AGF

Kunststof bakken en pallets voor de AGF-sector

Schiphorst biedt AGF-ondernemers een uitgekiend en doordacht leveringsprogramma aan kunststof ladingdragers. Kunststof ladingdragers zijn bij uitstek geschikt voor toepassing in de AGF-sector. Kunststof is hygiënisch en makkelijk te reinigen. Bovendien is het duurzaam. Schiphorst produceert uitsluitend herbruikbare kunststof verpakkingen die een jarenlange levensduur kennen. Onze ladingdragers zijn voor 100% recyclebaar.

Welke bedrijven vallen in de AGF-sector?

De AGF-sector kent een lange keten aan bedrijven, van zadenveredelaar tot supermarkt. De AGF-keten omvat onder meer landbouwers, vervoerders, veilingboeren en groentesnijderijen. Schiphorst levert diverse kunststof ladingdragers voor alle aspecten van de voedselvoorzieningsketen, variërend van oogstkratten en kuubskisten op het veld tot pallets voor transport, hygiënekratten en wasmanden in de groentesnijderij, euronorm opslagkratten voor opslag en transport, veilingkratten voor handelsdoeleinden en stapelkratten voor gebruik in supermarkten. Daarnaast levert Schiphorst ook materialen die nodig zijn voor een functionele werkplek, zoals dolly's en afvalcontainers.

Waarom kunststof kratten en pallets gebruiken in de AGF branche?

Kunststof ladingdragers zoals bakken, kratten, palletboxen en afvalcontainers zijn niet alleen hygiënisch in gebruik, ook bieden plastic ladingdragers het voordeel dat ze constant zijn qua gewicht. Kunststof neemt geen vocht op. Bovendien heeft kunststof een laag eigen gewicht zodat kratten en bakken goed te tillen zijn. En dat is ideaal in een sector waarbij prijzen veelal per kilo worden bepaald. Een vaste tarra biedt grote voordelen bij het bepalen van de totaalprijs wanneer er een vaste prijs per eenheid geldt. Verder zijn onze kratten UV-bestendig en zijn de meeste kratten levensmiddelengeschikt conform EU-verordening 10/2011.

Schiphorst biedt een brede range aan kunststof kratten en pallets, zodat er voor nagenoeg elke toepassing een geschikt krat voor handen is. Denk hierbij aan onze klassieke AGF-krattenserie. Deze bakken zijn stevig, kunnen tegen een stootje, zijn voorzien van ergonomische handgrepen en zijn van binnen zeer glad afgewerkt. De bodem is voorzien van een minimale sleufperforatie, zodat er wel luchtcirculatie kan plaatsvinden, maar de producten niet kunnen kneuzen in het krat. Hetzelfde geldt voor onze fijnmazige kratten, die bestemd zijn voor het oogsten, opslaan en vervoeren van fijne fruitsoorten, zoals bessen en aardbeien. Wanneer kratten ook veel leeg worden opgeslagen, of leeg op retourtransport moeten, kan men gebruik maken van onze innovatieve Clever Fresh Box klapkratten. Onze klapkratten leveren ingeklapt een volumereductie op van ruim 80%.

Advies op maat voor de AGF-sector

Schiphorst is al meer dan 60 jaar actief als leverancier en producent van kunststof kratten. Dat heeft ons een breed en diep leveringsprogramma aan plastic stapelkratten opgeleverd. Maak gebruik van onze gratis adviesservice om uit te zoeken welke ladingdragers het meest geschikt zijn voor uw toepassing. Onze productspecialisten hebben jarenlange ervaring in uw branche en kunnen u van waardevol advies voorzien. We komen graag vrijblijvend langs met een aantal proefmodellen om te demonstreren of om te testen in uw werkomgeving.