Kunststof vouwbakken

18 resultaten.

Vouwkratten nodig voor uw logistiek?

Vouwkratten zijn opvouwbare kunststof bakken voor opslag en transport. Kunststof vouwkratten hebben unieke eigenschappen zoals een goede slagvastheid en een hoge temperatuurbestendigheid. De vouwbakken voldoen vanzelfsprekend ook aan voor de handliggende eisen zoals een hoge stapelbelastbaarheid, een hoog draagvermogen en ergonomisch vormgegeven handgrepen. De meeste vouwkratten hebben euronorm afmetingen en zijn optioneel verkrijgbaar met een vast scharnierend deksel.

Wat is een vouwkrat? Wat zijn de verschillen met klapkratten?

Er bestaat de nodige verwarring over vouwkratten (ook wel vouwbak of opvouwbaar krat genoemd) en klapkratten. Klap- en vouwkratten zijn beide ruimtebesparende stapelkratten. Het essentiële verschil tussen deze twee type kratten zit in de wanden. De wanden van het klapkrat worden in hun geheel naar binnen geklapt. De wanden van het vouwkrat zijn voorzien van een scharnier, waardoor deze bij het inklappen als het ware wordt opgevouwen. Dat biedt de mogelijkheid om het vouwkrat hogere wanden te geven dan het klapkrat.

Vouwkratten in verschillende formaten

Vouwkratten zijn verkrijgbaar in euronorm afmetingen (400x300 mm, 600x400 mm en 800x600 mm). Deze afmetingen sluiten het beste aan bij de hedendaagse Europese logsitiek. Daarnaast zijn er nog een aantal afwijkende maten verkrijgbaar. De vouwkratten op deze pagina staan oplopend gesorteerd op grootte.

Bent u op zoek naar een vouwkrat in afmeting die hier niet bijzit? Informeer naar de projectmogelijkheden waarbij wij een vouwkrat naar uw wens aanpassen of helemaal nieuw voor u ontwikkelen.

Voordelen en kenmerken van vouwbakken

De vouwbakken uit ons assortiment zijn geheel volgens ergonomisch verantwoorde theorieën ontwikkeld. Dus altijd met een handzame afmeting en een laag eigen gewicht en voorzien van ergonomische handgrepen.

Ingeklapt geven de kratten een opmerkelijke volumereductie, oplopend tot wel 80 procent. Een ideale ruimtebesparing, zeker als uw opslag zich bevindt op duurbetaalde vierkante meters.

Vouwbakken zijn verkrijgbaar met handige opties, zoals etikethouders, barcode-stickers of -tags of een RFID-chip met informatie over de inhoud.

Uniek: vouwkratten in uw eigen huisstijl

Het is mogelijk om opvouwbare bakken te voorzien van uw logo of een tekst. Hiervoor zijn verschillende technieken beschikbaar:

Zeefdruk
Bij zeefdruk wordt door middel van een zeef een driecomponentenlak aangebracht die was-, kras- en slijtvast is. zeefdruk van kratten is zowel enkelkleurig als meerkleurig mogelijk.

Hotstamp
De hotstamp methode verloopt met een thermische verhitting, waarbij een éénkleurig kleurlint in de wand wordt gebrand.

Reliëfdruk
Reliëfdruk vindt al plaats bij de productie van de ladingdrager. Deze methode wordt veel toegepast bij hoge aantallen. Zoals het woord al aangeeft wordt de opdruk dan in reliëf in het oppervlak meegegoten.

De standaard kleuren van onze vouwbakken zijn veelal blauw en grijs. Op aanvraag zijn er ook andere standaard kleuren zoals rood, geel en grijs verkrijgbaar. Zo kan een bepaalde kleur beter passen bij uw product of de hygiënecode, kunt u door kleurgebruik uw opslag of transport beter ordenen of past een andere kleur gewoon beter bij uw huisstijl. De vouwbakken zijn vervaardigd van UV-resistent polypropyleen, waardoor u zeker weet dat de kans op verkleuring van het materiaal is uitgesloten.

Efficiënte supply chain management met de vouwkratten van Schiphorst Transport- en Opslagtechniek B.V.

Wij bieden diverse mogelijkheden voor het tracken en tracen van lading met technieken als RFID-tags en barcodes. Dit zijn de drie middelen waarmee wij werken voor de identificatie van de lading in uw vouwbakken:

Barcode stickers
Deze zelfklevende plakkers met unieke productinformatie maken het mogelijk de lading altijd en overal te kunnen volgen zolang het in de vouwbak zit.

InMould Labeling
IML (oftewel InMould Labeling) is een barcode die al gedurende het produceren van de kunststof ladingdrager wordt aangebracht. Dit biedt een nog betere bescherming tegen krassen, slijtage en weersomstandigheden.

RFID-tags
RFID staat voor Radio Frequency Identification.
Dit is een tag met een antenne en chip als informatiedrager. Met een speciale RFID-reader kunt u de producteigenschappen lezen en de reader kan tevens communiceren met elk computersysteem.

Het unieke boodschappenkrat van Schiphorst

De euronorm vouwkratten van Schiphorst onderscheiden zich van de gangbare opvouwbare boodschappenkratten (consumer quality) met een hoger draagvermogen en een betere slagvastheid (industrial quality). Schiphorst kratten zijn zeer duurzaam en kennen een lange levensduur, ook wanneer ze dagelijks worden gebruikt. Omdat er ook in de retailindustrie vraag is naar stevige, duurzame vouwkratten, hebben we de sterke eigenschappen van onze industriële kratten toegepast in de afmeting van een boodschappenkrat (530x350x283 mm). Hiermee hebben we ons eigen boodschappenkrat ontwikkeld, met zijn eigen unieke, hoog kwalitatieve eigenschappen. Ons boodschappenkrat is inmiddels al door verschillende supermarktketens enthousiast ontvangen en in gebruik genomen.

Heeft u ook interesse? Maak vrijblijvend een afspraak met onze productspecialisten voor meer informatie en een gratis proefmodel. Uiteraard zijn zij ook beschikbaar voor het beantwoorden van al uw overige vragen over kunststof bakken, klapkratten en stapelbakken.