Schiphorst_begin.1260x324

Onze geschiedenis

Terug naar 1960

1960


Schiphorst_1960.jpg

Familie Schiphorst

Op 1 april 1960 richt de heer J.J. Schiphorst de gelijknamige firma op. Vanuit zijn kantoor aan huis begint Jan Jaap Schiphorst met de verkoop van kunststof bakken waaronder suikerwerkkratten en viskisten.

Eind jaren 80 nemen Jaap en Mark Schiphorst het bloeiende bedrijf over van hun vader. Schiphorst groeit uit tot een toonaangevende organisatie in het toepassen van kunststof ladingdragers in de industrie en food branche.

1999


Schiphorst 1999.jpg

Verhuizing

In 1999 verhuist Schiphorst naar een nieuw bedrijfspand aan de Solingenstraat in Deventer. Inmiddels is de firma behoorlijk uitgebreid en zijn er naast de afdeling transport- en opslagtechniek ook afdelingen opgericht voor baden en douchen, milieutechniek en chemische opslag.

2001


Brand_Schiphorst.jpg

Brand

In 2001 krijgt Schiphorst een grote tegenslag te verwerken. Op zondagochtend 4 maart dat jaar legt een enorme brand nagenoeg het gehele bedrijfspand in as. In de loods waar onder meer kunststof bakken voor de levensmiddelen-industrie werden opgeslagen, brak rond zeven uur brand uit. Huizenhoge vlammen spuwden lange tijd uit het pand omhoog. Het achterdeel van de loods was binnen een half uur totaal ingestort. Niemand raakte gewond. Met behulp van hoogwerkers had de brandweer het vuur rond negen uur onder controle.

2002


Schiphorst bekuplast.jpg

Bekuplast

In 2002 slaat de familie Schiphorst een andere weg in en wordt Schiphorst toegevoegd aan de bekuplast Group in Ringe (Duitsland). bekuplast is producent van onder meer kunststof bakken, kunststof pallets en kunststof palletboxen.

De overname van Schiphorst door bekuplast is een logische keuze, gezien de vele overeenkomsten tussen beide firma's en de ontwikkelingen die zich op dat moment voordoen in de markt. Door de overname profileert Schiphorst zich vanaf 2002 als producent en distributeur. Het bedrijf laat de baden en douches voor wat het is en focust zich op de ontwikkeling, productie en distributie van kunststof ladingdragers. Dit in combinatie met zeer gemotiveerde en vakkundige medewerkers zorgt voor een verdere ontwikkeling en professionalisering van de klantgerichte organisatie.

2010


Schiphorst 2010.jpg

Jubileumjaar

In 2010 viert Schiphorst haar 50 jarige bestaan. Schiphorst breidt rond deze periode haar opslagruimte uit met meer meerdere hallen. Hiermee wordt het mogelijk om klanten nog sneller te bedienen en waar nodig om klanten binnen één dag te voorzien van nieuwe kratten, pallets of palletboxen.

Ook het assortiment wordt verder uitgebreid en geoptimaliseerd. De inmiddels bekende euronorm stapelbakkenserie Basicline is hier een voorbeeld van.

2020


Schiphorst-heden.jpg

60 jarig jubileum

En toen was het 2020. Wat ooit begon als een handelsonderneming vanuit kantoor aan huis, is nu een gevestigde naam in de benelux. Schiphorst Transport- en Opslagtechniek B.V. staat bekend als hét adres voor kwalitatief hoogwaardige kunststof ladingdragers.

Ons assortiment is gegroeid, onze expertise is toegenomen, maar onze missie is onveranderd: het aanreiken van oplossingen in kunststof, zowel standaard als op maat, met als doel een positieve bijdrage te leveren aan de logistieke processen van onze klanten.