Pallets milieubranche

13 resultaten.

Kunststof pallets voor de afvalbranche

De afvalbranche is een behoorlijk brede sector. Denk aan alle soorten afval die elk hun eigen verwerkingsproces kennen zoals glas, papier, gevaarlijke stoffen, elektrische apparaten en kunststoffen. Dit is nog maar een kleine greep uit alle afvalstromen die een afvalverwerker moeten scheiden. Voor het opslaan en scheiden van de diverse afvalstromen biedt Schiphorst uiteenlopende kunststof ladingdragers die het omvangrijke verwerkingsproces vereenvoudigen en overzichtelijker maken. Eén van die ladingdragers is de kunststof pallet. Een kunststof pallet is bij uitstek geschikt voor het opslaan en vervoeren van diverse soorten afval. Kunststof pallets zijn chemisch resistent, makkelijk schoon te houden, zijn stevig en slagvast en bieden een behoorlijk draagvermogen. Bovendien zijn kunststof pallets geschikt voor verplaatsing met palletwagen en heftruck zodat het gesorteerde afval makkelijk verplaatst of getransporteerd kan worden.

Waar zijn kunststof pallets van gemaakt

Kunststof pallets worden gemaakt van pp (polypropeen) en hdpe (polyetheen), of een mix hiervan. Dit kan zowel nieuw als gerecycled materiaal zijn. Kunststof bakken, pallets en palletboxen gemaakt van pp en hdpe zijn goed te recyclen. Het gerecyclede kunststof granulaat dat hieruit voorkomt, wordt vaak gebruikt om weer kunststof pallets van de te maken.

Soorten kunststof pallets voor afval- en milieubranche

Uiteindelijk zijn alle soorten kunststof pallets geschikt om te gebruiken in de milieusector. Afhankelijk van de afvalstroom die op de pallet wordt opgeslagen kan er gekozen worden voor een exportpallet, medium pallet of heavy pallet.

De exportpallet wordt vaak gebruikt voor afval dat naar een andere, gespecialiseerde afvalverwerker wordt gestuurd. Een voorbeeld hiervan zijn elektrische apparaten en elektronisch afval. Niet elk recyclingbedrijf verwerkt dit zelf. Wel wordt het voorgestoord en soms deels al gedemonteerd. De elektrische en elektronische delen gaan op transport naar afvalbedrijven die gespecialiseerd zijn in de recycling van dit type afval. Exportpallets zijn lichtgewicht pallets die vanwege hun lage eigen gewicht bij uitstek geschikt zijn voor transport; een lichtere pallet behoeft immers minder brandstofverbruik dan een zwaarder model. Ook zorgt het lage eigen gewicht voor een aantrekkelijke aanschafprijs, wat wel zo gunstig is wanneer de pallet als one-way-pallet ingezet wordt.

Medium pallets bieden een gemiddeld draagvermogen, zowel statisch, dynamisch als in stelling. Wie een pallet zoekt met een redelijke prestatievermogen, maar geen al te ruim budget heeft, komt goed weg met de medium pallet.

Heavy pallets zijn zwaar, sterk en stootvast. Deze pallet wordt ingezet als hij flink wat kilo’s moeten dragen en ook wanneer de pallet intensief gebruikt wordt. Heavy pallets bieden niet alleen een extra hoog draagvermogen, het design van deze pallets is extra bestand tegen stoten van bijvoorbeeld heftrucklepels. In de recyclingsector worden heavy kunststof pallets vaak ingezet voor de opslag van stenen en vergelijkbare zware materialen.

Verschillende kleuren pallets

Diverse soorten kunststof pallets zijn in meerdere kleuren leverbaar, waardoor het makkelijk is om met de pallets verschillende afvalstromen te sorteren. Daarnaast bieden wij de mogelijkheid om kunststof pallets op de klossen te voorzien van een gekleurd vlak voor extra sorteermogelijkheden, of van een bedrijfslogo voor persoonlijke identificatie van de pallets.

Kunststof pallets kopen?

Via de productpagina vraagt u eenvoudig een offerte aan. Na het insturen van uw aanvraag ontvangt u binnen één werkdag een offerte van ons. Ook kunt u per telefoon of e-mail een offerte aanvragen. Twijfelt u over de keuze van de juiste pallet? Neem dan contact op voor persoonlijk advies op maat. Onze productspecialisten zijn al gedurende langere tijd actief in uw branche en kunnen u van waardevolle informatie voorzien. Onze adviezen zijn gratis en vrijblijvend.