Kunststof stapelbakken

Kunststof stapelbakken kopen bij Schiphorst Transport- en Opslagtechniek BV

De stapelbak is het meest verkochte type kunststof bak. En dat is niet voor niets. Stapelbakken zijn erg praktisch in gebruik omdat ze handzaam zijn, praktische afmetingen hebben en probleemloos hoge stapels kunnen vormen.

Wat is een stapelbak?

Kunststof stapelbakken kenmerken zich door stabiele stapelranden en verstevigende hoekstructuren waardoor de bakken geschikt zijn om ze hoog door te stapelen, ook wanneer ze zwaar belast zijn. Een goede, degelijke stapelbak biedt stabiele doorstapeling tot wel 10 bakken hoog.

Kunststof stapelbakken voor industrieel gebruik bij bedrijven

Stapelbakken die intensief worden gebruikt moeten tegen een stootje kunnen. Zoals stapelbakken die dagelijks worden ingezet bij bedrijven. We hebben het dan over industriële stapelbakken. Dit zijn bakken met stevige wanden en verstevigende ribstructuren die gemaakt zijn van een slagvaste kunststof zoals polypropeen (pp) of polyethyleen (hdpe). Schiphorst verkoopt uitsluitend industriële stapelbakken. 

Plastic stapelbakken voor in het magazijn

Stapelbakken zijn een ideaal opslagmiddel voor elk magazijn. Of er nu gestapeld moet worden op de grond, op een pallet of in een stelling; stapelbakken zijn handzaam en kunnen overal stabiel doorgestapeld worden. Kies voor dichte stapelbakken en uw voorraad blijft gevrijwaard van magazijnstof en ander vuil. Moet de voorraad  juist snel toegankelijk zijn? Kies dan voor een magazijnbak met een grijpopening waardoor u makkelijk bij de inhoud kan komen. Ideaal dus voor orderpicking en in werkplaatsen. Grijpbakken en stapelbakken zijn verkrijgbaar van mini varianten tot euronorm afmetingen zodat er voor elk magazijn, groot en klein, een logistieke oplossing is. 

Basicline en Silverline series

Schiphorst heeft twee uitgebreide kunststof stapelbakken series in het programma: de Basicline serie en de Silverline serie. De Basicline serie is handzaam en licht en geschikt voor alle uiteenlopende toepassingen in zowel food als non-food branches. De Silverline serie is extra stevig en robuust en bij uitstek geschikt voor de handeling van zware onderdelen en gereedschappen. Beide series zijn industriële stapelbakken die geschikt zijn voor transportbakkensystemen en zijn bovendien gemaakt van levensmiddelgeschikt kunststof.

Toepassing van stapelbakken

Waar worden plastic stapelbakken eigenlijk allemaal voor gebruikt?  Het is zo gek niet te bedenken, of een stapelbak komt wel van pas. U kunt er alles in opbergen en vervoeren. Voor verschillende toepassingen zijn er verschillende stapelbakken of transportbakken gemaakt. Zo heb je de stapelbakken met deksel, ook wel kisten met deksel genoemd. Deze afsluitbare kisten of dekselbakken zorgen ervoor dat uw producten stofvrij blijven! En wat te denken van bakken met een speciale fijne perforatie voor groente en fruit? Of juist met een grove luchtdoorlatende perforatie voor brood? En zo zijn er ook bakken die gemaakt zijn van ESD veilig materiaal, waardoor elektronica gevrijwaard blijft van oplading en elektrostatische ontlading. Diverse kratten met specifieke toepassingen zijn:

Stapelbakken op basis van afmeting (euroformaat stapelbakken)

Omdat stapelbakken industrieel worden gebruikt hebben ze vaak euronorm afmetingen. Dat houdt in dat ze zijn afgestemd op de Europese afmetingen van pallets zodat er in de internationale transport en logistiek eenvoudig mee kan worden gewerkt. Europese pallets hebben een afmeting van 1.200×800 mm (europallets) en 1.200×1.000 mm (blokpallets). De afmetingen van bakken zijn hiervan afgeleid:

En er zijn altijd uitzonderingen, die zijn te vinden bij ‘overige afmetingen’.

Blauwe en andere kleuren stapelbakken

Met kleur kunt u scheiden. Bijvoorbeeld goed en slecht: goede producten in blauwe stapelbakken, afvalproducten in rode bakken. Met kleur kunt u ook uzelf onderscheiden; bijvoorbeeld door een kleur bak te kiezen die bij uw huisstijl past. Daarom zijn verschillende stapelbakken verkrijgbaar in meerdere kleuren. Ook is het mogelijk om bakken te laten produceren in uw eigen huisstijlkleur en er uw eigen logo op te laten drukken. Niet onbelangrijk wanneer u uw bakken gebruikt om goederen in af te leveren bij uw klant; uw stapelbak wordt dan een marketingtool. 

Offerte op maat

U kunt bij ons kiezen uit ca. 200 verschillende  stapelbakken. Wilt u advies bij de keuze van de juiste bak voor uw toepassing? Of direct een offerte ontvangen? Neem dan contact op met onze productspecialisten, zij zijn u graag van dienst!