u bij Schiphorst uw pallets met identificatie laten bedrukken. Daarbij kunt u kiezen voor verschillende kleuren. Hierdoor vergroot u de herkenbaarheid van uw eigendom. Dit kan o.a. handig zijn wanneer u uw ladingdragers tijdelijk onderbrengt bij klanten of toeleveranciers.

Kosten van een europallet weten? Vraag een offerte aan!

De kosten van een europallet variëren van €7,- tot €80,-. Dankzij het brede en diepe assortiment zit er ongetwijfeld een geschikte pallet bij voor uw organisatie. Heeft u vragen of wilt u hulp bij het kiezen van de juiste pallet of een prijsopgave? Neem dan vrijblijvend contact op met één van onze productspecialisten.