Euronorm stapelbakken 600x400 mm

85 resultaten - huidige 1 tot 21.

Kunststof stapelbakken van 600×400 mm

600x400 mm is de meest voorkomende afmeting bij kunststof bakken. In deze categorie bieden wij dan ook de meeste producten aan; hier kunt u kiezen uit meer dan 80 verschillende stapelbakken.

Gebruik van de 600×400 mm bak

De 600×400 mm bak wordt in nagenoeg elke branche gebruikt. Dit type kunststof bak is breed inzetbaar dankzij de volgende belangrijke eigenschappen;

  • Uniforme afmetingen;
  • Goed reinigbaar;
  • Weer- en uv-bestendig;
  • Levensmiddelengeschikt;
  • Vormvast en slagvast;
  • Duurzaam, dankzij de lange levensduur en 100% recyclebaarheid.

Branches waarin de bakken veel worden gebruikt zijn onder meer de vleesverwerkende industrie, groentesnijderijen, horeca, integrators en e-warehousing (geautomatiseerde magazijnen).

600×400 mm euronorm kratten

600×400 mm kratten worden euronorm kratten genoemd vanwege hun gestandaardiseerde afmeting die uniform is binnen heel Europa. Deze kratten zijn qua maatvoering afgestemd op europallets (1.200x800 mm) en blokpallets (1.200×1.000 mm), wat tevens uniforme afmetingen zijn binnen de logistiek in Europa.

 

 

Basicline en Silverline series

Een groot deel van onze 600x400 mm stapelbakken zijn bakken uit onze Basicline- en Silverline series. Deze twee series bieden zoveel verschillende variaties aan kunststof bakken dat er voor nagenoeg elke toepassing een geschikte stapelbak voor handen is. Hierbij kunt u denken aan dichte stapelbakken, geperforeerde stapelbakken, dekselbakken, koffers en uitpakbakken.

Basicline stapelbakken zijn degelijk, slagvast en universeel inzetbaar. Dankzij de gladde afwerking zijn ze ook hygiënisch in gebruik. De bakken zijn gemaakt van levensmiddelgeschikt pp (conform EU Verordening 10/2011) en daarmee bestemd om in aanraking te komen met levensmiddelen.

   

Silverline stapelbakken zijn extra sterke stapelbakken en beschikken over unieke eigenschappen die ze geschikt maakt voor geautomatiseerde magazijnen. Zo zijn ze voorzien van speciale ribstructuren voor telescoop- en grijptechnieken en zijn ze leverbaar met verschillende bodemvarianten.

Andere afmetingen

Naast de afmeting 600×400 mm zijn kunststof stapelbakken ook verkrijgbaar in de volgende euronorm afmetingen; 200x100 mm, 300x200 mm, 400×300 mm en 800×600 mm. Alle niet-euronorm afmetingen vindt u bij 'overige afmetingen'.

Hittebestendige kunststof kratten

Kunststof kratten zijn minder geschikt voor extreem tegen hoge temperaturen (boven de +80°C). Onze kunststof bakken zijn geproduceerd uit HDPE (polyetheen) en PP (polypropeen). HDPE heeft als eigenschap flexiberer te zijn dan PP en is daarmee beter bestand tegen lage temperaturen, PP is als stijvere kunststofsoort beter bestand tegen hogere temperaturen. Wanneer HDPE en PP worden blootgesteld aan te lage temperaturen zal dit verharden, met als risico dat er gemakkelijker een stukje kunststof afbreekt. Bij de te warme temperaturen wordt het kunststof slapper en komt de vormvastheid van het model in gevaar. HDPE is in de regel goed bestand tegen temperaturen van -30° tot +60°C (beter diepvriesbestendig) en PP van -15° tot +90°C (beter hittebestendig). E.e.a. is mede afhankelijk van de duur waarin het kunststof aan de temperatuur wordt blootgesteld en het gewicht dat in de bak komt. Wanneer u een bak gedurende langere tijd wilt blootstellen aan uiterste temperaturen, dan adviseren wij om vooraf een proef te doen met één bak om te kijken of deze geschikt is voor uw toepassing.

Voor toepassingen als pasteuriseren en steriliseren hebben wij speciale hittebestendige kratten ontwikkeld. Deze zijn gemaakt van PP met een verstevigende glasvezel toevoeging. Dat maakt de kratten bestand tegen extra hoge temperaturen. De kratten kunnen zodoende gebruikt worden voor zowel pasteuriseren als voor steriliseren (pasteuriseren: 3 à 4 uren tot 85°C, steriliseren: kortstondig tot 130°C). Hierbij behouden onze warmtekratten hun vormvastheid en hoge draagvermogen, ook bij herhaaldelijk gebruik onder hoge temperaturen. 

 

Offerte op maat

Ons programma bevat veel uiteenlopende typen stapelbakken. Wilt u advies bij de keuze van de juiste bak voor uw toepassing? Of direct een offerte ontvangen? Neem dan contact op met onze productspecialisten, zij zijn u graag van dienst!