Winkelmand

Magazijnbakken en -systemen

Wat zijn magazijnbakken

Kunststof magazijnbakken zijn (stapel)bakken met een grijpopening ofwel uitpakopening. We noemen deze veel gebruikte logistieke oplossing magazijnbakken omdat ze gebruikt worden als opslagmiddel voor grijpvoorraad of voor het hanteren van handelsgoederen. Deze bakken hebben in de regel dus een vaste plek in het magazijn en worden niet of nauwelijks ingezet als transportmiddel.

Geschikt voor industrieel gebruik

De magazijnbakken van Schiphorst zijn industriële magazijnbakken. Dat houdt in dat ze stevig zijn, van Europese makelaardij, zeer duurzaam, slagvast en bovendien gemaakt van recyclebaar materiaal. Dit type bak is dus geschikt voor intensief, industrieel gebruik.

Welke verschillende soorten magazijnbakken zijn er? Vind ze in ons uitgebreide assortiment van kunststof magazijn oplossingen in de logistiek

In de verschillende industrietakken en voor verschillende afnemers onderscheiden we verschillende typen magazijnbakken. Hieronder treft u een overzicht waarbij de belangrijkste kenmerken genoemd staan.

Mini magazijnbakken
Mini magazijnbakken zijn kleine magazijnbakjes met een grijpopening aan de voorkant. Dit type bakken wordt veel gebruikt in (auto)werkplaatsen, voor klein materiaal zoals bouten en moeren. En in andere sectoren waarbij kleine componenten overzichtelijk gerangschikt moeten worden om de structuur te bewaren. Met mini-magazijnbakken kunt u makkelijk en overzichtelijk een grote hoeveelheid kleine onderdelen en klein verbruiksmateriaal opslaan. Door de diepte is er een mogelijkheid om de vakken flink te vullen, zodat u bij elk producttype niet snel door de voorraad bent en continu moet aanvullen. 

Stellingbakken
Stellingbakken zijn smalle, diepe magazijnbakjes die geschikt zijn om in een stelling te plaatsen. Deze bakjes zijn met tussenschotten op te delen in kleinere vakjes. Daarom worden ook deze bakjes veel gebruikt in werkplaatsen en magazijnen waar veel klein verbruiksmateriaal ligt opgeslagen. Door de diepte is er een mogelijkheid om de vakken flink te vullen, zodat u per producttype niet snel door de voorraad bent en continu moet aanvullen. 


Uitpakbakken
Uitpakbakken zijn plastic magazijnbakken van euronorm formaat. Het zijn in feite stapelbakken met een praktische en ergonomische grijpopening. Deze stapelbare magazijnbakken zijn ideaal voor het opslaan van handelsgoederen bij bedrijven die werken met een orderpicking systeem.

Rolling Storage System
Dit systeem is ideaal voor kleine magazijnen bij retailers. Het is compact en verrijdbaar. Het kan dus zo de winkel in worden gereden voor het vakken vullen, zonder dat ompakken nodig is.

Storage Wall
De storage wall is een muur van grijppakbakken en ideaal voor het orderpicken van handelsgoederen. Deze ‘bakjesmuur’ is daarmee zeer geschikt voor het magazijn van de (kleine) webwinkelier.

Rolling Storage Wall
De rolling storage wall is een zeer uitgekiend verrijdbaar orderpicksysteem en is verkrijgbaar met verschillende maten uitpakbakken. Door de combinatie met een onderstel van wielen kunt u een ruimte praktisch benutten, bijvoorbeeld door de storage wall op wielen tijdelijk even uit het zicht te plaatsen, of om ruimte te creëren als u weinig vloeroppervlak in uw bedrijf zou hebben.

Stapelbare magazijnbakken met een deksel

Het type magazijnbakken met deksel vindt u op deze website in de categorie stapelbakken. Dit zijn magazijnbakken zonder uitpakopening. Ze hebben de op veel plekken gehanteerde Euronorm afmeting en er kan gekozen worden voor zowel bakken met een scharnierend deksel als exemplaren met een krokodillendeksel.

De verschillende types magazijnstellingen en systemen, kies voor onze uitgekiende verrijdbare stellingen voor uw magazijn

Voor kleine magazijnen bieden we praktische oplossingen in de vorm van eenvoudig te plaatsen magazijnsystemen. Neem bijvoorbeeld het Schiphorst Rolling Storage System, dit systeem omvat een stapel uitpakkratten op een verrijdbaar onderstel. Vanzelfsprekend maken de wielen het werk lichter voor u of uw medewerkers. De uitpakopening kan per laag naar wens verhoogd worden door verhogingsstukken op de hoeken te plaatsen. Dit systeem is ideaal voor de wat kleinere magazijnen zoals vaak voorkomt bij retailers. Het systeem is onder meer zeer in trek bij drogisterijen en in de farmaceutische sector. Omdat het gaat om een systeem dat verrijdbaar, smal en wendbaar is, kunt u het vrij eenvoudig de winkel inrijden voor het aanvullen van de schappen. Deze manier van werken is ergonomisch verantwoord en op deze manier gaat u efficiënt met uw kleine magazijnruimtes om.

Optimale magazijninrichting en werkplaatsinrichting

Dankzij ons brede en diepe assortiment aan magazijnbakken kunt u uw magazijn en werkplaats zo optimaal mogelijk inrichten en benutten. Als u uw huiswerk goed heeft gedaan heeft u in beeld welke goederen en hoeveelheden u op wilt slaan, hoe de looproute van het magazijn wordt en welke goederen op de a-locaties komen te liggen (met ander woorden; wat uw runners zijn). Voor een werkplaats geldt dat u weet welke onderdelen en gereedschappen er voorhanden (moeten) zijn en hoe de werkruimte moet worden ingedeeld ten aanzien van de voorraden en het gereedschap. Dan rest er alleen nog het inventariseren van de juiste kunststof ladingdragers hiervoor. Maak online kennis met ons uitgebreide assortiment en ontdek wat u mogelijk nodig kunt hebben aan logistieke oplossingen als uitpakbakken, pallets, stapelbakken, grijpbakjes en misschien ook palletboxen. Aan de linkerzijde van de pagina treft u een menu waar u eenvoudig kunt filteren op sector en op categorie. Schakel gerust één van onze gratis adviseurs in, die met u meeloopt en meedenkt bij u op locatie, waarna u een vrijblijvende offerte van ons ontvangt.

Offerte op maat

Wilt u advies bij de keuze van de juiste magazijnbak voor uw toepassing? Of een gratis adviesbezoek inplannen? Profiteer van het grote aanbod en de expertise van Schiphorst. De juiste oplossingen voor uw logistiek, met kwaliteit uit onze eigen fabriek! Neem contact op met onze productspecialisten, zij zijn u graag van dienst!