Kunststof vaten en manden

Kunststof vaten en manden voor de industrie

Stevige kunststof vaten en manden van hoogwaardig polyethyleen worden in vele industrietakken gebruikt voor zowel opslag als transport van vloeistoffen, grondstoffen en producten. Het brede aanbod varieert van kunststof doseercontainers voor (water)installaties tot hygiëne vaten voor toepassing in de levensmiddelenindustrie en manden voor de wasindustrie.

Verschillende soorten en maten vaten

Het leveringsprogramma omvat diverse standaard vaten, tanks en manden. We splitsen de kunststof vaten, kuipen en manden in zes overzichtelijke categorieën:

1. Kunststof doseervaten en 2. kunststof opslagtanks

Kunststof doseervaten en opslagtanks worden gebruikt in de installatietechniek en veelal toegepast in waterbehandelingsinstallaties en vloeibare meststoffen installaties.

Doseervaten (ook wel doseercontainers genoemd) zijn zeer geschikt voor opslag en behandeling van grond- of leidingwater. Kunststof opslagtanks worden veelal ingezet voor het opslaan en doseren van vetten en chemicaliën. Beide vaattypen voldoen aan de volgende kenmerken:

  • Gemaakt van levensmiddelengeschikt LLDPE
  • Bestand tegen UV-straling
  • Uitstekend chemisch resistent
  • Naadloze wanden die bestand zijn tegen breuk en spanning
  • Makkelijk te reinigen design
  • Geschikt voor processen als waterbehandeling

3. Kunststof ronde vaten

Ook de chemisch bestendige ronde vaten worden vaak gebruikt in waterbehandelingsinstallaties en bij vergelijkbare toepassingen. Enerzijds kan het vat worden gebruikt als opvangvat bij doseervaten en opslagtanks. Daarnaast zijn de vaten met stevige oplegdeksels ook geschikt voor het opslaan van chemische en niet-chemische vloeistoffen. Ook deze vaten zijn gemaakt van kwalitatief hoogwaardig slagvast LLDPE.

4. Kunststof vaten voor de voedingsindustrie

Deze stevige kunststof vaten zijn zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant helemaal glad en naadloos afgewerkt, waardoor ze makkelijk te ledigen en te reinigen zijn. Ook de conische vormgeving van de vaten draagt hier aan bij. Dit maakt deze vaten zeer gewild voor de voedingsindustrie. Ze worden gebruikt door de meest uiteenlopende voedingsproductiebedrijven, waar ze veelal worden gebruikt voor het opslaan van ingrediënten en grondstoffen.

5. Kunststof hygiëne kuipen

Kunststof kuipen worden net als hygiëne vaten vaak ingezet voor het opslaan van ingrediënten en grondstoffen. Daarnaast zijn gewild voor het oogsten van fruit, zoals appels of druiventrossen. Dankzij de zeer wijde opening kunnen de kuipen makkelijk gevuld worden en ook voor het uitnemen van ingrediënten met bijvoorbeeld en handschep, is de wijde opening erg prettig in gebruik.   

6. Industriële wasmanden

Deze geperforeerde industriële wasmanden, ook wel bekend als centrifugemanden, zijn zeer in trek in de visserijsector, professionele industriële wasserijen en de AGF-bedrijfstak. Producten uiteenlopend van vis tot groentesoorten gaan in deze industriemanden in een centrifuge of kunnen erin uitlekken. De manden zijn vervaardigd van een hoogwaardig type HDPE, dat ook bij intensief gebruik een lange levensduur garandeert. Door het conische design met anti-slip en anti-schuurbodem kunnen lege manden eenvoudig in elkaar worden geschoven, wat ruimte bespaard bij leeg transport- en opslag.