Technische dienst

Kunststof bakken voor opslag en transport technische dienst

Veel bedrijven werken met een eigen technische dienst. De technische dienst is verantwoordelijk voor technische aspecten zoals het onderhouden en repareren van gebouwen, vervoersmiddelen en machines. Schiphorst Transport en Opslagtechniek B.V. ondersteunt daarbij met de levering van kwalitatief hoogwaardige kunststof ladingdragers. Onze opslagbakken, lekbakken, pallets en overige ladingdragers zijn gemaakt van hoogwaardig, stevig en slagvast kunststof. Al onze producten zijn ontwikkeld voor professioneel en intensief gebruik. Kunststof ladingdragers zijn glad, hygiënisch in gebruik, eenvoudig en goed te reinigen en kunnen aan het einde van hun levensduur 100% gerecycled worden.   

Diverse kunststof bakken voor opslag en transport binnen de technische dienstverlening

Ons uitgebreide leveringsprogramma biedt opslag- en vervoermiddelen voor de meest voorkomende items bij technische dienstverlening. Denk hierbij onder meer aan elektrische gereedschappen, handgereedschappen, bevestigingsmiddelen, armaturen, ijzerwaren, smeermiddelen, verf en accessoires.

Onze euronorm opslagbakken zijn geschikt voor het opslaan en vervoeren van de meest uiteenlopende artikelen. De kunststof bakken zijn verkrijgbaar in vijf verschillende basisafmetingen; 200x150 mm, 300x200 mm, 400x300 mm, 600x400 mm en 800x600 mm. De bakken van 600x400 mm, de meest gangbare afmeting, kunnen worden opgedeeld middels inzetbakken. Met de inzetbakken kunnen de bakken worden opgedeeld in 2, 4, 6 of 8 vakken. Ideaal voor het opslaan en rangschikken van klein materiaal. Bij alle kunststof bakken kan optioneel een deksel geleverd worden. De meeste bakken zijn ook verkrijgbaar als dekselbak met een vast scharnierend deksel. Je kunt onze kunststof bakken met deksel hier bekijken!

Voor opslag van smeermiddelen, verf, spuitbussen en andere grijpvoorraad kan handig gebruik worden gemaakt van onze uitbakken. Deze grijpbakken kunnen tot grote hoogte doorgestapeld worden met behoud van stabiliteit. Ook deze bakken zijn uitgevoerd in euronorm afmetingen en verkrijgbaar in de basisafmetingen 400x300 mm, 600x400 mm en 800x600 mm. De meeste afmetingen zijn verkrijgbaar met optioneel frontklep, zodat de grijpopening desgewenst afgesloten kan worden.

Speciale ESD veilige stapelbakken

Voor het opslaan van elektronische componenten kan men het beste gebruik maken van onze ESD veilige bakken. ESD staat voor Electro Static Discharge en wordt vaak gebruikt als aanduiding voor het type elektrostatische ontlading dat een risico vormt op beschadiging van elektronica. ESD ontstaat wanneer twee niet geleidende materiaal oppervlakken met elkaar in aanraking komen en weer worden gescheiden. Bij het scheiden kan het zijn dat het ene materiaaloppervlak elektronen ‘steelt’ van het andere oppervlak, waardoor het ene materiaal een positieve lading krijgt en het andere een negatieve lading. Vooral elektronische componenten kunnen dergelijke ontladingen niet aan en raken hierdoor beschadigd. Vaak is deze schade niet meteen zichtbaar en komt dit pas aan het licht wanneer het elektronische component al in het eindproduct is geplaatst en dit product binnen een ongewoon korte tijd defect raakt. Omdat standaard kunststof bakken die zijn gemaakt van het gebruikelijke pp (polypropeen) of pe (polyetheen) niet geleidend zijn, kunnen elektronische componenten op deze manier beschadigen wanneer ze in een zo’n gewone kunststof bak word opgeslagen. Door aan het kunststof een carbon-additief toe te voegen maken wij onze bakken wel geleidend en kan er geen ESD optreden. De kunststof bak is dan ESD-veilig.

Het opslaan en bewaren van chemische stoffen

Chemische stoffen, zoals zware reinigingsmiddelen, kunnen veilig worden opgeborgen op onze kunststof lekbakken. Hiermee is uw werkvloer beschermd tegen het lekken van chemische vloeistoffen, zonder dat u hoeft te investeren in een dure vloeistofdichte vloer. Ook voorkomt u hiermee gladde plekken en glijpartijen, wanneer er onverhoopt verpakkingen beschadigd raken en er vloeistoffen uitlopen.

Vragen over het gebruik van kunststof bakken binnen de technische dienst

Wilt u advies bij kiezen van de juiste opslagbakken voor uw artikelen? Neem dan vrijblijvend contact op met onze productspecialisten, zij zijn u graag van dienst!