Winkelmand

Kunststof vaten en manden

Kunststof vaten en manden

Onze kunststof vaten en manden van hoogwaardig polyethyleen worden in vele industrietakken gebruikt voor zowel opslag als transport. Het aanbod varieert van kunststof doseercontainers en opslagtanks tot waterdichte wijdmondvaten. Voor elke denkbare stof, van chemische vloeistoffen tot grondstoffen voor de levensmiddelenindustrie, vindt u hier een geschikt vat, container, mand of kuip.

Verschillende soorten en maten

U heeft de keuze uit diverse standaard vaten en manden. Hieronder splitsen we de kunststof vaten, kuipen en manden overzichtelijk in vijf categorieën.

1. Kunststof doseervaten en opslagtanks

Deze categorie kent twee types: de afsluitbare LLDPE vaten bestemd voor grond- of leidingwater (doseervaten, ook wel genoemd doseercontainers) en opslagtanks, welke veelal worden ingezet voor vetten en chemicaliën. Beide vaattypen voldoen aan de volgende kenmerken:
- Levensmiddelengeschikt
- Bestand tegen UV-straling
- Makkelijk te reinigen
- Uitstekend chemisch resistent
- Naadloze wanden die bestand zijn tegen breuk en spanning
- Geschikt voor processen als waterbehandeling

2. Plastic wijdmondse vaten (ook wel genaamd haringvat of schroefdekselvat)

Deze HDPE vaten, dus zonder cadmium en zware metalen, bieden bescherming tegen vuil, zuurstof en vocht. Ze worden vaak worden gebruikt in de chemische, farmaceutische en de voedingsmiddelensector. De vulopening heeft een wijde mond, dit maakt het makkelijk om er snel iets uit te halen of schoon te maken. Omdat deze vaten volledig lucht-, damp- en vloeistofdicht kunnen worden afgesloten blijft voedselveiligheid gewaarborgd. De vormgeving van de wijdmondvaten maakt ze makkelijk stapelbaar, zodat u een efficiënt voorraadbeheer kunt voeren. Deze vaten zijn UN-X en UN gecertificeerd voor het opslaan van vaste stoffen of gevaarlijke producten met een hoge viscositeit. Verder zijn onze plastic wijdmondvaten recyclebaar en tamper-evident.

3. Kunststof ronde vaten

Onze veelgevraagde kunststof ronde vaten zijn gemaakt van kwalitatief hoogwaardig slagvast LLDPE volgens een rotatiegietprocédé. De ronde vaten hebben standaard een naturelle tint, optioneel zijn ze in zwart verkrijgbaar. Vanwege de hoge eisen die zowel de wetgever als onze klanten stellen is niets aan het toeval overgelaten. Het gebruikte LLDPE kan dan ook niet barsten door spanning of andere vormen van druk. Uiteraard is de buitenzijde vrij van naden, wat de kunststof ronde vaten geschikt maakt voor toepassingen in de chemie (chemisch resistent) en de levensmiddelensector. Tevens worden ze ingezet als lekbak voor doseercontainers.

4. Industriële wasmanden

Bij Schiphorst treft u wasmanden voor de industrie, geschikt volgens alle recente normen en wetgeving op het vlak van hygiëne. Deze geperforeerde industriële wasmanden, ook wel genaamd centrifugemanden, zijn zeer in trek in de visserijsector, professionele industriële wasserijen en de AGF-bedrijfstak. Producten uiteenlopend van vis tot groentesoorten gaan in deze industriemanden in een centrifuge of kunnen erin uitlekken. De manden zijn vervaardigd van een hoogwaardig type HDPE, dat ook bij intensief gebruik een zeer lange levensduur garandeert. Onderhoud en schoonmaak zijn eenvoudig door de gladde en ronde vormgeving. Door het conische design met anti-slip en anti-schuurbodem kunt u lege manden eenvoudig in elkaar schuiven, dus u haalt hiermee een logistiek praktische en ruimtebesparende toepassing in huis. De handvatten zijn ergonomisch vormgegeven tegen een onnodig hoge werkbelasting. De vaste maten van de centrifugemanden zijn 44 en 58 liter, en daarnaast hebben wij ook een 134 liter wasmand in ons assortiment.

5. Kunststof vaten en kuipen voor de voedingsindustrie

Deze slagvaste en nadenvrije opslagmiddelen zijn ook wel bekend onder de naam ‘hygiëne vat’ of ‘plastic kuip’. In de voedselsector zijn ze zeer gewild omdat ze levensmiddelengeschikt zijn conform de verordening 10/2011. Onze kunststof vaten voor de levensmiddelenindustrie zijn leverbaar in de volgende inhoudsmaten: 35, 50, 65, 75, 85, 100 en 200 liter. Elk vat kan extreme temperaturen aan, variërend van min dertig tot plus zestig graden Celsius. Bijpassende deksels zijn afzonderlijk verkrijgbaar.