Pallets overige afmetingen

28 resultaten - huidige 1 tot 21. Volgende pagina.

Overige afmetingen kunststof pallets

Bijna iedereen die via zijn werk te maken heeft met transport en opslag is bekend met termen als ‘europallet’ en ‘blokpallet’. Dit zijn twee zeer gangbare palletmaten die de algemene norm aangeven voor opslag en transport binnen Europa. Europallets hebben een afmeting van 1.200 x 800 mm en blokpallets van 1.200 x 1.000 mm. Toch zijn dit niet de enige afmetingen waarin kunststof pallets te verkrijgen zijn. Alle overige afmetingen kunststof pallets vindt u op deze pagina.

Welke afmetingen vallen hieronder?

Onder overige afmetingen vallen onder meer deze afmetingen die afgeleid zijn van europallets:

  • 400x300 mm
  • 600x400 mm
  • 800x600 mm

Ook onze vierkante pallets vallen in de categorie ‘overige afmetingen’:

  • 1.100 x 1.100 mm
  • 1.140 x 1.140 mm
  • 1.200 x 1.200 mm

Waarvoor worden deze kunststof pallets gebruikt?

Kleine kunststof pallets worden vaak als displaypallet gebruikt. Men komt ze tegen in drogisterijen, supermarkten en bij discounters. Een displaypallet is dusdanig beladen en verpakt dat deze direct inclusief de goederen, en dus zonder ompakken, in de winkelruimte kan worden geplaatst. Soms gaat dat vergezeld van een kartonnen display voor promotie van het product. Veel displaypallets zijn voorzien van openingen in de randen waar karton displays aan bevestigd kunnen worden. Displaypallets hebben een laag eigen gewicht waardoor ze makkelijk hanteerbaar zijn.

De grote vierkante pallets worden veel gebruikt in zeecontainers of binnen bepaalde productielijnen waar men efficiënter kan werken met vierkante pallets dan met rechthoekige pallets. Met name de pallets van 1.140 x 1.140 mm zijn populair bij overzees transport. Zeecontainers (20’ en 40’) hebben een binnenbreedte van 2.33 m. Door te werken met exportpallets van 1.14 x 1.14 m wordt de ruimte in de zeecontainer optimaal benut. In een 20’ container passen 10 van deze pallets en in een 40’ container passen 20 van deze pallets.

Eigenschappen kunststof pallets in overige afmetingen

In wezen hebben pallets in overige afmetingen dezelfde eigenschappen als de gangbare euro- en blokpallets. Ze zijn verkrijgbaar in diverse uitvoeringen. Omdat overige afmetingen kunststof pallets minder gangbaar zijn, is er wel minder keuze.

In de categorie ‘overige afmetingen kunststof pallets’ bevinden zich met name exportpallets, ook wel bekend als eenmalige pallet en oneway-pallet. Displaypallets en exportpallets worden vaak ingezet als eenmalige verpakking en dan is het overbodig om gebruik te maken van de stevigere medium of heavy variant.

Exportpallets zijn nestbaar en nemen zodoende weinig opslagruimte in beslag. Naar wens zijn ze te leveren met sleeplatten die makkelijk onder de pallets bevestigd kunnen worden. Zo kunnen exportpallets worden voorzien van 3 of 6 sleeplatten. Deze pallets zijn zowel leverbaar met een dicht bovendek als met een geperforeerd bovendek.

De afmetingen 1.140 x 1.140 mm en 1.200 x 1.200 mm zijn ook leverbaar als heavy duty pallet. De heavy variant wordt vaak gebruikt voor interne logistiek waar de pallets veelvuldig en intensief gebruikt worden en meestal ook zwaar beladen worden. De vierkante heavy pallet is leverbaar met 3 en 6 sleeplatten en kan zowel met een dicht als met een geperforeerd dek geleverd worden.

Duurzame kunststof pallets

Kunststof pallets zijn herbruikbare, meermalige ladingdragers. Ook exportpallets, die vaak voor eenmalig gebruik worden aangeschaft, worden meestal door de ontvanger weer hergebruikt. Exportpallets worden gemaakt van (een mix van) gerecycled polypropeen en gerecycled polyetheen. Nieuw virgin materiaal wordt alleen ingezet voor de productie van pallets voor bedrijven die pallets gebruiken bij het vervaardigen of bewerken van levensmiddelen. In dat geval moet het materiaal foodsafe zijn en dat is alleen te garanderen bij het gebruik van nieuw materiaal.

Zowel pallets van gerecycled materiaal als pallets van nieuw materiaal kunnen op hun beurt weer geheel gerecycled worden. Oude en kapotte pallets worden vermalen en in een compounder gereconditioneerd voor verdere verwerking. Ons geregranuleerde kunststof is van gelijkwaardige kwaliteit en heeft dezelfde materiaaleigenschappen als vergelijkbare virgin materialen.

Hoe kan ik kunststof pallets met overige maatvoering bestellen?

Kunststof pallets bestelt u snel en eenvoudig via +31 (0)570 622 944 of sales@schiphorstbv.nl. Laat u vrijblijvend adviseren over het juiste model voor uw specifieke toepassing en ontvangt direct een scherpe offerte op maat!