Glazenkratten

58 resultaten - huidige 1 tot 21. Volgende pagina.

Glazenkratten en vakverdelingen voor de horeca

Kunststof glazenkratten en vakverdelingen zijn ideaal voor toepassingen binnen de horeca- en cateringbranche. Deze industriële kunststof kratten zijn zeer sterk, slagvast en maatvast. Kunststof is vanwege zijn hygiënische eigenschappen erg prettig om mee te werken. Het gladde materiaal is makkelijk te reinigen, droogt snel en biedt bacteriën geen gelegenheid om te hechten.

Glazenkratten voor gebruik in de horeca

Kratten in euronorm afmetingen worden in nagenoeg elke branche en industrie toegepast. Ze zijn handzaam, duurzaam en hebben ideale afmeting voor logistiek gebruik. De basisafmetingen van euronorm bakken en kratten zijn afgestemd op pallet- en rolcontainer afmetingen, waardoor er logistieke ruimte optimaal worden benut.

Kunststof bakken en kratten zijn verkrijgbaar in enorm veel verschillende uitvoeringen en met diverse accessoires, zodat er voor elke branche een geschikte ladingdrager voor handen is. Specifiek voor de horeca zijn er kratten ontwikkeld voor het wassen, opslaan en vervoeren van glaswerk en servies. Glazen- en servieskratten hebben een basisafmeting van 600x400 mm en zijn:

 • robuust en slagvast
 • hygiënisch in gebruik
 • makkelijk schoon te maken
 • food grade
 • stapelbaar
 • zwaar belastbaar
 • handzaam
 • geschikt voor gebruik in industriële vaatwassers
 • opdeelbaar in 6, 12, 15, 24 en 40 vakken voor glaswerk
 • leverbaar in 7 verschillende hoogtes

Glazenkratten zijn zowel leverbaar met geperforeerde wanden en bodem voor het wassen en laten uitlekken van glazen, als met dichte wanden en bodem voor het stofvrij opslaan van de kratten.

Vakverdelers in glazenkratten

Dankzij variabele vakverdelers kunnen glazenkratten worden opgedeeld in 6, 12, 15, 24 en 40 vakken. Vakverdelers zijn verkrijgbaar met en zonder handgrepen. Dankzij de handgrepen kunnen de vakverdelers bij de hogere kratten (vanaf 170 mm en hoger) boven in het krat bevestigd worden. Een tweede vakverdeler op de bodem van het krat zorgt voor stabiliteit voor het opgeslagen glaswerk.

De verschillende diameters van de vakken maken het voor nagenoeg elk type glaswerk en servies mogelijk om te worden opgeslagen. De vakverdelers zijn geschikt voor de opslag van onder meer:

 • theeglazen
 • koffiekopjes
 • mokken
 • soepkommen
 • dessertschaaltjes
 • bierglazen
 • bierpullen
 • wijnglazen
 • wijnkaraffen
 • champagneglazen

Afmetingen per vakverdeler voor glazenkratten

6 vakken

Afmeting per vak: 181 x 173 mm
Geschikt voor glaswerk en servies met een maximale diameter van 172 mm. Het diagonaal is 250 mm, het diagonaal inclusief oortje kan maximaal 240 mm zijn, afhankelijk van de breedte van het oortje.
Geschikt voor onder meer dessertschaaltjes, soepkommen, 1l-bierpullen

12 vakken

Afmeting per vak: 135 x 114 mm
Geschikt voor glaswerk en servies met een maximale diameter van 113 mm. Het diagonaal is 176 mm, het diagonaal inclusief oortje kan maximaal 160 mm zijn, afhankelijk van de breedte van het oortje.
Geschikt voor onder meer koffiemokken, theeglazen, 0,5l-bierpullen

15 vakken

Afmeting per vak: 114 x 107 mm
Geschikt voor glaswerk en servies met een maximale diameter van 106 mm. Het diagonaal is 156 mm, het diagonaal inclusief oortje kan maximaal 150 mm zijn, afhankelijk van de breedte van het oortje.
Geschikt voor onder meer bolle wijnglazen, cognacglazen, ijscoupes, latte glazen

24 vakken

Afmeting per vak: 89 x 85 mm
Geschikt voor rond glaswerk en servies met een maximale diameter van 84 mm. Het diagonaal is 123 mm, het diagonaal inclusief oortje kan maximaal 115 mm zijn, afhankelijk van de breedte van het oortje.
Geschikt voor onder meer wijnglazen, frisdrankglazen, fluitjes

40 vakken

Afmeting per vak: 67 x 66 mm
Geschikt voor rond glaswerk en servies met een maximale diameter van 65 mm (het diagonaal is 94 mm, het diagonaal inclusief oortje kan maximaal 85 mm zijn, afhankelijk van de breedte van het oortje)
Geschikt voor onder meer champagneglazen, smalle fluitjes, longdrinkglazen
 
TIP Wilt u zeker weten of uw product in een vak past? Teken ter controle een vak op papier en pas hier uw glaswerk op. Dit is zeker te adviseren bij producten met een oortje. Houd aan alle zijden rekening met 1 mm speling.

Glazenkratten kopen bij Schiphorst Transport- en Opslagtechniek B.V.

Alle onze glazenkratten-varianten zijn snel een eenvoudig te bestellen via onze webshop. U vindt per product een directe link naar het product in de shop.

Grote aantallen nodig? Vraag dan een offerte aan via onze online catalogus. U plaatst de gewenste producten met één klik in uw offerte-aanvraagformulier. Uw aanvraag is geheel vrijblijvend en u ontvangt binnen één werkdag een reactie van ons. Uiteraard kunt u ons ook gewoon bellen of e-mailen.

Advies op maat? Voor advies op maat kunt u een afspraak maken met onze adviseurs. Desgewenst bezoeken wij u op uw locatie met de benodigde proefmodellen.

Personaliseren? Alle glazenkratten kunnen worden voorzien met een logo of tekstbedrukking. Bij afname van grotere aantallen kunnen wij de kratten in de kleur van uw huisstijl produceren. Neem vrijblijvend contact op met onze productspecialisten voor meer informatie.