Kunststof bakken

Kunststof bakken in diverse soorten en maten

Onze kunststof bakken worden geproduceerd door middel van het spuitgietproces. Dit biedt de mogelijkheid om complexe vormen te produceren, waarmee op uiteenlopende behoeftes kan worden ingespeeld. Dat heeft ons door de jaren heen een uitgebreid collectie aan doordachte producten opgeleverd. We bieden een breed en kwalitatief assortiment dat voor een groot deel door onze eigen R&D is ontwikkeld en in onze eigen fabriek is geproduceerd. Dichter bij de bron kopen kan dus niet.

Zijn plastic bakken hetzelfde als kunststof bakken?

We gebruiken de woorden kunststof en plastic allebei als verzamelaanduiding voor het materiaal waarvan bakken en kratten zijn gemaakt. Voorbeelden hiervan zijn HDPE (High Density Polytheen) en PP (Polypropeen). De zijn de twee thermoplastisch polymeren waarvan de meeste kunststof bakken zijn gemaakt. Plastic bakken en kunststof bakken zijn dus hetzelfde.

De verschillende soorten kunststof bakken

Naar gelang de toepassing zijn er verschillende typen bakken verkrijgbaar met elk hun eigen benefits; zo zijn magazijnbakken voorzien van een handige uitpakopening en worden klapkratten gebruikt wanneer er sprake is van leeg retourtransport om zo op het vrachtvolume te besparen. Ons assortiment voorziet in de volgende typen bakken:

Kunststof bakken in verschillende kleuren

Kunststof bakken zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar. Ideaal voor wie producten wil sorteren of scheiden. De meest gangbare kleur is grijs. Rood, blauw en zwart komen ook veel voor. Enkele series zijn ook verkrijgbaar in transparant, geel, groen of bruin.

Vormen kunststof bakken

Industriële kunststof bakken zijn rechthoekig. Rechthoekige kunststof bakken danken hun herkomst aan de afmetingen van pallets. De in Europa veelgebruikte europallets en blokpallets hebben een afmeting van 1.200x800 mm en 1.200 x 1.000 mm. Hier passen exact vijf en zes rechthoekige bakken van 600x400 mm op. Dit worden ook wel euronorm bakken genoemd. Naast 600x400 mm zijn rechthoekige plastic bakken ook beschikbaar in afmetingen van 200x150 mm, 300x200 mm, 400x300 mm en 800x600 mm. Vierkante bakken zijn minder voorkomend, maar kunnen middels zaagbewerkingen en speciale lastechnieken samengesteld worden uit twee rechthoekige bakken. Informeer hiervoor bij onze productspecialisten.

Maatwerk van kunststof bakken

Voor specifieke toepassingen is het mogelijk om een kunststof bak op maat te laten ontwikkelen. Dat kan enerzijds door het ontwerpen van een compleet nieuwe bak, maar vaak is er ook een oplossing mogelijk door een aanpassing aan te brengen aan een bestaand type. Voor dergelijke projecten hebben we ervaren projectmanagers en een eigen Research en Development afdeling in huis.

Offerte op maat

U heeft bij ons de keuze uit honderden verschillende kunststof bakken. Wilt u advies bij de keuze van de juiste bak voor uw toepassing? Of direct een offerte ontvangen? Neem dan contact op met onze productspecialisten, zij zijn u graag van dienst!