Verticale chemietanks

26 resultaten - huidige 1 tot 21. Volgende pagina.

Kunststof chemietank kopen

Voor bedrijven die werkzaam zijn in de chemie of waterbehandeling biedt Schiphorst Transport- en Opslagtechniek B.V. een uitgebreide range hoogwaardige opslagtanks en chemietanks. In onze webshop staan een aantal opslagtanks te koop die veelal direct uit voorraad leverbaar zijn. Wilt u voor uw project een opslagtank kopen in een andere afmeting? Bekijk dan alle leverbare modellen kunststof opslagtanks en doseervaten op deze pagina.

Diverse kleuren chemietanks

Onze kunststof vloeistoftanks worden geproduceerd volgens het rotatiegietproces, wat betekent dat ze naad-, breuk- en spanningsvrij zijn. Het materiaal waar de tanks van zijn gemaakt is hoogwaardig LLDPE. Dit materiaal is bestand tegen de meeste chemicaliën en UV-bestendig. De chemietanks zijn in twee kleuren te krijgen: naturel (optisch wit) en zwart. Veelal wordt er gebruikt gemaakt van de wit-kleurige tanks. Omdat deze tanks ook licht doorschijnend zijn, kan het vloeistofniveau in de tank worden waargenomen. Dankzij de geïntegreerde niveauaanduiding die standaard in al onze tanks zit verwerkt kan dan in één oogopslag worden bepaald hoeveel vloeistof er nog in de chemietank zit. De zwarte chemietanks worden ingezet wanneer de tanks veel aan zonlicht worden blootgesteld. Zowel de naturel- als zwarte tanks zijn UV-bestendig, wat inhoudt dat het materiaal niet van samenstelling verandert of verkleurt onder invloed van zonlicht. De naturel-tanks laten echter wel zonlicht door. De zwarte tanks niet. Dus wanneer de inhoud van de tank gevoelig is voor zonlicht (zoals er bijvoorbeeld algengroei kan ontstaan in water) wordt er gebruik gemaakt van zwarte opslagtanks.

Gebruik van de chemietank

Chemietanks worden vaak gebruikt in installaties voor het behandelen van (chemische) vloeistoffen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan behandelingsinstallaties voor proceswater. Speciaal voor dergelijke toepassingen zijn onze tanks voorzien van vlakke stukken, ook welk montagevlakken of montagebrug genoemd. Deze vlakken kunnen worden gebruikt voor het aanbrengen van toebehoren zoals buizen, stalen frames en fittingen. Bij het gebruiken van onze chemietanks profiteert u van de volgende voordelen:

  • Standaard voorzien van een geïntegreerde literschaalaanduiding
  • Het materiaal is bestand tegen de meeste chemicaliën, UV-bestendig en levensmiddelengeschikt
  • De opslagtanks zijn naad, spannings- en breukvrij
  • De meegeleverde schroefdop is voorzien van een EPDM-afdichting
  • In de tank zit een standaard meegegoten draadmof ¾” (niet doorboord)
  • De chemietanks zijn temperatuurbestendigheid van -20°C tot +60°C.
  • Bij alle tanks zijn bijpassende ronde vaten verkrijgbaar die kunnen functioneren als lekbak
  • Fabricage vindt plaats in een ISO 9001:2015 goedgekeurde fabriek

Afmetingen chemietanks

Op deze pagina vindt u alle beschikbare afmetingen chemietanks. Zoekt u een afmeting die hier niet bij zit? Informeer dan bij onze productspecialisten. Er zijn veel optionele mogelijkheden. Wilt u naast de literinhoud de exacte afmetingen van de tank weten? Open dan de productpagina. Op elke productpagina vindt u een technische tekening met alle afmetingen, zoals de beschikbare montagevlakken, de hoogtes in- en exclusief de schroefdop etc. Onze chemietanks beginnen bij 1.000 liter, oplopend tot 30.500 liter. Voor kleinere volumes verwijzen u naar onze doseercontainers. Deze hebben nagenoeg dezelfde eigenschappen als de grotere chemietanks en zijn beschikbaar met een inhoud vanaf 35 liter, oplopend tot 3.000 liter.

Meer weten over chemietanks?

Heeft u na het lezen van de productinformatie nog vragen informeer dan bij onze productspecialisten. Zij kunnen u onder meer informeren over de chemische bestendigheid van de vaten ten aanzien van de vloeistoffen die u wilt opslaan in de tanks. Daar waar nodig kunnen de chemietanks met een dikkere wanddikte worden geproduceerd.