Kunststof bakkenwagens

4 resultaten.

Kunststof bakkenwagens

Wie in de horeca werkt of heeft gewerkt kent ze wel: de typische groene plastic bakkenwagens en -stellingen met rode doppen. U komt ze vooral tegen in restaurant- en hotelkeukens en in verzorgingstehuizen. Deze kunststof bakkenwagens worden, zeker in de voedingsindustrie, gewaardeerd om hun hygiënische uitvoering en gebruiksgemak. De bakkenwagens bieden ruimte aan de gangbare euronorm kratten en aan diverse afmetingen gastronorm schalen.

Diverse afmetingen plastic bakkenwagens

Onze bakkenwagens zijn standaard verkrijgbaar voor vier verschillende afmetingen kunststof stapelbakken:

  • 600x400x70 mm (12 per kar)
  • 600x400x100/140 mm (8 per kar)
  • 600x400x160/180 mm (7 per kar)
  • 600x400x200/220 mm (5 per kar)

Daarnaast is elke afmeting op maat verkrijgbaar. Zo kunnen wij ook bakkenwagens voor gastronorm schalen leveren. Wilt u een bakkenwagen in een andere afmeting? Laat ons weten hoeveel schalen of bladen van welke afmeting u in de kar wilt kunnen laden en u ontvangt een vrijblijvend ontwerp van ons!

In- of exclusief stapelbakken

De bakkenwagens zijn zowel inclusief als exclusief kunststof bakken leverbaar. Het grote voordeel is dat de wagens geschikt zijn voor alle euronorm kratten, zodat ook kratten van huurorganisaties in de wagen geplaatst kunnen worden. Denk hierbij een kratten van Euro Pool System en Container Centralen. Ideaal wanneer verwerkte producten in huurkratten staan opgeslagen en moeten worden verplaatst naar een andere afdeling of locatie. Wanneer u een offerte aanvraagt voor een bakkenwagen loont het om aanvullend te informeren wat bijpassende kratten kosten. Wanneer u de kratten er direct bijbestelt bent u altijd voordeliger uit.

Gebruiksgemak en hygiëne

De bakkenwagens zijn opgebouwd uit 50 mm brede kunststof buizen. Deze zijn gemaakt van levensmiddelgeschikt pvc. Dit is eenvoudig te reinigen en het gladde oppervlak biedt geen ruimte aan bacteriën of vuilresten. Daarmee sluiten de bakkenwagens perfect aan bij de richtlijnen van de HACCP/BRC regelgeving. Bovendien is het licht materiaal waardoor een plastic bakkenwagen makkelijk te verplaatsen is. De wielen zijn gemaakt van nylon materiaal en hebben roestvaste zwenkgaffels, bouten en moeren. Twee wielen zijn voorzien van een rem. Verder is de achterkant voorzien van een stopstang, zodat tijdens verplaatsen en transport er geen bakken uit de wagen kunnen schuiven. Heeft u een andere toepassing voor ogen waarbij geen stopstang nodig is? Dan kan de wagen ook zonder stopstang geleverd worden.

Varianten bakkenwagens

Naast de klassieke bakkenwagen zijn er allerlei varianten en toepassingen denkbaar waarin de kunststof wagen kan worden uitgevoerd. Zo is het mogelijk om de lagen te voorzien van een dichte plaat, zodat er serveerwagen ontstaat. Of kan er een voorziening worden aangebracht zodat de bakken schuin staan, dit levert dan een displaywagen op. De wagens kunnen tot snijtafel of voorbereidingstafel worden omgetoverd door ze te voorzien van een stevige industriële snijplaat op werkhoogte. In recreatieve omgevingen worden ze gebruikt om ballen en andere sportartikelen in op te slaan.  

Toepassingsgebieden voor bakkenwagens

Naast de eerder genoemde horecasector worden de kunststof bakkenwagens ook veel gebruikt in de foodindustrie (bakkerijen, slagerijen, viswinkels, supermarkten etc.), in de zorg (ziekenhuizen, revalidatiecentra etc.), in de uitvaart en in de recreatieve sector (bijvoorbeeld sportcomplexen). Kortom; overal waar hygiëne vereist is, bieden kunststof bakkenwagens uitkomst!