Palletboxen voor de visserij

15 resultaten.

Palletboxen gebruiken voor de visserij

Kunststof palletboxen zijn bij uitstek geschikt als opslag- en transportmiddel in de visserij. Kunststof is glad en neemt geen vocht op en is daarom hygiënisch in gebruik. Het is bestand tegen weersinvloeden en kan tegen een stootje. Palletboxen hebben een grote inhoud, waardoor er snel en efficiënt met grote volumes gewerkt kan worden.

Wat is een goede palletbox voor de visserij?

De meest praktische type palletbox voor de visserij is de kunststof palletbox. Kunststof is glad, hygiënisch, splintert niet en neemt geen vocht op. Bij gebruik van kunststof palletboxen hoeven er geen kratzakken te worden gebruikt, in tegenstelling tot bij houten- of staaldraadkisten.

Kunststof palletboxen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Naar gelang de fase in de visserijketen zijn er andere soorten plastic palletboxen toepasbaar. Zo wordt er aan boord veel gebruik gemaakt van de extra groot volume boxen met 1.400 liter inhoud. De naam zegt het al; deze boxen bieden de meeste opslagruimte dat een kunststof palletbox te bieden heeft. Ideaal voor het opslaan van grote hoeveelheden verse vangst, of voor het wegzetten van visnetten of ander touwwerk.

Ook groot volume palletboxen, tevens bekend als kuubskisten, worden veel aan boord gebruikt. Daarnaast worden deze kisten ook regelmatig toegepast in de visverwerkende industrie. De groot volume palletbox heeft een hoogte van ca. 80 cm en is daarom ook geschikt voor handmatige handling waarbij regelmatig producten met de hand uit de palletbox moeten worden genomen. Bij de 1.400 liter kist met een hoogte van 1.25 meter wordt dat al een stuk oncomfortabeler.

Aanbod palletboxen voor de visserij

Voor de visserij biedt Schiphorst de volgende typen palletboxen: 

Hygiënische palletboxen | dicht | levensmiddelgeschikt 
Bestemd om direct met voedsel in aanraking te komen

Ultra hygiënische palletboxen | dicht | levensmiddelgeschikt 
Bestemd om direct met voedsel in aanraking te komen
(Palletbox uit één stuk)

Hygiënische palletboxen | regeneraat 
Gemaakt van gerecycled hdpe, duurzame keuze, niet bestemd om direct in aanraking te komen met levensmiddelen

Hygiënische palletboxen | geperforeerd | levensmiddelengeschikt
Geschikt voor uitlekken

Dit zijn de meest toegepaste kunsttsof palletboxen in de visserij. Op zoek naar een andere uitvoering? Bekijk dan hier ons complete palletbox-assortiment.

Palletbox visserij versterken

Kunststof palletboxen kunnen eenvoudig verplaatst worden met een pompwagen of heftruck. Alle typen palletboxen zijn voorzien van inrijopeningen aan de korte en lange zijden, al dan niet voorzien van sleeplatten. Palletboxen zonder sleeplatten, beschreven als 'palletboxen op poten', zijn makkelijker te verplaatsen, omdat de lepels van de pompwagen of heftruck er soepel in kunnen steken. Palletboxen met sleeplatten bieden daarentegen weer andere voordelen. Zo kan deze variant in hoogbouwstellingen worden geplaatst en zijn deze palletboxen geschikt om te kantelen. Wanneer palletboxen regelmatig worden gekanteld is het mogelijk om de de sleeplatten aan de klossen te verankeren met slotbouten. Over deze en meer productopties bij palletboxen leest u hier meer.

Offerte aanvragen voor visserij-palletboxen

Bent u op zoek naar de juiste palletbox voor uw logistieke situatie? Laat u dan vrijblijvend voorlichten door onze productspecialisten. Zij hebben jarenlange ervaring in uw branche en kunnen u van passend advies voorzien. Desgewenst bezoeken wij u op uw werklocatie om zo een gedegen advies te kunnen geven dat volledig is afgestemd op uw specifieke situatie. Klik hier voor onze contactgegevens.