Distributiebakken

7 resultaten.

Wat zijn distributiebakken

Distributiebakken zijn nest-/stapelbare bakken met een scharnierend tweedelig deksel. Lege distributiebakken kunnen met een opengeklapt deksel in elkaar worden geschoven en besparen daarmee veel ruimte in het magazijn en tijdens retourtransport. Vanwege deze mooie eigenschap wordt dit type bakken veel ingezet voor de distributie van goederen tussen winkelfilialen onderling en tussen distributiecentra en winkelfilialen. En daar dankt deze handige bak zijn naam aan.

Overige kenmerken van distributiebakken

Naast de riante volumebesparing op leeg transport- en opslag staan distributiebakken ook beken om hun stevigheid. Ze zijn gemaakt van slagvast polypropeen, kunnen tegen een stootje en hebben een hoog draagvermogen. De binnenkant van de bakken is helemaal glad afgewerkt, zonder ribben of uitsteeksels, zodat de opgeslagen goederen niet kunnen beschadigen. De bakken gaan zeer lang mee, ook bij intensief en dagelijks gebruik. Aan eind van hun levensduur kunnen de bakken 100% gerecycled worden tot grondstof voor nieuwe bakken. 

Identificeren

Onze distributiebakken zijn standaard uitgevoerd met een geïntegreerde etiketdrager, die op de korte zijden rechts onder het deksel terug is te vinden.  Hiermee kan de inhoud van de bak makkelijk geïdentificeerd worden en hoeven de bakken niet onnodig bestickerd te worden.

Schiphorst levert een euronorm distributiebakkenserie van 600x400 mm welke standaard leverbaar is met een zwarte basis en zes verschillende kleuren deksels (blauw, geel, groen, oranje, rood en zwart). Hiermee is het mogelijk om verschillende distributiestromen te classificeren middels een eigen kleur. Ook biedt het extra mogelijkheden voor personalisatie van de bakken. Kies bijvoorbeeld een deksel in de kleur van uw huisstijl en laat de bakken verder afstylen met een bedrukking van uw logo of uw webadres. Hier kunt u meer lezen over onze bedrukkingsmodelijkheden. 

Beveiligen

Een andere belangrijke eigenschap van distributiebakken is dat ze eenvoudig verzegeld kunnen worden. De bakken en deksels kunnen aan elkaar worden bevestigd middels een bijpassende verzegeling of een kabelbinder (verzegelingen zijn los verkrijgbaar). Hierdoor is het niet mogelijk om de bakken ongezien te openen en er wat uit te nemen tijdens bijvoorbeeld het transporttraject.

Last-Mile-Delivery

Distributiebakken lenen zich bij uitstek voor last-mile-delivery toepassingen. Alle eerder genoemde kenmerken van dit type bak dragen bij aan een efficiënte uitvoer van het laatste deel van het bezorgtraject. De bakken hebben praktische euronorm afmetingen van 400x300 mm en 600x400 mm en zijn voorzien van stevige, ergonomische handgrepen. Ideaal voor handling tijdens het last-mile-traject.

Advies over distributiebakken

Heeft u nog vragen over onze distributiebakken, of over het verschil met onze andere kunststof bakken? Neem vrijblijvend contact op, onze productspecialisten zijn u graag van dienst!