Brood en suikerwaren

Kunststof bakken voor brood- en suikerwaren

Elke branche werkt met zijn eigen specifieke bakken, kratten en overige emballage. Dit omdat elk product andere eisen stelt aan zijn verpakking, zodat het zo vers en veilig mogelijk worden kan worden opgeslagen en getransporteerd. Zo kent ook de bakkerij- en zoetwarenbranche zijn eigen soorten kratten voor de verschillende producten die zij op de markt brengen.

Wat verstaan we onder brood- en suikerwaren

Onze producten voor de brood- en suikerwarenbranche omvatten een breed gebied, waarbinnen verschillende specialismes vallen. Denk hierbij aan de warme bakker, de banketbakker, industriële bakkerijen, patisserieën, chocolaterieën en tot slot de snoepfabrikanten en grondstoffenleveranciers. Voor al deze specialismes zijn er verschillende typen kunststof ladingdragers verkrijgbaar, denk hierbij aan:

  • Bonbonbakken: dichte stapelbakken, zodat de bonbons niet beschadigen
  • Broodkratten: kratten met grove perforatie, waarmee het brood zijn knapperige korst behoudt
  • Suikerwerkkratten: fijnmazige kratten, waarin het suikerwerk kan ventileren en afkoelen zonder uit het krat te vallen
  • Vruchtenbakken: week- en uitlekbakken voor onder meer krenten en rozijnen die in baksels worden gebruikt
  • Dolly’s: zodat er ergonomisch met kratten gewerkt kan worden
  • Grondstofvaten: hygiëne bakken en vaten, waarin geen schimmels of bacteriën kunnen ophopen
  • Hygiëne pallets voor grondstofzakken: ultra gladde pallets, zodat de (vaak papieren) zakken niet kunnen beschadigen
  • Hygiënische palletboxen: palletboxen met gladde binnenkant zonder ribben, zodat er ook in grote volumes hygiënisch gewerkt kan worden
  • Kunststof stellingen en bakkenwagens: zodat er in de werkruimtes en koelcellen conform BRC gewerkt kan worden

Waarom worden kunststof bakken en kratten veel in bakkerijen gebruikt?

Het grootste voordeel van werken met kunststof is het hygiënische aspect. Het gladde materiaal neemt geen vocht op, is makkelijk te reinigen en droogt snel. In de juiste uitvoering, met zo min mogelijk ribben en naden, biedt het geen ruimte aan bacteriën en schimmels. Bovendien is het zeer duurzaam. Kunststof herbruikbare verpakkingen gaan jarenlang mee en kunnen bovendien aan het einde van hun levensduur volledig worden gerecycled tot een nieuwe kunststof ladingdrager. Verder heeft kunststof als voordeel dat het licht en handzaam is om mee te werken. Ook biedt de manier van produceren (spuitgietvormen) de mogelijkheid om complexe modellen en vormen te produceren, zodat er veel maatwerk mogelijk is. Dat heeft er bij de productie van kunststof kratten toe geleid dat er voor nagenoeg elk product in de levensmiddelenindustrie een passend krat voor handen, zodat deze altijd bijdraagt aan het versbehoud van het product.

Advies op maat

Schiphorst is al ruim 60 jaar actief als distributeur en producent van kunststof bakken. Dankzij onze jarenlange ervaring kunnen wij u van onderbouwd advies voorzien wanneer het aankomt op de keuze van de juiste ladingdrager. Daarnaast beschikken wij over een breed en diep assortiment aan kunststof ladingdragers, dat door de jaren heen door ons is ontwikkeld naar behoefte vanuit de markt. Een gratis adviesgesprek waarbij u ook proefmodellen kunt testen vraagt u aan bij onze productspecialisten.