AGF

Kunststof bakken voor de AGF-sector

De AGF-sector omvat het kweken, telen, oogsten, verwerken, distribueren en verkopen van aardappelen, groente en fruit. Schiphorst ondersteunt de AGF-ondernemer hierbij met een uitgekiend en doordacht leveringsprogramma aan kunststof ladingdragers. Kunststof ladingdragers zijn ideale gebruiksmiddelen voor de AGF-sector, omdat kunststof hygiënisch is in gebruik en makkelijk kan worden gereinigd. Schiphorst produceert uitsluitend herbruikbare kunststof verpakkingen, die een jarenlange levensduur kennen en voor 100% gerecycled kunnen worden tot nieuwe ladingdragers.

Welke bedrijven vallen in de AGF-sector

De AGF-sector kent een brede range aan bedrijven, van zadenveredelaar tot supermarkt. Daartussen zijn er onder meer landbouwers, vervoerders, veilingboeren en groenteverwerkers nodig voordat het voedsel kant en klaar in de supermarkt ligt. Voor elke tak in deze sector biedt Schiphorst verschillende soorten kunststof ladingdragers die dagelijks ingezet kunnen worden. Zo zijn er oogstkratten en kuubskisten voor op het land, pallets voor het transport, hygiëne kratten en wasmanden voor in de groentesnijderij, euronorm opslagkratten voor het bewaren en vervoeren van kratten, veilingkratten voor de handel en stapelkratten voor in de supermarkt. Daarnaast levert Schiphorst materialen voor een praktische werkomgeving, zoals dolly’s en afvalcontainers.

Waarom kunststof bakken en kratten gebruiken in de AGF branche?

Kunststof ladingdragers zoals bakken, kratten, palletboxen en afvalcontainers zijn niet alleen hygiënisch in gebruik, ook bieden plastic ladingdragers het voordeel dat ze constant zijn qua gewicht. Kunststof neemt geen vocht op. Bovendien heeft kunststof een laag eigen gewicht zodat kratten en bakken goed te tillen zijn. En dat is ideaal in een sector waarbij prijzen veelal per kilo worden bepaald. Een vaste tarra biedt grote voordelen bij het bepalen van de totaalprijs wanneer er een vaste prijs per eenheid geldt. Verder zijn onze kratten UV-bestendig en zijn de meeste kratten levensmiddelengeschikt conform EU-verordening 10/2011.

Schiphorst biedt een brede range aan kunststof kratten, zodat er voor nagenoeg elke toepassing een geschikt krat voor handen is. Denk hierbij aan onze klassieke AGF-kratten serie. Deze bakken zijn stevig, kunnen tegen een stootje, zijn voorzien van ergonomische handgrepen en zijn van binnen zeer glad afgewerkt. De bodem is voorzien van een minimale sleufperforatie, zodat er wel luchtcirculatie kan plaatsvinden, maar de producten niet kunnen kneuzen in het krat. Hetzelfde geldt voor onze fijnmazige kratten, die bestemd zijn voor het oogsten, opslaan en vervoeren van fijne fruitsoorten, zoals bessen en aardbeien. Wanneer kratten ook veel leeg worden opgeslagen, of leeg op retourtransport moeten, kan men gebuik maken van onze innovatieve Clever Fresh Box klapkratten. Onze klapkratten leveren ingeklapt een volumreductie op van ruim 80%:

Advies op maat voor de AGF-sector

Schiphorst is al 60 jaar actief als leverancier en producent van kunststof kratten. En dat heeft ons een zeer breed en diep leveringsprogramma aan plastic stapelkratten opgeleverd. Dit kan echter betekenen dat u in ons aanbod door de bomen het bos niet meer ziet. Maak in dat geval gebruik van onze gratis adviesservice. Onze productspecialisten hebben jarenlange ervaring in uw branche en kunnen u op dit gebied van waardevol advies voorzien. We komen graag vrijblijvend langs met een aantal proefmodellen om te demonstreren of om te testen in uw werkomgeving.