Kunststof ronde vaten

22 resultaten - huidige 1 tot 21. Volgende pagina.

Diverse kunststof ronde vaten

Hoewel Schiphorst met name bekend is van de kunststof bakken, kratten en pallets, kunt u bij ons ook diverse kunststof vaten kopen. Naast opslagtanks, doseercontainers, wijdmondse vaten en grondstofvaten behoren tot deze categorie ook de ronde open vaten, al dan niet met deksel.

Levering ronde vaten met of zonder deksel

Onze ronde vaten zijn gemaakt van hoogwaardig polyethyleen en worden naadloos geproduceerd middels het rotatiegietproces, zodat ze nagenoeg spannings- en breukvrij zijn. Deze ronde vaten zijn voorzien van een geïntegreerde niveauaanduiding en hebben op diverse plaatsen vlakke delen voor hulpstukken. Op verzoek kunnen de plastic vaten met een dikkere wanddikte worden geproduceerd. De vaten zijn chemisch bestendig, UV-bestendig en levensmiddelengeschikt conform EU verordening 10/2011. Standaard worden de kunststof vaten met een stevige oplegdeksel geleverd, op aanvraag zijn ze ook zonder deksel verkrijgbaar.

Verschillende maten ronde vaten

Plastic vaten van 120 liter en 200 liter zijn de meest gevraagde afmetingen. Deze afmetingen zijn veelal direct uit voorraad leverbaar, net als de gangbare 100 liter en 120 liter vaten. Maar ook andere afmetingen behoren tot de mogelijkheid. Standaard is er de keuze uit de volgende inhoudsmaten, inclusief veelgevraagde ‘tussenmaten’:

SH-CB serie:

 • Kunststof vaten 15 liter
 • Kunststof vaten 38 liter
 • Kunststof vaten 40 liter
 • Kunststof vaten 42 liter
 • Kunststof vaten 60 liter
 • Kunststof vaten 62 liter
 • Kunststof vaten 80 liter
 • Kunststof vaten 100 liter
 • Kunststof vaten 120 liter
 • Kunststof vaten 150 liter
 • Kunststof vaten 200 liter
 • Kunststof vaten 210 liter
 • Kunststof vaten 300 liter
 • Kunststof vaten 320 liter
 • Kunststof vaten 400 liter
 • Kunststof vaten 410 liter
 • Kunststof vaten 500 liter
 • Kunststof vaten 600 liter
 • Kunststof vaten 750 liter
 • Kunststof vaten 1.000 liter

Alle bovengenoemde afmetingen vindt u op deze categoriepagina. Op elke productpagina vindt u een technische tekening met vermelding van alle maten, de literschaalaanduiding en de locatie van het montagevlak.

SH-CTB serie kunststof vaten

Ook kunnen wij op aanvraag vaten met een inhoud van meer dan 1.000 liter leveren. Dit zijn ronde open vaten zonder deksel (SH-CTB serie). Deze vaten zijn verkrijgbaar met een diameter vanaf 1.000 mm oplopend tot 2.480 mm en met een inhoudsmaat van 1.000 liter tot 26.700 liter. Uniek aan deze vaten is dat ze in hoogte verlaagd kunnen worden, met behoud van de vormvastheid. Zoekt u bijvoorbeeld een breed vat met een lage hoogte, dan is dat realiseerbaar. De vaten uit de CTB-serie zijn net als de plastic vaten uit de CB-serie voorzien van een geïntegreerd niveauaanduiding en van montagevlakstukken. Omdat de mogelijkheden en combinaties van deze vaten zeer uitgebreid zijn, vindt u hiervan geen overzicht in onze online catalogus. Meer informatie is op aanvraag verkrijgbaar per e-mail of telefoon.

Toepasbaarheid ronde vaten

Plastic vaten zijn te koop voor verschillende toepassingen. Zo worden ze gebruikt voor de opslag van chemische middelen of voor het bewerken van proceswater in waterinstallaties. Onze dekselvaten worden onder meer gebruikt in cv-waterinstallaties, in drinkwaterinstallaties, in warmtapwaterinstallaties, in huishoudwaterinstallaties en in circulair waterinstallaties. Wanneer u uw ronde vaten uitbreidt met een zeefbodem en pekelbuis (optioneel) kunt u deze gebruiken als zoutoplossingsbak. De vaten zijn op meerdere plekken voorzien van vlakke stukken, ook wel bekend als montagevlakken, zodat er eenvoudig zaken aangebracht kunnen worden zoals fittingen, buizen, stalen frames, kranen etc. Erg praktisch bij het inbouwen en installeren van het plastic vat in de betreffende waterinstallatie. De ronde vaten worden ook vaak ingezet als opvangbak voor doseercontainers en opslagtanks. Een extra veiligheid die vaak ingebouwd wordt in waterbehandelingsinstallaties, waarbij het ronde vat net wat meer liter inhoud heeft dan het doseervat. Bij eventuele lekkage van het doseervat stroomt de vloeistof in het ronde vat en blijft het doseervat daarop drijven. Welke toepassing u ook hanteert, u profiteert altijd van de volgende twaalf voordelen:

 1. Gemaakt van hoogwaardig, slagvast LLDPE
 2. Chemisch bestendig
 3. Naadloos en spanningsvrij
 4. Voedingsmiddelengeschikt
 5. UV-bestendig
 6. Standaard verkrijgbaar in naturel (optisch wit) en zwart
 7. Voorzien van geïntegreerde literschaal aanduiding (buitenaf zichtbaar)
 8. Gladde binnenwanden
 9. Licht in gewicht en eenvoudig te installeren
 10. Ook leverbaar met extra dikke wanden
 11. Voor elke maat is een passende zeefbodem verkrijgbaar (op aanvraag)
 12. Temperatuurbestendig van -20°C tot + 60°C, afhankelijk van het medium


Wanneer u de plastic ronde vaten gebruikt als opslagcontainer voor chemicaliën dan is het raadzaam om de vaten op een chemicaliënveilige opvangbak te plaatsen. Bijna al onze lekbakken zijn DIBt-approved. Als gevolg hiervan zijn ook de vaten die op deze lekbakken worden geplaats als combinatie DIBt-approved. DIBT-approved houdt in dat de opvangbakken goedkeuring hebben van het Deutsches Institut für Bautechnik. Het DIBt is een technische autoriteit in de bouwsector en geeft goedkeuringen voor bouwproducten met een significante veiligheidsrelevantie.

Advies op maat voor kunststof vaten

Wilt u weten welke vaten geschikt zijn voor uw specifieke toepassing? Informeer dan bij onze productspecialisten. Laat niets aan het toeval over, wij informeren u graag! Onze medewerkers kunnen precies nagaan of de vaten bestand zijn tegen de chemische middelen die u wilt opslaan of verwerken. Ook kunnen zij u informeren wanneer er een dikkere wanddikte nodig is.

Op zoek naar prijsinformatie of actuele voorraadinformatie en levertijden? Op elke productpagina vindt u een button waarmee u het item in uw offerteaanvraag kunt plaatsten. U ontvangt binnen één werkdag een vrijblijvende offerte. Wilt u sneller antwoord? Vermeld dat dan bij uw aanvraag of maak gebruik van de button rechtsonder: onze gratis terugbelservice binnen 30 minuten. Zelf bellen kan natuurlijk ook, we zijn op werkdagen bereikbaar van 8.30 uur tot 17.00 uur via +31(0570) 622 944.