Dolly's voor kunststof bakken

32 resultaten - huidige 1 tot 21.

Wat is een transport dolly

Transport dollies zijn kleine karretjes ofwel verrijdbare onderstellen voor het verplaatsen van zware dingen zoals kratten en dozen. De transportdolly wordt ook transporthondje, transportroller of transboy genoemd.

Waarvoor worden dolly’s gebruikt

De dolly’s van Schiphorst zijn specifiek ontworpen om kunststof kratten en (nest)stapelbakken mee te vervoeren. Ze hebben net als onze kratten euronorm afmetingen (400x300 mm, 600x400 mm en 800x600 mm). Dollys worden veel gebruikt in de levensmiddelenindustrie en in grote magazijnen waar veel met plastic kratten wordt gewerkt.

Soorten transportdolly’s

Dolly’s bestaan er in veel uiteenlopende soorten en maten. Zo bestaan er speciale dolly’s voor onder filmapparuur, of dollys voor onder meubels die veel worden gebruikt in de verhuissector. Schiphorst produceert alleen transportdollys die geschikt zijn voor het opslaan en vervoeren van kunststof bakken. Het aanbod bevat;

  • Kunststof standaard euronorm dolly’s 400x300 mm en 600x400 mm
  • Kunststof heavy transport dolly's 600x400 mm
  • Kunststof transport dolly's 800x600 mm
  • RVS dolly voor onder visafslagkisten
  • RVS dolly voor onder vleeskisten
  • Stalen dolly voor onder onder andere kunststof pallets
  • Dolly op maat (aluminium)

Aanbod verrijdbare onderstellen van Schiphorst

Naast transportdollies biedt Schiphorst ook rolcontainers en bakkenwagens aan als verrijdbare onderstellen. Rolcontainers zijn niet alleen geschikt voor het vervoeren van kunststof bakken, ook dozen kun hier goed op vervoerd worden. Bovendien zijn rolcontainers beter geschikt voor extern transport dan de kunststof dolly’s. Dankzij het gebruik van hekken bieden rolcontainers meer stabiliteit gedurende het wegvervoer. De kunststof bakkenwagens zijn geschikt voor verschillende afmetingen stapelbakken. In tegenstelling tot bij rolcontainers worden de bakken in bakkenwagens geschoven in plaats van gestapeld, zodat de bakken separaat uit de kar kunnen worden getrokken. Ideaal voor het opslaan van verse maaltijden etc. De bakkenwagens, die ook nog eens zeer hygiënisch zijn vormgegeven, worden dan ook vaak gebruikt in de horeca. De bakkenwagens kunnen ook op maat worden geleverd.

Kunststof dolly voor hygiëne

Conform Europese hygiëneregels is het niet toegestaan om kunststof kratten met daarin levensmiddelen direct op de werkvloer te plaatsen. De plastic dolly biedt dan uitkomst. Niet alleen voorkomt de dolly direct contact met de werkvloer, ook kan de stapel kratten eenvoudig en op een ergonomisch verantwoorde manier verplaatst worden.

Eenvoudig dolly’s stapelen

Het opslaan van dolly’s kan voor wat hoofdbrekens zorgen. Doordat de karretjes verrijdbaar zijn en ze vaak allemaal zwenkgaffels hebben, gaat het stapelen van dolly’s vrij ongemakkelijk. Niet zelden levert dit scheve en onstabiele torens van karretjes op. Het spreekt voor zich dat het grote frustraties oplevert wanneer de stapel omvalt en bovendien is er een drukke werkomgeving zelden tijd om met veel geduld dollys te gaan stapelen alsof men Jenga zit te spelen. Als oplossing heeft Schiphorst de dolly verzamelaar geïntroduceerd. Op deze verzamelaar kunnen maar liefst 15 dolly's gestapeld worden. De verzamelaar is verrijdbaar en kan dus makkelijk door de productieruimte heen verplaatst worden. De verzamelaar is zowel in gegalvaniseerd staal verkrijgbaar als in roestvrijstaal voor vochtige werkomgevingen. 

Het transport hondje

Zoals in het begin aangegeven wordt een dolly ook vaak transporthondje genoemd. Rare vergelijking eigenlijk; transporthondje. We hebben het hier immers over een handig hulpmiddel en niet over een harig beestje dat enige verzorging en aandacht behoeft. De herkomst van deze naam is niet helemaal duidelijk, maar er zijn wel wat meningen over. De één stelt dat de vier zwenkwieltjes overeenkomen met de vier pootjes van een echt hondje. Evenals het formaat van de dolly met een echt hondje vergelijkbaar is. Daar zou het hulpmiddel zijn naam als hondje aan danken. Een ander verwijst naar de de uitdrukking "Komt men over de hond, dan komt men ook over de staart". Dit 18e eeuwse gezegde betekent: wanneer men de grootste moeilijkheid te boven is, dan zijn ook de makkelijkere te overwinnen. Ofwel; wanneer je lading eenmaal op de dolly staat (over het hondje), komt je lading wel op zijn plek terecht.

Offerte op maat

Wilt u advies bij de keuze van het juiste onderstel voor uw toepassing? Of direct een offerte ontvangen? Neem dan contact op met onze productspecialisten, zij zijn u graag van dienst!