Kunststof pallets voor de vleesindustrie

16 resultaten.

Pallets voor de vleesindustrie

De vleesverwerkende industrie is veeleisend als het aankomt op hygiëne en versbehoud. De branche dient de HACCP-richtlijnen voedselveiligheid strikt na te leven. Voor optimale en meest efficiënte opslag en logistiek van verse vleesproducten maakt de branche veelal gebruik van hygiënische kunststof pallets.

Pallets voor gebruik in pluimvee- en vleesverwerkende industrie

Door de gehele keten binnen de vleesverwerkende industrie wordt gebruik gemaakt van kunststof ladingdragers. Kunststof pallets worden met name toegepast bij slachterijen, vleesverwerkers en grossiers en in mindere mate bij slagerijen en de detailhandel. Deze laatste twee categoriën werken veelal kleinschaliger en zullen niet veel gebruik maken van kunststof pallets. Hier wordt voor het opslaan en verplaatsen van vleeskratten, zoals E2-kratten, veelal gebruik gemaakt van kunststof dolly’s, welke ten aanzien van kunststof pallets beter toepasbaar zijn voor intralogistiek binnen de vaak kleinere slagerijruimtes.

In ons assortiment kunststof pallets onderscheiden wij:

Kunststof europallets voor transport levensmiddelen

Van deze bovengenoemde typen pallets worden in de vleesverwerkende industrie met name exportpallets en hygiëne pallets gebruikt. Exportpallets worden gebruikt voor het transport van vlees naar de volgende schakel in de keten. Omdat deze pallets bij transport over lange afstanden maar eenmalig worden gebruikt en niet retour zullen komen, wordt het gewicht van dit type pallet zo laag mogelijk gehouden. Dit is aantrekkelijk voor de aanschafprijs en voor het brandstofverbruik gedurende het transport.

Hoewel voor het transport van verpakt vlees ook nog houten pallets worden gebruikt, neemt de vraag naar kunststof pallets verder toe. In tegenstelling tot houten pallets splinteren kunststof pallets niet en zijn ze maatvast, ook wanneer ze nat worden. Bij kunststof pallets kan er geen sprake zijn van uitstekende spijkers en bovendien zijn ze zonder meer geschikt voor internationaal transport, zonder dat daarvoor een heattreatment tegen ongedierte nodig is, zoals bij houten pallets verplicht is.

Onze one-way-pallets zijn licht in gebruik en bieden dankzij een doordacht design een hoog draagvermogen, ondanks het lage eigen gewicht.

De GS1 gekeurde EURO H1 pallet

Op de werkvloer wordt vooral gewerkt met kunststof hygiëne pallets. Dit zijn stevige heavy duty pallets die geheel glad zijn afgewerkt. Het grote verschil met gewone heavy duty pallets is dat hygiëne pallets geen open ribstructuur hebben, zodat zich hier geen bacteriën of ander vuil kan hechten. Ideaal dus voor de ultra-hygiënische werkruimtes waar vers vlees wordt gesneden en verpakt.

De meest voorkomende hygiëne pallet in de food-branche is de H1 pallet. Dit is dé standaard norm voor pallets in de gehele Europese levensmiddelenindustrie. De H1 pallet is 1.200x800x160 mm en weegt 18 kg. De officiële H1 pallet is er maar in één unieke uitvoering en alleen H1-pallets met het GS1 keurmerk mogen EURO H1 pallet worden genoemd. Doordat de gehele industrie met één en dezelfde type pallet werkt, kan deze eenvoudig onderling worden uitgewisseld. Doordat elke pallet hetzelfde tarragewicht heeft kan snel en efficiënt het netto gewicht van de lading worden berekend.  

De H1 pallet kent ook een kleinere en grotere variant, te weten 800x600x160 mm (H2) en 1.200x1.000x160 mm (H3). Deze afmetingen worden in de praktijk aanzienlijk minder toegepast dan de EURO H1 pallet van 1.200x800x160 mm.

Daarnaast zijn er nog de hygiëne pallets met een dichte boven- en onderkant. Dit model is verkrijgbaar als europallet (1.200x800 mm) en als blokpallet (1.200x1.000 mm) en met verschillende onderuitvoeringen, zoals poten en sleeplatten. Onze hygiëne pallets zijn standaard leverbaar in verschillende kleuren, zodat het mogelijk is om verschillende productstromen op kleur te sorteren. Dit kan een waardevolle toevoeging zijn voor uw logistieke indeling ter voorkoming van productcontaminatie.

Vleespallets kopen bij Schiphorst Transport en Opslagtechniek B.V.

Op zoek naar oneway pallets voor de export, of naar hygiënische pallets voor de slagerij of cleanroom? Bij Schiphorst bent u aan het juiste adres. U profiteert bij ons van meer dan 60 jarig ervaring in het toepassen van kunststof pallets in de levensmiddelenindustrie.

Twijfelt u nog welke pallet het meest geschikt is voor uw toepassing? Maak gebruik van onze gratis adviesservice waarbij wij u vrijblijvend op uw productielocatie kunnen bezoeken met een testpallet.