Lekbakken voor chemicaliën

13 resultaten.

Kunststof lekbakken voor chemicaliën

Kunststof lekbakken zijn een betaalbare manier om milieugevaarlijke stoffen op een verantwoorde manier op te slaan. Zonder dat er geïnvesteerd hoeft te worden in een kostbare vloeistofdichte vloer kan er toch aan de milieuregels worden voldaan. Bovendien zijn lekbakken praktisch in gebruik. Ze zijn goed schoon te maken en de meeste modellen zijn verplaatsbaar met heftruck en pompwagen.

Waarvoor dienen lekbakken voor chemicaliën precies?

Lekbakken, ofwel opvangpallets voor chemicaliën, zijn gemaakt om vaten, drums en jerrycans met milieugevaarlijke stoffen in op te slaan. Als deze stoffen uit hun originele verpakking lekken, dan geldt de lekbak als barrière tussen de stof en de ondergrond, zodat er geen bodemverontreiniging kan optreden.

Wat zijn de voordelen van kunststof lekbakken voor chemicaliën?

Het grote voordeel van kunststof lekbakken is dat ze een oplossing bieden voor het opslaan van milieugevaarlijke stoffen. Het alternatief, een vloeistofdichte vloer, is veel kostbaarder en bovendien niet verplaatsbaar. Bij herinrichting van uw werkplaats of bedrijfspand kan de lekbak gewoon meeverhuizen. Wanneer men werkt met een vloeistofdichte vloer dient deze ook op nieuwe locatie te worden aangelegd. Zelfs wanneer er kortstondig van werkhal wordt gewisseld is de lekbak prima te gebruiken. De meeste lekbakken zijn voorzien van inrijopeningen waardoor ze snel en efficiënt verplaatst kunnen worden met een pompwagen of heftruck.

Ten opzichte van metalen lekbakken bieden kunststof lekbakken het voordeel dat ze licht en handzaam zijn en makkelijk schoongemaakt kunnen worden.

In welke uitvoeringen zijn kunststof lekbakken leverbaar?

Elke lekbak is voorzien van een uitneembaar rooster. Er zijn twee varianten, één waarbij het rooster in de bak valt en één waarbij het rooster gelijk staat met hoogte van de bak. De eerste variant wordt veelal toegepast bij het opslaan van met de hand verplaatsbare items, zoals emmers en jerrycans. De opstaande rand biedt hier stabiliteit aan de items die erop staan en beschermt tegen omvallen. Dit kan wenselijk wanneer de lekbak regelmatig verplaatst wordt. Voor het opslaan van zware items, zoals drums en grote vaten, wordt vaak gekozen voor een rooster gelijk aan de rand, zodat de drums makkelijk op de lekbak geschoven kunnen worden

Afmetingen kunststof lekbakken

De meest verkochte afmeting is het makkelijk te hanteren europallet-formaat (1.200x800 mm). De laadcapaciteit en draagcapaciteit van de lekbakken loopt sterk uiteen. De volgende inhoudsmaten zijn verkrijgbaar: 70, 110, 150, 220, 290, 360, 515, 600, 1.040 en 1.050 liter.

Veilig werken met lekbak met rooster

Onze kunststof WRP-lekbakken zijn DIBt approved. DIBt (Deutsches Institut für Bouwtechnik) is een onafhankelijke organisatie die de bouwvoorschriften van chemicaliëntanks voorschrijft. DIBT bouwvoorschriften staan ten grondslag aan de Europese normen voor chemicaliënopslagtanks. Hiermee voldoen onze WRP-opvangpallets ook aan de normen van PGS 15 (Publicatiereeks Gevaarlijke Stoffen) en alle relevante ARBO-besluiten voor het veilig werken met chemicaliën. U kunt bij ons dus gegarandeerd veilige opvangpallets bestellen op het vlak van ARBO-veiligheid, brandveiligheid en milieuveiligheid.

Meer weten of een offerte aanvragen

Vraag online een offerte aan of bel direct voor prijsinformatie.
Onze productspecialisten zijn u graag van dienst!