Palletboxen-tegen-ongedierte-Schiphorst-header

Palletboxen

tegen ongedierte

Het grote voordeel van kunststof palletboxen in de zadenindustrie

Steeds meer zadenboeren stappen voor het opslaan van hun voorraad over van bigbags en kartonnen boxen op kunststof palletboxen. Dat is niet zonder reden. Kunststof palletboxen blijken bij uitstek geschikt om ongedierte buiten de deur te houden. Muizenoverlast is een problematiek die zich bij veel zadenhandelaren voordoet. Zeker nu steeds meer bestrijdingsmiddelen verboden zijn.

Muizenvoer

Vaak blijken de zaden van onze klanten niet alleen aantrekkelijk voor de eindgebruiker, ook de muizen lusten er wel pap van. De veelal gebruikte kartonnen verpakkingen blijken niet bestand tegen de knagende bezoekers. Ook bigbags worden kapot geknaagd en het ruime aanbod van verleidelijk voedsel leidt dan ook tot een explosieve toename van onwelkome gasten. Wie op zoek gaat naar een degelijke alternatieve verpakking voor de zaden komt al snel uit bij de kunststof palletbox.

De oplossing

Kunststof palletboxen zijn stevig, kunnen tegen een stootje en, het allerbelangrijkste; ongedierte komt er niet doorheen! Diverse zadenboeren vervangen gefaseerd hun bigbags en kartonnen boxen voor kunststof palletboxen. Daarmee neemt ook de muizenplaag steeds verder af. Daar waar alleen nog gewerkt wordt met kunststof palletboxen, laat geen muis zich meer zien.

Naast het weghouden van muizen zijn er meer voordelen bij het gebruik van kunststof palletboxen. Zo zijn plastic palletboxen eenvoudig schoon te houden en kunnen ze tot grote hoogte doorgestapeld worden. Ook halflege kunststof palletboxen kunnen midden in een stapel geplaatst worden. Dit in tegenstelling tot half gevulde kartonnen boxen, die in elkaar zakken als er teveel gewicht op geplaatst wordt. Kunststof palletboxen zijn waterdicht en nemen zelf geen vocht op. Een overvallend deksel sluit de palletboxen helemaal af.

Soorten palletboxen

We onderscheiden qua vormgeving twee typen palletboxen; met bolle wanden en met gladde wanden.

Er zijn zadenboeren die veel met zakgoed werken, zoals handelaren in bloemzaden. Bloemzaden gaan in kleinere oplages de deur uit dan groentezaden. Een bloemzadenhandel bewaart dus meer zaden in zakgoed en zal niet snel de zaden los in de palletboxen storten. De zaden worden in het kleinere zakgoed in de palletboxen gestapeld. Hier komt de palletbox met bolle wanden (en dus meer volume) goed van pas.

Groentezaden worden vaker in grote hoeveelheden verkocht. Handelaren in groentezaden verpakken hun zaden veelal in bulkverpakkingen. Hier biedt de palletbox met rechte wanden uitkomst. Groentezaden worden rechtstreeks, zonder omverpakking, in de palletboxen opgeslagen. Dankzij de gladde, rechte binnenwanden kunnen deze palletboxen makkelijk worden geleegd en gereinigd. Omdat zaden alleen droog vuil achterlaten in de palletbox volstaat reiniging met hoge luchtdruk.

S29-06-0042-40

Palletbox met gladde, rechte binnenwanden

AR-4401.300-70

Palletbox met bolle, glad afgewerkte binnenwanden

Palletboxen kopen bij  Schiphorst

Bij Schiphorst kunt u niet alleen terecht voor de juiste palletboxen, u kunt er ook rekenen op onderbouwd advies en volledige service. Twijfelt u over welk type palletbox het beste geschikt is voor uw situatie? Wij komen graag vrijblijvend langs met het juiste advies. Profiteer hierbij van onze jarenlange kennis aangaande het toepassen van kunststof palletboxen als logistieke oplossing.

Onze palletboxen in de praktijk

De-stevige-palletboxen-zijn-geschikt-voor-handeling-met-kantelaar-en-heftruck.jpg
het-grote-voordeel-van-kunststof-palletboxen-in-de-zadenindustrie-5.jpg
het-grote-voordeel-van-kunststof-palletboxen-in-de-zadenindustrie-6.jpg
het-grote-voordeel-van-kunststof-palletboxen-in-de-zadenindustrie-3.jpg
het-grote-voordeel-van-kunststof-palletboxen-in-de-zadenindustrie-2.jpg
De-palletboxen-hebben-een-hoog-draagvermogen-zijn-goed-stapelbaar-en-zijn-stabiel-en-stevig..jpg