Kunststof pallets voor de AGF

18 resultaten.

Kunststof pallets voor de AGF sector

De AGF-sector omvat activiteiten zoals het telen, telen, oogsten, verwerken, distribueren en verkopen van aardappelen, groenten en fruit. Schiphorst ondersteunt AGF-ondernemers door een goed ontworpen en doordacht leveringsprogramma voor kunststof ladingdragers aan te bieden. Kunststof ladingdragers zijn ideale hulpmiddelen voor de AGF-industrie vanwege hun hygiënische gebruik en eenvoudige reiniging. Een veelgebruikte kunststof ladingdrager in de AGF-sector is de kunststof pallet.

Waar worden de AGF pallets voor gebruikt?

Niet alle eerder genoemde kanalen in de AGF-branche gebruiken kunststof pallets. Bij de teler en de kweker zal er vooral met houten pallets worden gewerkt. Eenmaal bij het verwerken (snijden en wassen) van de producten komt het hygiënische aspect om de hoek kijken. Hier doet de kunststof pallet zijn intrede. Denk bij verwerkers van AGF onder meer aan conservenfabrieken en groentesnijderijen. Hier worden kunststof pallets gebruikt voor intern transport en opslag van nieuwe binnen gekomen groente en fruit en voor het opslaan van het eindproduct. Ook worden kunststof pallets gebruikt bij uitlevering en export.

Wat zijn de voordelen van kunststof pallets voor deze sector?

Kunststof pallets zijn ideale ladingdragers. Ze zijn makkelijk te verplaatsen met heftruck en pompwagen, ze zijn geschikt voor plaatsing in hoogbouwstellingen, in koelcellen en in diepvriescellen. Het gladde kunststof is makkelijk te reinigen en bacteriën kunnen zich moeilijk hechten aan de gladde oppervlakken. Ten opzichte van de houten variant biedt kunststof het voordeel dat het niet splintert en er geen spijkers uitsteken. Tevens neemt kunststof geen vocht op, wat betekent dat de kunststof pallet een constant gewicht heeft. Een vast tarra-gewicht is ideaal bij het bepalen van kiloprijzen in bulk.

Verschillende uitvoeringen van kunststof pallets

Er zijn nogal wat verschillende soorten kunststof pallets verkrijgbaar. Op deze pagina vindt u kunststof pallets die veel worden gebruikt in de AGF-sector. Wilt u ons hele palletassortiment bekijken? Kijk dan hier.

De groenteverwerkende industrie maakt veel gebruik van hygiëne pallets. Een kunststof pallet wordt al snel een hygiëne pallet genoemd. Plastic pallets zijn sowieso hygiënischer in gebruik dan houten pallets, maar niet elke kunststof pallet is wat men noemt een daadwerkelijke hygiëne pallet. Hygiëne pallets zijn gladder afgewerkt en hebben daardoor minder uitwendige randen en ribstructuren.

De hygiëne pallet bestaat hoofdzakelijk uit gladde oppervlakten (zo wel het boven- als onderdek is glad afgewerkt) en heeft zo min mogelijk open ribstructuren. Die ribstructuren zitten wel binnenin de pallet, om deze zo van het nodige draagvermogen te voorzien. Hier is een glad dek overheen geplaatst zodat vuil zich niet kan hechten en het geheel makkelijk te reinigen is.

Voor het uitleveren van producten en voor de export wordt gebruik gemaakt van exportpallets. Dit zijn lichte pallets die gemaakt zijn van gerecycled materiaal. Hierdoor ontstaat er een interessante prijs/kwaliteit verhouding waardoor de pallet ook als eenmalige pallet wordt gebruikt. Het voordeel bij export is dat kunststof pallets geen speciale ISPM15 behandeling nodig hebben tegen schadelijke organismen, zoals bij houten pallets wel het geval is.

En dan is er nog de middenmoot, de medium pallet. De medium pallet is een geschikte pallet voor intern transport en opslag. De pallet biedt een hoog draagvermogen en is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Ten opzichte van de hygiëne pallet heeft de medium pallet een meer open design, met uitwendige ribstructuren. De pallet is prima inzetbaar voor het intern opslaan en verplaatsen van verwerkt voedsel, buiten de bewerkingsruimte of cleanroom.

Offerte en advies op maat

Op deze pagina kunt u de pallets eenvoudig aan uw offertaanvraag toevoegen. Na het plaatsen van de aanvraag ontvangt u binnen één werkdag een reactie van ons. Twijfelt u over welke pallet het beste past binnen uw logistieke omgeving? Informeer dan vrijblijvend bij onze productspecialisten.  Graag komen wij bij u langs met een demomodel om te testen.