Rolcontainers

11 resultaten.

Rolcontainers

Rolcontainers zijn een onmisbare schakel in de logistiek bij uiteenlopende bedrijven. Wie kent ze niet, die handige verrijdbare “kooiwagentjes” waarmee je snel en makkelijk goederen kan vervoeren. De lading wordt handig bijeengehouden door spijlen of een draadrooster. De zijpanelen of de achterwand kunnen in veel gevallen makkelijk worden verwijderd of vastgezet. Het gewicht en de afmeting van rolcontainers is perfect afgestemd op alle logistieke processen, of dit nu een plaatsing is in een vrachtauto of een magazijn betreft. Zo is de maatvoering van rolcontainers tot op de centimeter passend in de standaard laadruimte van vrachtwagens. Bij Schiphorst Transport- en Opslagtechniek BV heeft u de keuze uit verschillende standaardmodellen rolcontainers. Het plateau (de bodem) is standaard 725 x 810 mm of 675 x 810 mm. De zijwanden en achterwanden hebben een standaard maatvoering van 1350 of 1450 mm en zijn vrij eenvoudig vast te klemmen aan een uitneembare achterwand. Ook is een tussenbodem aan te brengen, wat ergonomisch verantwoord is of voor sommige producten voordelen kan bieden.

Kunststof rolcontainers

Schiphorst is expert op het gebied van logistieke toepassingen van kunststof. Wij hebben daardoor jarenlange kennis van en ervaring met kunststof rolcontainers om uw logistieke processen zo efficiënt mogelijk te maken. Het verrijdbare bodemplateau bij rolcontainers is in veel gevallen van kunststof, verstevigd met een stalen draadconstructie. Rolcontainers van kunststof zijn vooral gewenst op plekken waarbij een hoge mate van hygiëne is vereist, zoals in de medische wereld en bij elk bedrijf dat met vers of houdbaar voedsel werkt. De materiaalkeuze van kunststof rolcontainers is natuurlijk niet zomaar ontstaan. Dit zijn de vijf voordelen van kunststof rolcontainers;

  • kunststof is krasvast en onverwoestbaar;
  • kunststof is geluidsarm;
  • kunststof is hygiënisch, makkelijk te reinigen en voldoet aan de HACCP regelgeving;
  • het is duurzaam en makkelijk vervangbaar;
  • de gemiddelde kunststof bodem kan een gewicht dragen tot maximaal 600 kilo;
  • er is een solide bevestiging mogelijk aan het wielenstel.

Rolcontainers voor het opslaan en verplaatsen van goederen in dozen

De rolcontainer is voor veel bedrijven en instellingen het juiste middel voor het vervoeren, opslaan of verplaatsen van goederen in dozen. De rolcontainer is niet meer weg te denken als magazijn- en transportmiddel. Het is in feite de smeerolie van uw magazijninrichting, de handige tijd-en ruimtebespaarder, die alles stroomlijnt op het vlak van uw transport, picking en opslag. Rolcontainers zijn bij uitstek geschikt voor het opslaan en verplaatsen van goederen en dozen. Want hoeveel bedrijven of instellingen zijn er niet waar handelingen plaatsvinden met dozen van tien kilo of meer? Dat wilt u natuurlijk snel met weinig inspanning en over langere afstanden kunnen vervoeren. De rolcontainer heeft een behoorlijk draagvermogen, tot wel 600 kilo. Ordenen en opslaan was nog nooit zo makkelijk! De rolcontainers van Schiphorst met het standaardformaat van 725 x 810 mm worden door onze klanten het meest gebruikt voor de opslag en het vervoeren en verplaatsen van artikelen en producten in dozen. Indien u bedrijfsspecifieke wensen heeft kunt u dit vanzelfsprekend altijd kenbaar maken aan onze productspecialisten.

Rolcontainers voor het opslaan en verplaatsen van goederen in Euronorm stapelbakken

Het veel en vaak moeten opslaan en verplaatsen van uw producten gaat uitstekend met Euronorm stapelbakken. Euronorm is het in de EU overal geaccepteerde en gehanteerde formaat stapelbakken bij logistieke processen. De stapelbakken van dit vaststaande formaat matchen uitstekend met de rolcontainers van Schiphorst. Ook bieden wij verschillende verrijdbare onderstellen in de verschillende standaard maatvoering, of in nauw overleg met u op maat gemaakt volgens uw bedrijfsspecifieke situatie. Los van het Euronorm formaat van 675 x 810 mm is er dus voldoende keuze in de andere gangbare maten als daar uw voorkeur naar uitgaat.

Rolcontainers met vastgeschroefde achterwand

Met behulp van klemmen kunt u heel eenvoudig een extra wandje ter versteviging monteren op een rolcontainer. Dit gaat volgens een bekend en bewezen procedé dat u ongetwijfeld kent. U heeft dan van een twee-heks een drie-heks model gemaakt. Het vastkoppelen of loskoppelen is eenvoudig en kan vrij snel. Vaak gaat dit met een insteekhek of opsteekhek. Een ander voordeel van zo’n rolcontainer met vastgeschroefde achterwand is dat deze is vervaardigd uit verzinkt materiaal en dus zonder roestvorming buiten kan staan. Een achterwand is zeer eenvoudig zelf aan te brengen. Want soms kunt u behoefte hebben aan een stevige achterwand om spullen op hun plek te houden. Op andere momenten of met andere producten is dit juist weer niet nodig. In zo’n geval kan uw medewerker dan simpelweg zelf snel kiezen van welke kant hij inlaadt of aflaadt. Voor meer informatie kunt u uiteraard altijd contact met ons opnemen. Zie op onze website de verschillende maatvoering. Als er een model naar uw keuze tussen zit, kunt u vanaf onze site heel eenvoudig een PDF downloaden zodat u een afbeelding en de maatvoering bij de hand heeft.

Rolcontainers voorzien van tussenbodem

Een tussenbodem is ideaal als producten erg zwaar zijn. Een tussenbodem biedt in zo’n geval een aanzienlijk ergonomisch voordeel en is voor sommige sectoren een goed middel voor verzuimreductie. De standaardafmeting van een tussenbodem is 760 x 660 mm, vervaardigd van het kunststoftype HDPE in de kleur grijs, optioneel met een tussenbodem. Voordelen van een tussenbodem kunnen zijn dat uw medewerkers minder zwaar hoeven te tillen, bij heel kleine producten meer overzicht hebben of op “tafelhoogte” producten kunnen sorteren of verwerken.

Rolcontainers met textiel- of rubber spanbanden

De achterwanden van rolcontainers kennen verschillende manieren van bevestiging. Deze hebben zo allemaal hun voor- en nadelen. Bekend zijn de inschuifwanden, maar onderschat daarnaast niet de populariteit van zowel rubberen en textiel spanbanden. Dit is onverwoestbaar en handvriendelijk materiaal.

Logistieke totaaloplossing

Het zal u al zijn opgevallen: Schiphorst is er voor uw logistieke totaaloplossing. Behalve opslagmiddelen zoals kunststof bakken, palletboxen en pallets, bieden wij ook oplossingen voor het plaatsen van uw goederen. Heeft u nog vragen over onze mogelijkheden? Belt u gerust met ons, we staan voor u klaar!