Palletboxen voor recycling

7 resultaten.

Kunststof palletboxen voor de milieubranche

De vraag naar grondstoffen voor bijvoorbeeld eten, elektrische apparaten en kleding neemt wereldwijd sterk toe. Daarom werkt de overheid samen met onder meer het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties om zuiniger en slimmer met grondstoffen om te gaan. Het doel van de overheid is duidelijk: Nederland volledig circulair in 2050.

Recycling en de circulaire economie gaan hand in hand. Bij recycling draait het om het product aan het einde van zijn levensduur. Kan er nog iets mee gedaan worden? Kan het product hergebruikt worden? Denk hierbij aan het product een nieuwe functie geven, zoals oude kleding waarvan poetsdoeken gemaakt worden. Of producten terugbrengen tot grondstof voor nieuwe producten, zoals met diverse plastics gebeurt.

De toenemende mate waarin we meer en meer producten volledig recyclen leidt tot nieuwe werkwijzen bij recyclingbedrijven en afvalverwerkers. Denk aan alle soorten afval die elk hun eigen verwerkingsproces kennen zoals papier, glas, accu’s, gevaarlijke stoffen en diverse soorten kunststoffen. Dit is nog maar een kleine greep uit alle afvalstromen die een afvalverwerker moet scheiden. Voor het opslaan en scheiden van de diverse afvalstromen biedt Schiphorst uiteenlopende kunststof ladingdragers die het omvangrijke verwerkingsproces vereenvoudigen en overzichtelijker maken. Eén van die ladingdragers is de kunststof palletbox.

Voordelen van kunststof palletboxen voor afvalsortering

Kunststof palletboxen zijn bij uitstek geschikt voor het opslaan en vervoeren van diverse soorten afval. Kunststof palletboxen zijn chemisch resistent, zijn makkelijk schoon te houden, zijn stevig en slagvast en bieden een ruim opslagvolume. Bovendien zijn kunststof palletboxen makkelijk te verplaatsen met een pompwagen en heftruck of te legen middels kantelaar.

Waarvan zijn deze kunststof palletboxen van gemaakt?

Kunststof palletboxen worden meestal gemaakt van HDPE (polytheen). HDPE heeft als eigenschap dat het sterk en taai is. Het is bestand tegen inwerking van chemicaliën, een belangrijke eigenschap wanneer het gaat om afvalrecycling. De vochtopname van HPDE is nihil en het heeft een relatief lage stijfheid. De palletboxen zijn leverbaar in gerecycled HDPE en kunnen aan het einde van hun levensduur weer opnieuw gerecycled worden. Dat maakt kunststof palletboxen bij uitstek geschikt als onderdeel binnen het functioneren van circulaire economie.

Soorten kunststof palletboxen die geschikt zijn voor milieubranche

Er zijn verschillende typen palletboxen die elk hun eigen functie hebben in de afvalbranche. Zo zijn er vloeistofdichte, starre palletboxen die geschikt zijn voor het opslaan van materialen met gevaarlijke stoffen die niet in de vloer of bodem mogen weglekken. Dichte palletboxen zijn verkrijgbaar in verschillende formaten. Meest gangbaar zijn de 760 liter palletbox en de extra grote 1.400 liter box. Beide afmetingen zijn verkrijgbaar in gerecycled materiaal.

Voor retourtransporten zijn er inklapbare palletboxen verkrijgbaar. Deze worden veelal gebruikt voor afval dat op een andere locatie wordt verwerkt dan waar het wordt ingezameld. Denk bijvoorbeeld aan elektrische apparaten. Lege palletboxen kunnen worden ingeklapt, wat aanzienlijk op de kosten voor retourtransport scheelt wanneer de palletboxen terug moeten naar de inzamellocatie.

Diverse kunststof palletboxen zijn in meerdere kleuren leverbaar, waardoor het makkelijk is om met de palletboxen verschillende afvalstromen te sorteren. Wie uitsluitend met zwarte, gerecyclede palletboxen wil werken bieden wij de mogelijkheid om de palletboxen van gekleurde vlakken te voorzien. Zodat ook daarbij sortering op kleur mogelijk is. Ook is het mogelijk om de palletboxen van een tekst- of logobedrukking te voorzien.

Kunststof palletboxen kopen bij Schiphorst

Op deze pagina vindt u een selectie uit ons complete aanbod plastic palletboxen welke veel worden gebruikt door de recyclingindustrie. Twijfelt u welke palletbox geschikt is voor uw logistieke situatie? Vraag dan een vrijblijvend adviesgesprek aan. Schiphorst levert al meer dan 60 topkwaliteit palletboxen van Europese bodem. Onze productspecialisten kunnen u van waardevolle informatie voorzien aangaande de toepassing van onze producten in uw branche.

Wilt u een prijs aanvragen? Maak gebruik van ons online offerteformulier of bel of e-mail ons voor meer informatie. U ontvangt binnen één werkdag een reactie van ons.