Heavy pallets

23 resultaten - huidige 1 tot 21. Volgende pagina.

Heavy duty pallets van kunststof

Kunststof pallets onderscheiden zich door unieke eigenschappen; ze zijn hygiënisch, bieden een constante kwaliteit in materiaal en afmetingen, de vochtopname is nihil en het gebruik is milieuvriendelijk. Voor de vele toepassingen die er zijn bieden wij een zeer uiteenlopend assortiment aan pallets.

Voor die toepassingen waarbij er veel eisen aan de pallet worden gesteld is er de heavy duty pallet. Dit is een zware en stevige kunststof pallet met een zeer hoog draagvermogen en een robuust design. Deze pallets zijn uitermate geschikt voor intensief en frequent gebruik in logistieke omgevingen.

Soorten heavy duty pallets

De heavy duty pallet is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, zodat er voor nagenoeg elke toepassing een geschikte pallet voor handen is:

Opties bovenkant
De bovenkant van de heavy duty kunststof kan helemaal dicht zijn, maar is ook verkrijgbaar met perforatie, zodat eventueel (lek)vocht of regenwater weg kan lopen of zodat er doorkoeling kan plaatsvinden. De bovenkant is standaard voorzien van een smal opstaand randje van ca. 5 mm hoog, maar de pallets kunnen ook zonder opstaand randje geleverd worden.

Opties onderkant:
Heavy duty pallets hebben aan de onderzijde twee, drie, vijf of zes sleeplatten. Hoe meer sleeplatten, hoe steviger de palletconstructie is. De ruimtes tussen de sleeplat en het onderdek zijn ruim genoeg voor het insteken van lepels van een pompwagen of heftruck. De sleeplatten zijn aan de zijkanten afgerond, zodat een pompwagen er makkelijk in gerold kan worden.

Heavy duty pallets voor papier en meer

Kunststof pallets komt men in nagenoeg elke logistieke omgeving tegen, zowel in food- als in nonfood branches. De heavy duty variant wordt met name toegepast bij het opslaan van zware artikelen en wanneer de pallets regelmatig en intensief worden gebruikt. Denk hierbij onder meer aan transport en opslag van;

  • vlees, vis en snacks
  • sauzen, oliën en margarines
  • diepvriesproducten
  • dranken
  • bouwmaterialen
  • papier en karton
  • auto-onderdelen

Speciale heavy duty pallets

Voor sommige toepassingen kan het nodig zijn dan een heavy pallet van specifieke eigenschappen wordt voorzien. Bij Schiphorst is het mogelijk een bestaande pallet te laten aanpassen zodat deze nog beter aansluit bij uw toepassing:

De viskistenpallet

Een voorbeeld hiervan is onze heavy duty viskistenpallet. In de basis heeft deze pallet alles wat nodig is voor het opslaan en vervoeren van verse vis en schelpdieren; een geperforeerd bovendek ten behoeve van het afvoeren van lekvocht en het doorkoelen van de producten. De vijf sleeplatten aan de onderzijde van de pallet bieden in combinatie met het stevige, zware design een hoog draagvermogen van 4.000 kg statisch tot 1.000 kg in stelling. De milieuvriendelijke pallet is gemaakt van gerecycled pp en kan na zijn levensduur weer opnieuw gerecycled worden.

Aanpassing van de viskistenpallet

Voor gebruik in de visindustrie is de positionering van het opstaande randje echter een nadeel. Deze zit helemaal aan de zijkant van de pallet en sluit daarom niet mooi aan bij viskisten, die nest-stapelbaar zijn en daarom een conische vorm hebben. Deze kisten kunnen dus gaan schuiven op de pallet. Om dit te voorkom is de positie van het opstaande randje op deze pallet naar binnen verplaats, zodat hij nauw aansluit op de kunststof bakken die in de visindustrie worden gebruikt en het geheel een stuk stabieler en veiliger verplaatst kan worden.

De diepvriesbestendige pallet

Een ander voorbeeld is de diepvriesbestendige pallet. Firma Klaas Puul gebruikt heavy duty pallets voor het invriezen en opslaan van dozen met zeebanket. In de basis voldoet de standaard heavy duty pallet van Schiphorst aan de meeste eisen van de klant: het is een blokpallet met een opstaand randje en anti slip noppen zodat de dozen niet verschuiven tijdens het verplaatsen van de pallet, de pallet heeft een geperforeerd dek voor voldoende doorkoeling tijdens het invriezen, is voorzien van 3 sleeplatten en heeft een stevig, robuust design dat zorgt voor een hoog draagvermogen en een lange levensduur.

Aanpassing van de diepvriesbestendige pallet

De pallet is gemaakt nieuw hdpe, wat normaliter goed bestand is tegen lage temperaturen. Klaas Puul maakt echter gebruik van een CO2 gekoelde vriesinstallatie waarin de pallets (vaak voor lange perioden) aan diepe vrieskou worden blootgesteld. Een pallet die gemaakt is van gewoon hdpe zoals deze normaliter wordt toegepast bij kunststof pallets is niet bestand tegen deze extreme omstandigheden. De pallet zal broos worden, makkelijk stuk gaan en inboeten op draagvermogen. Daarom is voor deze toepassing het materiaal waarvan de pallets gemaakt zijn voorzien van een speciaal additief zodat de pallet ook bij deze extreem lage temperaturen zijn stevigheid en hoge draagvermogen behoudt.

Bent u ook op zoek naar een kunststof pallet voor een unieke situatie? Vraag dan een vrijblijvend adviesgesprek aan om de mogelijkheden door te nemen. Onze R&D afdeling kan in nauwe samenwerking met u een aangepaste kunststof pallet ontwikkelen.

Kunststof pallets versus hout

Het grootste voordeel van de kunststof pallet ten opzichte van houten pallets is wel de hygiëne. Kunststof is makkelijker te reinigen en is bestand tegen hoge temperaturen. Bovendien biedt het gladde oppervlak van de kunststof pallet bacteriën geen kans om zich ergens in te nestelen of aan te hechten. Kunststof pallets zijn prettiger om mee te werken; ze wegen minder dan houten pallets, kunststof splintert niet en er steken geen spijkers uit. Bovendien hebben ze een constant gewicht, ook wanneer ze nat zijn, want kunststof pallets nemen nauwelijks vocht op. Kortom, kunststof pallets zijn gebruiks- én onderhoudsvriendelijker dan houten pallets. Het lagere eigen gewicht van plastic pallets biedt ook eens voordeel bij het brandstofverbruik tijdens transport. Kunststof pallets kennen een langere levensduur dan houten pallets. Ze gaan minder snel kapot en zijn uiteindelijk weer recyclebaar. Ook zijn kunststof pallets in de meeste gevallen gemaakt van gerecycled materiaal.

Offerte en advies

Via deze pagina kunt u een snel en makkelijk een offerte voor heavy duty pallets aanvragen. Ook kunnen wij bij u op locatie enkel demomodellen laten zien, zodat u de pallets vrijblijvend kunt testen. Kijk hier voor onze contactgegevens!