IJskratten

6 resultaten.

Diepvriesbestendige kratten voor ijsmakers

IJs wordt direct na de bereiding opgeslagen in praktische uitschepbakken van 5 liter. Dit is de ideale bak voor het presenteren van ijs in de vitrine. Op die manier kunnen meerdere smaken naast elkaar worden gepresenteerd en is er meteen een ruime voorraad voor handen om direct ijs te serveren. De bekende ijsbakken hebben een conische vorm met afgeronde hoeken, zodat het ijs makkelijk uit de bakken geschraapt kan worden. Ideaal voor het scheppen van ijs, maar losse ijsbakken zijn niet zo makkelijk op te slaan in de vriescel. Door de conische vormgeving laten ze zich niet zo makkelijk stapelen.

Euronorm kratten voor ijsopslag

Voor het opslaan van ijsschepbakken wordt dan ook vaak gebruik gemaakt van euronorm stapelkratten. Speciaal voor de ijsmakende industrie heeft Schiphorst stevige stapelbakken ontwikkeld met geperforeerde wanden en een dichte bodem. Dankzij de perforatie kan er voldoende luchtcirculatie plaatvinden om het ijs bij de juiste temperatuur geconditioneerd te houden. De dichte bodem zorgt ervoor dat bij eventueel lekken van een product het lekvocht niet door kan lopen in andere kratten. De ijskratten met een hoogte van 165 mm zijn bij uitstek geschikt voor de 5 liter schepbakken.

IJskratten statiegeld

De euronorm kratten zijn niet alleen praktisch in de opslag, ook voor het bezorgen van ijs bieden ze uitkomst. Stapelbakken zijn ideaal voor transport. Dankzij een stevige stapelrand staan de kratten stabiel op elkaar. De euronorm afmetign van 600x400 mm is handmatig goed te handelen. Bovendien zijn de kratten voorzien van ergonomische  open handgrepen, zodat de kratten met de nodige grip opgetild kunnen worden. Veel ijsmakers gebruiken de stapelkratten om ijs uit te leveren aan andere filialen, aan franchisenemers of aan klanten zoals hotels en restaurants en hanteren hierbij een statiegeld systeem.

Op de kratten kan een statiegeldbedrag worden gedrukt. Ook is het mogelijk om de kratten in de kleur van uw huisstijl te produceren of met uw logo te bedrukken, zoals bij de kratten voor Talamini ijsmakers in Twello.

Meer weten? Onze productspecialisten zijn u graag van dienst!