Kunststof opvangpallets

13 resultaten.

Kunststof opvangpallets voor chemicaliën en milieugevaarlijke stoffen

Bij het opslaan en vervoeren van gevaarlijke chemische stoffen kan men zich geen problemen ten gevolge van lekkage veroorloven. Onze kunststof opvangpallets en lekbakken bieden een veilige oplossing hiervoor. De opvangpallets zijn voorzien van roosters die de buitenzijde van drums, vaten of andere verpakkingen schoon en droog houden indien zich lekkage voordoet. De opvangpallets zijn gemaakt van kunststof waardoor ze makkelijk te reinigen zijn. Ook hebben ze speciale inrijopeningen voor verplaatsing binnen een magazijn met een heftruck of pompwagen.

De eigenschappen en maten van kunststof opvangpallets in de chemie

De meest verkochte afmeting is het makkelijk te hanteren europallet-formaat (1.200x800 mm). De laadcapaciteit en draagcapaciteit van de opvangpallets loopt sterk uiteen. De volgende inhoudsmaten zijn verkrijgbaar: 70, 110, 150, 220, 290, 360, 515, 600, 1.040 en 1.050 liter. Het design van de lekbakken is gericht op stabiliteit en vormvastheid. Ook zijn de oppervlaktes glad en de hoeken en randen afgerond, waardoor het geheel eenvoudig te reinigen is.

Veilig werken met lekbakken van Schiphorst

Wanneer er wordt gewerkt met chemicaliën kunnen er door een toevallige fout of een moment van onoplettendheid al risico’s ontstaan. Zodra het vervoer of de opslag hiervan niet aan de voorschriften voldoen, ook al is het kortstondig, kan er voor mens, product, de huisvesting of nabije omgeving al een ernstig probleem ontstaan. Een calamiteit als een snel uitslaande brand is vaak een secondenkwestie, ook al is er beschermende bedrijfsinrichting aanwezig. Door het gebruik van kunststof opvangpallets kunnen gevaarlijke stoffen niet lekken of wegvloeien naar plaatsen waar ze niet thuis horen. Dit is niet alleen beter voor de brandveiligheid, maar voorkomt ook werkongevallen zoals uitglijden.

Onze kunststof WRP-opvangpallets voor chemische stoffen zijn DIBt approved. DIBt (Deutsches Institut für Bouwtechnik) is een onafhankelijke organisatie die de bouwvoorschriften van chemicaliëntanks voorschrijft. DIBT bouwvoorschriften staan ten grondslag aan de Europese normen voor chemicaliënopslagtanks. Hiermee voldoen onze WRP-opvangpallets ook aan de normen van PGS 15 (Publicatiereeks Gevaarlijke Stoffen) en alle relevante ARBO-besluiten voor het veilig werken met chemicaliën. U kunt bij ons dus gegarandeerd veilige opvangpallets bestellen op het vlak van ARBO-veiligheid, brandveiligheid en milieuveiligheid.

Kunststof opvangpallets geschikt voor uw bedrijfsspecifieke situatie

Ondanks de standaard afmetingen die veel bedrijven hanteren kan het zijn dat uw bedrijf of instelling een andere maatvoering wenst. Graag helpen wij u zoeken naar een passende oplossing. Wanneer u advies wilt neemt dan vrijblijvend contact op met onze productspecialisten.