ESD veilige bakken

18 resultaten.

Het nut van ESD Veilige bakken

ESD staat voor Electro Static Discharge en wordt vaak gebruikt als aanduiding voor het type elektrostatische ontlading dat een risico vormt op beschadiging van elektronica. ESD ontstaat wanneer twee niet geleidende materiaaloppervlakken met elkaar in aanraking komen en weer worden gescheiden. Bij het scheiden kan het zijn dat het ene materiaaloppervlak elektronen ‘steelt’ van het andere oppervlak, waardoor het ene materiaal een positieve lading krijgt en het andere een negatieve lading. Vooral elektronische componenten kunnen dergelijke ontladingen niet aan en raken hierdoor beschadigd. Vaak is deze schade niet meteen zichtbaar en komt dit pas aan het licht wanneer het elektronische component al in het eindproduct is geplaatst en dit product binnen een ongewoon korte tijd defect raakt. Omdat standaard kunststof bakken die zijn gemaakt van het gebruikelijke pp (polypropeen) of pe (polyetheen) niet geleidend zijn, kunnen elektronische componenten op deze manier beschadigen wanneer ze in een zo’n gewone kunststof bak word opgeslagen. Door aan het kunststof een carbon-additief toe te voegen maken wij onze bakken wel geleidend en kan er geen ESD optreden. De kunststof bak is dan ESD-veilig.

ESD magazijnbakken voor opslag

Ons assortiment ESD euronormbakken bevat een uitgebreide range aan afmetingen en uitvoeringen. Zo zijn zowel onze KLT-serie als onze Silverline-stapelbakkenserie verkrijgbaar als ESD veilige bakken. De bakken zijn verkrijgbaar in de volgende afmetingen: 300 x 200 mm 400 x 300 mm 600 x 400 mm 800 x 600 mm. De ESD bakken zijn bij uitstek geschikt voor productieomgevingen en voldoen aan de volgende eisen:

  • geschikt voor automatische handeling (telescoopsystemen, loopbanden etc.)
  • stabiel en vormvast, ook bij hoge stapelbelastingen
  • minimale geluidsoverlast op transportbanden
  • ESD veilig
  • 100% recyclebaar

ESD bakken met deksel

Al onze modellen ESD bakken kunnen geleverd worden met een bijpassend ESD veilig oplegdeksel. De deksels zijn, net als de bakken voor ESD opslag, uv-stabiel en reinigingsvriendelijk en 100% recyclebaar.

ESD pallets

In de afmeting 1.200x800x160 mm zijn er op aanvraag ook ESD veilige pallets verkrijgbaar. Deze pallets bieden een statisch draagvermogen van 4.000 kg, een dynamisch draagvermogen van 1.000 kg en een draagvermogen van 800 kg in stelling. De pallets hebben een geperforeerd bovendek en zijn standaard voorzien van een opstaand beveiligingsrandje. 

Meer weten over ESD veilige bakken?

Bent u op zoek naar een ESD veilige oplossing voor het transport- en opslag in uw productieomgeving? Vraag dan een gratis adviesgesprek aan waarbij onze productspecialist bij u op locatie vrijblijvend met u mee komt denken over een passende oplossing.