Magazijnbakken en -systemen

Magazijnbakken en magazijnsystemen

Kunststof magazijnbakken zijn (stapel)bakken met een grijpopening ofwel uitpakopening. Deze worden veelal toegepast bij magazijninrichting. Ze worden vaak gebruikt als opslagmiddel voor grijpvoorraad of voor het opslaan van handelsgoederen. Deze bakken hebben in de regel dus een vaste plek in het magazijn en worden niet of nauwelijks ingezet als transportmiddel.

Geschikt voor industrieel gebruik

Onze magazijnbakken zijn industriële magazijnbakken. Dat houdt in dat het zware en stevige bakken zijn, van Europese makelaardij, zeer duurzaam en slagvast. De meeste magazijnbakken hebben euronorm afmetingen.

Welke verschillende soorten magazijnbakken zijn er?

We onderscheiden verschillende typen magazijnbakken die voor uiteenlopende toepassingen geschikt zijn. Hieronder treft u een overzicht waarbij de belangrijkste kenmerken genoemd staan.

Mini magazijnbakken

Mini magazijnbakken zijn kleine magazijnbakjes met een grijpopening aan de voorkant. Dit type bakken wordt veel gebruikt in (auto)werkplaatsen, voor klein materiaal zoals bouten en moeren en in andere sectoren waarbij kleine componenten overzichtelijk gerangschikt moeten worden om de structuur te bewaren. Met mini-magazijnbakken kunt u makkelijk en overzichtelijk een grote hoeveelheid kleine onderdelen en klein verbruiksmateriaal opslaan.

Stellingbakken

Stellingbakken zijn smalle, langwerpige magazijnbakjes die geschikt zijn om in een stelling te plaatsen. Deze bakjes zijn met tussenschotten op te delen in kleinere vakjes. Daarom worden ook deze bakjes veel gebruikt in werkplaatsen en magazijnen waar veel klein verbruiksmateriaal ligt opgeslagen.

Uitpakbakken

Uitpakbakken zijn plastic magazijnbakken in euronorm afmetingen. Het zijn stapelbare bakken met een ruime grijpopening. Deze stapelbare magazijnbakken zijn ideaal voor het opslaan en orderpicken van handelsgoederen.

Magazijnsystemen

Voor kleine magazijnen bieden we een praktische oplossing in de vorm van eenvoudig te plaatsen magazijnsystemen. Het Schiphorst Rolling Storage System omvat een stapel uitpakkratten op een verrijdbaar onderstel. De uitpakopening kan per laag naar wens verhoogd worden door verhogingsstukken op de hoeken te plaatsen. Dit systeem is ideaal voor de wat kleinere magazijnen zoals vaak voorkomt bij retailers. Het systeem is onder andere zeer in trek bij drogisterijen en vergelijkbare winkels met relatief klein vloeroppervlak. Omdat het systeem verrijdbaar, smal en wendbaar is, kunt u het vrij eenvoudig de winkel inrijden voor het aanvullen van de schappen. Deze manier van werken is ergonomisch verantwoord en op deze manier gaat u efficiënt met uw kleine magazijnruimtes om.

Schiphorst Storage Wall

De Schiphorst Storage Wall is een muur van grijppakbakken en ideaal voor het orderpicken van handelsgoederen. Deze ‘bakjesmuur’ is bij uitstek geschikt voor het magazijn van de (kleine) webwinkelier.

Schiphorst Rolling Storage Wall

De Schiphorst Rolling Storage Wall is een verrijdbaar orderpicksysteem en is verkrijgbaar met verschillende maten uitpakbakken. Omdat het systeem verrijbaar is kunt u ruimtes praktisch benutten, bijvoorbeeld door de storage wall tijdelijk even uit het zicht te plaatsen, of om snel tijdelijke werkruimte te creëren.

Offerte op maat

Wilt u advies bij de keuze van de juiste magazijnbak voor uw toepassing, of wilt u het verschil weten tussen onze andere kunststof bakken? Of een gratis adviesbezoek inplannen? Profiteer van het grote aanbod en de expertise van Schiphorst. De juiste oplossingen voor uw logistiek, met kwaliteit uit onze eigen fabriek! Neem contact op met onze productspecialisten, zij zijn u graag van dienst!