Palletboxen extra groot volume

9 resultaten.

Kunststof Palletboxen, extra groot volume

Kunststof palletboxen zijn ideaal voor het transport- en opslag van grote volumes; ze zijn zeer solide en kenmerken zich door een groot draagvermogen. Daar waar gewerkt wordt met bulkgoederen en stortgoed wordt veelal gebruik gemaakt van onze extra groot volume palletbox met een inhoud van maar liefst 1.400 liter. De binnenafmeting van deze palletbox is 1.240 x 1.060 x 1.085 mm. Hij heeft een gewicht van 72 kilo en een statisch draagvermogen van maar liefst 7.000 kilo en een dynamisch draagvermogen van 1.000 kilo. De palletbox is standaard voorzien van 3 sleeplatten (op aanvraag verkrijgbaar met 6 sleeplatten) en daarmee geschikt voor verplaatsing met heftruck en palletwagen.

De eigenschappen en voordelen van een extra grote palletbox op een rijtje

 1. Het materiaaltype is uv-bestendig HDPE met een gegarandeerde vormvastheid en lange levensduur.
 2. Deze 1.400 liter palletboxen zijn levensmiddelengeschikt en dus veilig en verantwoord voor vele toepassingen.
 3. Ze zijn eenvoudig te reinigen dankzij de gladde binnenwanden die geen naden of randen hebben waar vuil achter kan gaan hechten.
 4. De extra groot volume palletbox is ook leverbaar met geperforeerde wanden, speciaal voor producten die geventileerd en gekoeld moeten worden.
 5. Ze zijn compatibel met geautomatiseerde transportsystemen.
 6. Als het noodzakelijk is om de palletbox vaak te kantelen is het mogelijk om slotbouten aan de sleeplatten te bevestigen als extra versteviging.
 7. Voor optimaal gebruiksgemak zijn er diverse opties voor identificatie en personalisering mogelijk met namen, barcodes of logo’s.
 8. De grote XL palletboxen van 1300 x 1150 x 1250 mm zijn stapelbaar tot maar liefst zes boxen hoog. Hiermee bespaart u op oppervlak en daarmee ook op uw duurbetaalde vierkante meters.
 9. Onze extra grote HDPE kunststof palletboxen worden vooral gebruikt in de maak- en recyclingindustrie en in de AGF-sector en voedingsmiddelensector. In deze laatste sectoren worden de boxen vaak paloxen genoemd.

Kies uit deze opties om het gebruik van palletboxen te optimaliseren

De kunststof extra groot volume palletbox is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen zodat er voor elke toepassing of sector een geschikte uitvoering voor handen is. Kies uit de volgende mogelijkheden:

 1. Geperforeerde of dichte wanden en bodem.
 2. Drie of zes sledes aan de onderzijde.
 3. Nieuw, levensmiddelgeschikt materiaal of gerecycled materiaal
 4. Grijs of blauw (gerecycled alleen in zwart)
 5. Optioneel met bijpassend, overvallend deksel
 6. Verschillende bedrukkingsopties

Personalisatie van uw palletboxen

Door middel van de zeefdruk- en hotstampmethode is het mogelijk om uw naam, uw logo of bijvoorbeeld een oplopende nummering aan te brengen op de palletboxen. Bij zeefdruk wordt gebruik gemaakt van een drie-componentenlak. Een zeef wordt tegen het te bedrukken object geplaatst, waarna de lak wordt aangebracht. Vervolgens wordt de lak met een brander verhit. Het resultaat is een duurzame identificatie dat goed bestand is tegen krassen, slijtage en wasinstallaties. Bij hotstamp wordt de identificatie aangebracht middels thermische druk. Een metalen cliché wordt verwarmd tot ca. 190 °C, waarna er een kleurlint tussen het cliché en de palletbox wordt geplaatst. De identificatie wordt zo in één kleur in de palletbox gebrand.

Meer weten? Bel met onze productspecialisten!

Heeft u na het bekijken van de extra groot volume palletboxen in onze online catalogus nog vragen, neem dan vrijblijvend contact op met onze productspecialisten. Zij zijn u graag van dienst!