Kunststof pallets

Diverse soorten kunststof pallets

Kunststof pallets zijn verkrijgbaar in veel verschillende maten en uitvoeringen. Deze brede range aan kunststof pallets is in de loop der jaren ontstaan naar verschillende behoeftes vanuit de markt. Zo werken de vlees-, grondstoffen- en farmaceutische industrie met ultra hygiënische pallets, die aan alle kanten glad zijn afgewerkt en een geheel gesloten design hebben. De transport- en opslagsector werkt met stevige pallets, geschikt voor plaatsing in stellages, doch scherp geprijsd. Exporterende branches hanteren weer lichtgewicht pallets die volstaan voor eenmalig gebruik. En zo zijn er veel meer specifieke toepassingen die hebben geleid tot het bestaan van een breed en diep assortiment aan plastic pallets.

Welke soorten kunststof pallets zijn er?

Het brede aanbod kunststof pallets is als volgt gesegmenteerd:

Exportpallets: lichtgewicht pallets die vanwege hun lage eigen gewicht geschikt zijn voor transport; een lichtere pallet behoeft immers minder brandstofverbruik dan een zwaardere kunststof pallet of een houten pallet. Ook zorgt het lage eigen gewicht voor een aantrekkelijke aanschafprijs, wat wel zo gunstig is wanneer de pallet maar eenmalig ingezet kan worden.

Medium pallets: pallets met een gemiddeld draagvermogen, zowel statisch, dynamisch als in stelling. Wie een pallet zoekt met een redelijke prestatievermogen, maar geen al te ruim budget heeft, komt goed weg met de medium pallet.

Heavy pallets: de heavy pallet is zwaar, sterk en stootvast. Deze pallet wordt ingezet als hij flink wat kilo’s moeten dragen en ook wanneer de pallet intensief gebruikt wordt. Heavy pallets bieden niet alleen een extra hoog draagvermogen, het design van deze pallets is extra bestand tegen stoten van bijvoorbeeld heftrucklepels.

Hygiëne pallets: hygiëne pallets kennen dezelfde eigenschappen als heavy pallets en hebben daarbij een geheel glad afgewerkt design. Waar bij heavy pallets bij het onderdek de ribstructuur open zichtbaar is, is deze bij hygiëne pallets helemaal dicht afgewerkt, zodat er geen open ribstructuren meer aan de pallet zitten waar eventuele bacteriën of productrestanten zich zouden kunnen hechten. 

Afmetingen kunststof pallets

Meest voorkomend:

  • 1.200 x 800 mm / 120 x 80 cm (europallet)
  • 1.200 x 1.000 mm / 120 x 100 cm (blokpallet)

Overig:

  • 400 x 300 mm / 40 x 30 cm
  • 600 x 400 mm / 60 x 40 cm
  • 800 x 600 mm / 80 x 60 cm
  • 1.100 x 1.100 cm / 110 x 110 cm
  • 1.140 x 1.140 cm / 114 x 114 cm
  • 1.200 x 1.200 mm / 120 x 120 cm

Waarvan zijn kunststof pallets gemaakt   

Kunststof pallets worden gemaakt van de polymeren polyetheen (hdpe) en polypropeen (pp). Het meest voorkomend is het sterkere polypropeen, of een mix van beiden. Vaak zijn kunststof pallets gemaakt van gerecycled materiaal. Het materiaal leent zich er uitstekend voor en er is genoeg beschikbaar. Omdat onze plastic pallets voor 100% uit kunststof bestaan kunnen ze aan het einde van hun levensduur weer helemaal worden gerecycled. Pallets die aan bepaalde restricties moeten voldoen, zoals wetgeving aangaande voedselveiligheid, worden gemaakt van nieuw pp of hdpe, conform EU verordening 10/2011.  

Voordelen van kunststof pallets

Kunststof pallets zijn maatvast en nemen geen vocht op. Ze zijn gebruiksvriendelijk; het materiaal splintert niet en de meeste pallets hebben een laag eigen gewicht. Kunststof pallets zijn makkelijk te reinigen en ze zijn uv- en weersbestendig. Een kunststof pallet behoeft geen regelmatige reparaties zoals houten pallets en bovendien is er geen risico op uitstekende spijkers. In de export bieden kunststof pallets extra voordeel: ze behoeven geen heattreatment zoals houten pallets, maar zijn zonder meer geschikt voor internationaal transport. Bovendien hebben deze one-way-pallets een zeer laag eigen gewicht wat voordeel biedt bij het brandstofverbruik.

Kunststof pallets kopen

Ons brede assortiment aan plastic pallets gaat ook behoorlijk de diepte in. Er zijn allerlei varianten leverbaar, denk aan verschillende afmetingen, dicht of geperforeerd bovendek, met sleeplatten of op poten, stapelbaar, nestbaar, verschillende draagvermogens, met of zonder opstaand randje etc.   

Mocht u door de bomen het bos niet meer zien, maak dan gebruik van onze gratis adviesservice. Profiteer van ons jarenlange kennis aangaande het toepassen van kunststof pallets in zowel de food- als nonfood sector. Desgewenst bezoeken wij uw werklocatie voor passend advies en een test met een demo-model. Onze adviesmedewerkers zijn dagelijks op pad in België en Nederland.

Voor vrijblijvende prijsinformatie kunt op werkdagen bellen met +31(0)570-622 944 of maakt u gebruik van ons online offerteformulier. U ontvangt dan binnen één werkdag een reactie van ons.