Winkelmand

Kunststof vouwbakken

20 resultaten.

Vouwbare kratten nodig voor uw logistiek?

Onder vouwkratten verstaan we vouwbare kunststof bakken voor opslag en transport (handige opvouwbare kratten, vouwkratten van rood tot blauw, een square vouwkrat, enzovoorts). Wat u ook zoekt, u vindt het vouwkrat van uw keuze bij krattenexpert Schiphorst Transport- en Opslagtechniek B.V. Het betreft hier niet de algemeen bekende boodschappenkratjes, maar stevige opvouwbare kratten voor de industrie, zorg en het bedrijfsleven. Onze kunststof vouwkratten zijn voorzien van speciale eigenschappen zoals een goede slagvastheid en een hoge temperatuurbestendigheid. De vouwbakken voldoen uiteraard ook aan voor de handliggende eisen zoals een hoge stapelbelastbaarheid, een hoog draagvermogen en ergonomisch vormgegeven handgrepen. De meeste vouwkratten hebben euronorm afmetingen en zijn optioneel verkrijgbaar met een vast scharnierend deksel.

Wat is een vouwkrat? Wat zijn de verschillen met klapkratten?

Er bestaat de nodige verwarring over de vouwkrat (in de wandelgangen ook wel vouwbak of opvouwbaar krat genoemd). In de praktijk is het zo dat er twee typen ruimtebesparende stapelkratten zijn. Dat zijn klapkratten en vouwkratten. Het essentiële verschil tussen deze twee type kratten zijn de wanden. De wanden van het klapkrat worden in hun geheel naar binnen geklapt. De wanden van het vouwkrat zijn voorzien van een scharnier, waardoor je deze op kunt vouwen. Dat biedt de mogelijkheid om het krat hogere wanden te geven.

Vouwkratten in verschillende formaten

De afmetingen vouwkratten die wij voeren zijn veelal euronorm afmetingen (400x300 mm, 600x400 mm en 800x600 mm). Deze afmetingen sluiten het beste aan bij de wensen of standaarden van onze klanten. Bent u op zoek naar een vouwkrat in afmeting die hier niet bijzit? Informeer naar de projectmogelijkheden waarbinnen wij een vouwkrat naar uw wens aanpassen of helemaal nieuw voor u ontwikkelen.

Voordelen en kenmerken van klapkratten en vouwbakken

  1. De vouwbakken uit ons assortiment zijn geheel volgens ergonomisch verantwoorde theorieën ontwikkeld. Dus altijd met een handzame afmeting en een laag eigen gewicht en voorzien van ergonomische handgrepen.
  2. Ingeklapt geven de kratten een opmerkelijke volumereductie, oplopend tot wel 80 procent. Een ideale ruimtebesparing, zeker als uw opslag zich bevindt op duurbetaalde vierkante meters.
  3. Vouwbakken zijn verkrijgbaar met handige opties, zoals etikethouders, barcode-stickers of tags of een chip met informatie over de inhoud.
  4. Verschillende typen vouwkratten beschikken over hun eigen voordelen. Zo zijn er bijvoorbeeld vouwkratten die geschikt zijn voor material handling systemen, een afwateringsysteem hebben of een voorzien zijn van een geïntegreerd scharnierend deksel.

Ideaal: vouwkratten in uw eigen huisstijl

Wist u dat uw logo of beeldmerk in uw eigen huisstijl kan worden afgebeeld op deze opvouwbare plastic bakken? Voor uw wensen qua huisstijl of de praktische identificatie van de inhoud van de vouwbakken noemen we hier de drie opties die we u kunnen aanbieden:
  1. Bij zeefdruk wordt door middel van een zeef een driecomponentenlak aangebracht die was-, kras- en slijtvast is. zeefdruk van kratten is zowel enkelkleurig als meerkleurig mogelijk.
  2. De hotstamp methode verloopt met een thermische verhitting, waarbij een éénkleurig kleurlint in de wand wordt gebrand.
  3. Reliëfdruk vindt al plaats bij de productie van de ladingdrager. Deze methode wordt veel toegepast bij hoge aantallen. Zoals het woord al aangeeft wordt de opdruk dan in reliëf in het oppervlak meegegoten.
De standaard kleuren van onze vouwbakken zijn veelal blauw en zwart. Op aanvraag zijn er ook andere standaard kleuren zoals rood, geel en grijs verkrijgbaar. Zo kan een bepaalde kleur beter passen bij uw product of de hygiënecode, kunt u door kleurgebruik uw opslag of transport beter ordenen of past een andere kleur gewoon beter bij uw huisstijl. De vouwbakken zijn vervaardigd van UV-resistent polypropyleen, waardoor u zeker weet dat de kans op verkleuring van het materiaal is uitgesloten.

Efficiënte supply chain management met de vouwkratten van Schiphorst BV

Als partner die graag met u meedenkt en u graag precies levert wat u wilt hebben, treft u bij ons ook uitgekiende mogelijkheden voor het tracken en tracen van lading met technieken als tags en barcodes. Dit zijn de drie middelen waarmee wij werken voor de identificatie van de lading in uw vouwbakken:
  1. Allereerst de welbekende barcode stickers: deze zelfklevende plakkers met unieke productinformatie maken het mogelijk de lading altijd en overal te kunnen volgen zolang het in de vouwbak zit.
  2. IML oftewel InMould Labeling is een barcode die al gedurende het produceren van de kunststof ladingdrager wordt aangebracht. Dit biedt een nog betere bescherming tegen krassen, slijtage en weersomstandigheden.
  3. RFID staat voor Radio Frequency Identification. Dit is een tag met een antenne en chip als informatiedrager. Met een speciale RFID-reader kunt u de producteigenschappen lezen en de reader kan tevens communiceren met elk computersysteem.

Het unieke boodschappenkrat van Schiphorst

De euronorm vouwkratten van Schiphorst onderscheiden zich van de gangbare opvouwbare boodschappenkratten (consumer quality) met een hoger draagvermogen en een betere slagvastheid (industrial quality). Schiphorst kratten zijn zeer duurzaam en kennen een lange levensduur, ook wanneer ze dagelijks worden gebruikt. Omdat er ook in de retail industrie vraag is naar stevige, duurzame vouwkratten, hebben we de sterke eigenschappen van onze industriële kratten toegepast in de afmeting van een boodschappenkrat (530x350x283 mm). Hiermee hebben we ons eigen boodschappenkrat ontwikkeld, met zijn eigen unieke, hoog kwalitatieve eigenschappen. Ons boodschappenkrat is inmiddels al door verschillende supermarktketens enthousiast ontvangen en in gebruik genomen. Heeft u ook interesse? Maak vrijblijvend een afspraak met onze productspecialisten voor meer informatie en een gratis proefmodel!