Pallets voor de visindustrie

19 resultaten.

Kunststof pallets voor visverwerking

De visverwerkende industrie omvat het verwerken van vis-, schaal- en scheldieren. Deze industrie houdt zich bezig met het reinigen, snijden, conserveren en verpakken van vers gevangen vis. In het kader van voedselveiligheid is het in deze branche van groot belang om efficiënt  en hygiënisch te kunnen werken. Daarvoor maakt de branche volop gebruik van hygiënische kunststof ladingdragers, waaronder kunststof pallets.

Kunststof pallets worden in de visindustrie veelal gebruikt voor het opslaan en vervoeren van kunststof viskisten, voor het invriezen van visproducten die zijn verpakt in dozen en voor de export van visproducten.

Voordelen van het gebruik van kunststof pallets in de visverwerking

Kunststof pallets hebben een glad oppervlak en nemen nauwelijks vocht op. Bovendien zijn ze tijdens reinigen bestand tegen zeer hoge temperaturen. Daarom zijn kunststof pallets zeer hygiënisch in gebruik.

Ten opzichte van de houten variant biedt de kunststof variant het voordeel dat ze niet splintert en altijd spijkervrij is. Dat is zowel veiliger voor de belading op de pallet, als voor de mensen die met de pallets moeten werken.

Soorten kunststof pallets die geschikt zijn voor de visverwerkingsbranche

Elke kunststof pallet kan dienst doen in de visverwerkende industrie. Een aantal modellen hebben daarbij de voorkeur bij de gebruiker, omdat zij een toegevoegde waarde hebben voor specifiek deze toepassing.

Een veelgebruikte pallet in de visindustrie is de welbekende hygiëne H1 pallet. Deze stevige pallet is uitgevoerd met dichtgelaste klossen en sleeplatten, waardoor er geen bacteriën en ander vuil kan binnendringen. Bovendien heet de H1 pallet extra zware sleeplatten en een uniek verbinding met de klossen, wat de pallet extra stootbestendig maakt. Verder is de pallet bestand tegen hoge en lage temperaturen, ideaal tijdens invriezen en reinigen, en biedt hij een zeer hoog draagvermogen, ook in de stelling. Er zijn H1 pallets  voor de vleessector, die zijn voorzien van stapelnokken in het midden voor extra stabiliteit bij het stapelen van vleeskratten (E1 en E2 kratten). In de vissector wordt meer gewerkt met de conische nest-/stapelbare bakken en zijn deze nokken in het midden dus overbodig. Zodoende zijn er ook H1 pallets zonder stapelnokken leverbaar. En speciaal voor het stapelen van de grote visafslagkisten is er een derde variant; de H1-fish-pallet. Hierbij zijn de buitenste randen, die de bakken op de pallet moeten fixeren, wat naar binnen geplaats, zodat ze nauwkeurig aansluiten op de visafslagkisten.

Voor de export van visproducten wordt gebruik gemaakt van zogenoemde one-way-pallets. Deze lichte exportpallets zijn dusdanig ontworpen dat ze voldoende draagvermogen bieden bij een zo laag mogelijk eigen gewicht, om zo de prijs/kwaliteit verhouding voor de eenmalig te gebruiken pallets interessant te houden. Exportpallets zijn nestbaar, zodat ze weinig ruimte in beslag nemen bij leeg transport- en opslag. Daar waar houten pallets een speciale behandeling nodig hebben om het internationaal verspreiding van ongedierte tegen te gaan, is dat bij kunststof pallets niet nodig. Kunststof pallets zijn direct gebruiksklaar en ook nog eens gebruiksvriendelijk, dankzij hun splintervrije oppervlakken en lage eigen gewicht.

Veel vis- en schaaldieren worden voor en na verwerking opgeslagen in handzame fileerkistjes van 600x400 mm. Voor de handeling van deze viskistjes die Schiphorst zelf produceert hebben wij een bijpassende pallet ontwikkeld, met speciaal naar binnen gepositioneerde fixatieranden, waarbij de viskisten zeer stabiel gestapeld kunnen worden en veilig met heftruck van en naar de verwerkingshal of vriescellen kunnen worden verplaatst. Deze viskistenpallet is een heavy pallet met een bijzonder hoog draag vermogen. De pallet is tevens geschikt voor plaatsing in hoogbouwstellingen.

Kunststof pallets voor uw organisatie

Ook op zoek naar de juiste pallet voor uw toepassing? Onze branche-specialisten hebben jarenlang ervaring en kunnen u voorzien van een passend advies. Desgewenst bezoeken wij uw locatie voor een vrijblijvend advies op maat en/of proef met een demonstratiemodel. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.