Kunststof chemiepallets

15 resultaten.

Kunststof chemie pallets | CP pallets

Speciaal voor de chemiebranche zijn er diverse kunststof pallets verkrijgbaar; zogenaamde chemie pallets, ook wel CP pallets genoemd. CP pallets zijn oorspronkelijk ontworpen om eenheid te brengen in pallets die gebruikt worden voor de kunststoffenindustrie en chemische industrie in Europa. De producten die worden opgeslagen en vervoerd met CP pallets zijn producten zoals industriële oliën, meststoffen, verf, schoonmaakmiddelen etc.

De kenmerken van chemie pallets

Chemiepallets staan naast de onderlinge uniforme afmetingen bekend om de volgende belangrijke eigenschappen: ze zijn sterk, gemaakt van slagvast materiaal en hebben een robuuste vormgeving waardoor ze een hoog draagvermogen hebben. Chemiepallets hebben een geperforeerd bovendek en zijn voorzien van 3 of 6 sleeplatten. Ze zijn dusdanig ontworpen dat risico op schade aan de lading geminimaliseerd wordt. Brede sleeplatten maken soepel transport via rollenbanen en transportbanden mogelijk.

Voordelen van kunststof chemie pallets

Kunststof chemiepallets kunnen geen micro-organismen opnemen en behoeven daardoor geen heat-treatment te ondergaan in het kader van ISPM15 regeling voor internationaal transport, zoals dat bij houten chemiepallets wel het geval is. Bovendien is kunststof hygiënisch in gebruik. Het is ultra glad waardoor er nauwelijks vuil kan hechten. Daar waar dat wel gebeurt is het materiaal zeer makkelijk te reinigen en droogt het snel.

Soorten chemiepallets

De CP pallet dateert van eind 20e eeuw. Destijds is de pallet ontwikkeld door en voor de Europese industrie. Het ontbrak de chemiebranche aan eenheid binnen de pallets die werden gebruikt in de betreffende industrie, wat regelmatig tot logistieke opstoppingen leidde. Door met uniforme afmetingen te gaan werken, is de logistiek in deze branche aanzienlijk slagvaardiger en efficiënter geworden. We onderscheiden de volgende 9 soorten chemiepallets:

CP1 pallet      1.200 x 1.000 mm   geperforeerd bovendek, 3 sleeplatten over de lengte
CP2 pallet      1.200 x 800 mm      geperforeerd bovendek, 3 sleeplatten over de lengte
CP3 pallet      1.140 x 1.140 mm   geperforeerd bovendek, 3 sleeplatten
CP4 pallet      1.300 x 1.100 mm   geperforeerd bovendek, 3 sleeplatten over de lengte
CP5 pallet      1.140 x 760 mm      geperforeerd bovendek, 3 sleeplatten
CP6 pallet      1.200 x 1.000 mm   geperforeerd bovendek, 6 sleeplatten (kruisdek)
CP7 pallet      1.300 x 1.100 mm   geperforeerd bovendek, 3 sleeplatten over de lengte
CP8 pallet      1.140 x 1.140 mm   geperforeerd bovendek, met opening middenin, 6 sleeplatten (kruisdek)
CP9 pallet      1.140 x 1.140 mm   geperforeerd bovendek, 6 sleeplatten (kruisdek)

Verschillende afmetingen uitgelegd:

De 1.200 x 800 mm en 1.200 x 1.000 mm pallets, ook wel bekend als europallet en blokpallet, worden veelal toegepast in nationaal en internationaal transport per vrachtwagen. Van de 1.200 x 800 mm pallets gaan er 33 in een vrachtwagen en van de 1.200 x 1.000 mm gaan er 26 in een vrachtwagen. In beide gevallen is de vrachtwagen dan efficiënt beladen met nauwelijks loze ruimtes. De afmeting 1.140 x 1.140 mm is ontworpen voor transport per zeecontainer. Ook hiervoor geldt dat de afmeting exact op de container is afgestemd en er dus geen loze ruimte verloren gaat bij gebruik van deze pallets bij zeevracht. Zakgoed wordt vaak vervoerd op 1.300 x 1.100 mm pallets (CP 4 en CP 7).

Verschil in uitvoering onderkant

Chemiepallets zijn verkrijgbaar met 3 sleeplatten en met 6 sleeplatten, dat laatste wordt ook wel een kruisdek genoemd. Pallets met een kruisdek zijn stabieler in stapel en wanneer ze in stelling worden geplaatst, omdat ze een betere verdeling van de belasting geven. Zeker in de chemiebranche is dit van onschatbare waarde, omdat er vaak met zware eenheden wordt gewerkt (denk aan vaten, kratten, dozen en blikken met verf, oliën, smeermiddelen etc.), die veelal ook een milieugevaarlijk karakter hebben. Veilig opslaan en vervoeren is daarbij absolute noodzaak.

Pallets met maximaal 3 sleeplatten zijn daartegen makkelijker te verplaatsen met heftruck of pompwagen, omdat de lepels van de palletwagens hierbij makkelijker onder de pallet kunnen komen en dus stabieler kunnen aanpakken en verplaatsen.

Kunststof chemiepallets van Schiphorst

Ons diepe assortiment kunststof chemical pallets voorziet in veel uiteenlopende mogelijkheden qua kleur en draagvermogen. Zo kunt u qua sterkte kiezen voor de degelijke en gangbare medium pallet of voor de extra zware en stevige en heavy pallet. Verschillende pallets zijn in meerdere kleuren leverbaar. Ideaal bij het sorteren van diverse productstromen. Pallets die in pool worden gebruikt kunnen door ons worden voorzien van een logo en/of statiegeld bedrukking. 

Duurzaamheid Schiphorst pallets

Al onze chemiepallets zijn volledig van kunststof gemaakt, daardoor zijn de pallets ook 100% recyclebaar. Veelal is de pallet gemaakt van duurzaam en hoogwaardig gerecycled polypropeen of polyetheen, daarnaast zijn de pallets ook leverbaar in nieuw materiaal.

Ook faciliteren wij de mogelijkheid om uw oude kunststof pallets in te nemen voor recycling. De pallets worden vermalen en bewerkt tot herbruikbaar, hoogwaardig granulaat zodat het weer toegepast kan worden bij de productie van nieuwe kunststof pallets.

Meer weten? Onze productspecialisten zijn u graag van dienst!