Gerecyclede ladingdragers

Kunststof bakken, kratten en pallets van gerecycled materiaal

Kunststof bakken, pallets en palletboxen van gerecycled kunststof zijn verpakkingsoplossingen die zijn vervaardigd uit hergebruikt plastic materiaal, zoals gerecycled polyetheen en polypropeen. 

Duurzame verpakkingsoplossingen in kunststof

Onze kunststof ladingdragers zijn ontworpen voor langdurig hergebruik. Ze zijn stevig en slag- en slijtvast, waardoor ze tot tientallen jaren meegaan. Dat maakt het duurzame verpakkingen. Onze verpakkingen van gerecycled materiaal zijn dat helemaal. Niet alleen gaan ze jarenlang mee, ook zijn ze gemaakt van maalgoed van oude verpakkingen. Bovendien kunnen ze aan het eind van hun levensduur opnieuw gerecycled worden voor de productie van nieuwe kunststof ladingdragers.

Het gebruik van kratten en pallets van gerecycled kunststof past goed in bredere inspanningen om duurzame en milieuvriendelijke oplossingen te bevorderen. Het draagt bij aan het verminderen van de afhankelijkheid van nieuwe plastic grondstoffen en het verminderen van de milieu-impact van verpakkingsmaterialen.

Extra voordelen

Werken met kunststof biedt bovendien extra voordelen. Zo zijn kunststof ladingdragers uniform in maatvoering. Ze worden geproduceerd volgens gestandaardiseerde specificaties, waardoor een uniforme maat en vorm ontstaat. Dit vergemakkelijkt het stapelen, opslaan en transporteren, vooral in geautomatiseerde systemen.

Daarnaast is werken met kunststof veilig en hygiënisch. Kunststof ladingdragers hebben veelal gladde oppervlakken en scherpe randen zijn afwezig, wat de kans op letsel tijdens het hanteren vermindert. Ze zijn ook vrij van splinters, in tegenstelling tot houten ladingdragers. 

Over het geheel genomen dragen kunststof ladingdragers bij aan een efficiëntere, veiligere en schonere logistieke keten, wat resulteert in kostenbesparingen en een verbeterde algehele operationele prestatie.