Winkelmand

Kunststof opvangpallets

13 resultaten.

Kunststof opvangpallets voor chemicaliën en milieugevaarlijke stoffen

Bij het opslaan of vervoeren van gevaarlijke chemische stoffen kunt u het zich niet veroorloven dat er problemen ontstaan door het lekken van deze stoffen. Onze kunststof opvangpallets en lekbakken bieden een veilige oplossing hiervoor. Onze opvangpallets zijn onder meer voorzien van roosters die de buitenzijde van uw vaten of andere verpakkingen schoon en droog houden indien zich lekkage voordoet. De opvangpallets zijn gemaakt van kunststof waardoor ze makkelijk te reinigen zijn. Ook hebben ze speciale inrij-openingen voor het vervoer in bijvoorbeeld een magazijn met een heftruck of pompwagen.

De eigenschappen en maten van kunststof opvangpallets in de chemie

De meest verkochte afmeting is het makkelijk te hanteren europallet-formaat (1.200x800 mm). De laadcapaciteit en draagcapaciteit van de pallets uit ons assortiment loopt sterk uiteen. De literinhoud die u aantreft in het aanbod is: 70, 110, 150, 220, 290, 360, 515, 600, 1040 en 1050 liter. Het design van de lekbakken is gericht op stabiliteit en het voorkomen van opspatten. Ook zijn de oppervlaktes glad en de hoeken en randen afgerond, waardoor het geheel eenvoudig te reinigen is.

Veilig werken met lekbakken van Schiphorst

Door een toevallige fout of een moment van onoplettendheid kunnen er al risico’s ontstaan wanneer u werkt met chemicaliën. Zodra het vervoer of de opslag hiervan niet aan de voorschriften voldoen, ook al is het kortstondig, kan er voor mens, product, de huisvesting of nabije omgeving al een ernstig probleem ontstaan. Een calamiteit als een snel uitslaande brand is vaak een secondenkwestie, ook al is er beschermende kleding en dito bedrijfsinrichting aanwezig. Door het gebruik van kunststof opvangpallets kunnen gevaarlijke stoffen niet lekken of wegvloeien naar plaatsen waar ze niet thuis horen. Dit is niet alleen beter voor de brandveiligheid, maar voorkomt ook werkongevallen zoals uitglijden. Onze kunststof WRP-opvangpallets voor chemische stoffen zijn DIBt approved. DIBt (Deutsches Institut für Bouwtechnik) is een onafhankelijke organisatie die de bouwvoorschriften van chemicaliëntanks voorschrijft. DIBT bouwvoorschriften staan ten grondslag aan de Europese normen voor chemicaliënopslagtanks. Hiermee voldoen onze WRP-opvangpallets ook aan de normen van PGS 15 (Publicatiereeks Gevaarlijke Stoffen) en alle relevante ARBO-besluiten voor het veilig werken met chemicaliën. U kunt bij ons dus gegarandeerd veilige opvangpallets bestellen op het vlak van ARBO-veiligheid, brandveiligheid en milieuveiligheid.

Optimaal vervoer met heftruck en/of pompwagen

Ook bij het vervoer van chemische stoffen moet de veiligheid gewaarborgd zijn. Vervoer vindt doorgaans plaats met een vorkheftruck, een pompwagen, een handpallettruck of een handpalletwagen. Zo dienen uw medewerkers een handpalletwagen achter zich aan te vervoeren in plaats van op een andere manier, zodat er altijd overzicht is. Daarnaast wordt er uiteraard aandacht besteed aan de bevestiging van de verpakte chemicaliën, bijvoorbeeld door middel van spankoorden of touwen. Als producent van kunststof opvangpallets voor chemische stoffen zorgen wij er standaard voor dat de lekbakken aan alle zijden te vervoeren zijn met een vorkheftruck of pompwagen.

Kunststof opvangpallets geschikt voor uw bedrijfsspecifieke situatie

Ondanks de standaard afmetingen die veel bedrijven hanteren kan het zijn dat specifiek uw bedrijf of instelling een andere maat of een andere kleur nodig heeft, of er zijn nog andere gewenste eigenschappen aan uw pallets voor het gebruik of vervoer van chemische producten. Graag helpen wij u zoeken naar een passende oplossing. Wanneer u graag advies wilt van onze verkoopadviseurs schroom dan niet neem direct contact op. Rechts onderaan deze pagina kunt u klikken op een groen balkje met de vermelding ‘gratis terugbelservice’. U wordt direct teruggebeld door één van onze productspecialisten.