Kunststof vouwkratten

18 resultaten.

Vouwkratten nodig voor uw logistiek?

Vouwkratten zijn opvouwbare kunststof bakken die ideaal zijn voor opslag en transport. De vouwkratten kenmerken zich door hun stevige slagvastheid en weerstand tegen hoge temperaturen. Naast deze voordelen beschikken de vouwkratten van Schiphorst ook over een robuuste stapelcapaciteit, een sterk draagvermogen en niet geheel onbelangrijk gebruiksvriendelijke handvatten. 

Het grootste deel van de opvouwbare kratten beschikken over euronorm afmetingen en sommige modellen bieden de optie voor een vast scharnierende (geïntegreerde) deksel. Op deze pagina vindt u ons volledige assortiment vouwkratten! 

Wat is een vouwkrat? Wat zijn de verschillen met klapkratten?

Er heerst veel verwarring tussen vouwkratten (ook bekend als vouwbak of opvouwbaar krat) en klapkratten. Klapkratten en vouwkratten zijn beide ruimtebesparende stapelkratten, maar ze kennen toch enkele verschillen.

Bij een klapkrat klappen de wanden in hun geheel naar binnen, terwijl de wanden van een vouwkrat scharnieren hebben. Door deze scharnieren worden de wanden bij het inklappen als het ware opgevouwen. Dit scharniersysteem maakt het mogelijk voor vouwkratten om hogere wanden te hebben dan klapkratten.

Vouwkratten in verschillende formaten

Vouwkratten zijn verkrijgbaar in de standaard euronorm afmetingen als 400x300 mm, 600x400 mm en 800x600 mm. Deze maten sluiten naadloos aan op de hedendaagse Europese logistieke normen. Naast deze standaard afmetingen zijn de vouwkratten ook nog in een aantal afwijkende maten verkrijgbaar. Op deze pagina vindt u de vouwkratten gerangschikt van klein naar groot.

Mist u vouwkratten in een specifieke afmeting? Neem gerust contact met ons op over de mogelijkheden om een vouwkrat op maat te laten maken of geheel nieuw te laten ontwerpen naar uw wensen.

De voordelen en kenmerken van vouwkratten

De vouwkratten die u vindt in ons assortiment zijn ontworpen volgens ergonomische verantwoorde theorieën, wat zorgt voor handzame afmetingen, een laag eigen gewicht en comfortabele ergonomische handgrepen.

Wanneer de vouwkrat is ingeklapt kunnen deze kratten een volumereductie van wel 80% realiseren. Dit biedt een aanzienlijke ruimtebesparing, zeker als uw opslag zich bevindt op duurbetaalde vierkante meters.

Verder zijn de vouwkratten in ons assortiment uit te breiden met diverse opties, zoals etikethouders, barcode-stickers of -tags en RFID-chips met informatie over de inhoud.

Uniek: vouwkratten kopen in uw eigen huisstijl

U kunt de vouwkratten in ons assortiment ook voorzien van uw eigen logo of een tekst. Hiervoor zijn verschillende technieken beschikbaar:

  1. Zeefdruk: bij zeefdruktechniek wordt een drie componenten lak via een zeef aangebracht, wat resulteert in een wasbestendige, krasvrije en duurzame afwerking. Het zeefdrukken van kratten is mogelijk in zowel enkele als meerdere kleuren.
  2. Hotstamp: bij de hotstamp-techniek wordt door middel van thermische verhitting een eenkleurig kleurlint in de wand van de krat geïntegreerd.
  3. Reliëfdruk: reliëfdruk wordt geïntegreerd tijdens de fabricage van de ladingdrager. Deze techniek is vooral populair bij grotere oplages. Zoals de naam al suggereert, wordt de afdruk als een reliëf direct in het oppervlak gegoten.

Voor de vouwkratten in ons assortiment zijn de standaard kleuren veelal blauw en grijs. Op verzoek bieden we ook andere kleuren aan, zoals rood, geel en groen. Zo kunt u ervoor zorgen dat onze vouwkratten beter passen bij uw product of de hygiënecode, kunt u door kleurgebruik uw opslag of transport beter ordenen of past een andere kleur gewoon beter bij uw huisstijl. De opvouwbare kratten zijn gemaakt van UV-bestendig polypropyleen, waardoor verkleuring van het materiaal is uitgesloten.

Efficiënte supply chain management met de vouwkratten van Schiphorst

Wij bieden geavanceerde oplossingen voor het tracken en tracen van ladingen, met behulp van technologieën als RFID-tags en barcodes. Hier zijn de drie methoden waarmee we uw vouwkratten uitrusten voor nauwkeurige identificatie van de inhoud van de vouwkrat:

  1. Barcode Stickers: Deze zelfklevende plakkers met unieke productinformatie maken het mogelijk de lading altijd en overal te kunnen volgen zolang het in de vouwkrat zit.
  2. InMould Labeling (IML): IML (oftewel InMould Labeling) is een barcode die al gedurende het produceren van de kunststof ladingdrager wordt aangebracht. Dit biedt een nog betere bescherming tegen krassen, slijtage en weersomstandigheden.
  3. RFID-tags: RFID staat voor Radio Frequency Identification. Dit is een tag met een antenne en chip als informatiedrager. Met een speciale RFID-reader kunt u de producteigenschappen lezen en de reader kan tevens communiceren met elk computersysteem.

Het unieke boodschappenkrat van Schiphorst

De euronorm vouwkratten van Schiphorst onderscheiden zich aanzienlijk van de standaard opvouwbare boodschappenkratten. Waar normale kratten vooral gericht zijn op consumentenkwaliteit, bieden onze kratten een aanzienlijk hoger draagvermogen en uitstekende slagvastheid, typisch voor industriële kwaliteit. Onze kratten zijn ontworpen voor duurzaamheid en een lange levensduur, zelfs bij dagelijks intensief gebruik.

Vanuit de retailsector merkten we een groeiende vraag naar robuuste en duurzame vouwkratten. Daarom hebben we de sterke punten van onze industriële kratten geïntegreerd in het formaat van een traditionele boodschappenkrat (530x350x283 mm). Het resultaat? Een unieke boodschappenkrat van hoge kwaliteit, die inmiddels al door diverse supermarktketens met enthousiasme in gebruik is genomen.

Accessoires kunststof vouwkratten

Bij Schiphorst vindt u niet alleen kunststof vouwkratten, maar ook alle benodigde accessoires voor kunststof vouwkratten. Zoals een krokodildeksel, oplegdeksel en een verzegelclip. 

Koop uw opvouwbare kratten bij Schiphorst

Bent u ook geïnteresseerd in onze unieke vouwkratten of andere plastic bakken? Neem vrijblijvend contact op met onze productspecialisten voor meer informatie of vraag een gratis proefmodel aan. Onze productspecialisten staan ook klaar om al uw vragen over kunststof bakken, klapkratten en stapelbakken te beantwoorden.