Palletboxen

10 resultaten.

Kunststof palletbox voor de vleesindustrie

Ruim 100 miljoen mensen in 140 landen consumeren dagelijks vlees van Nederlandse makelij. De Nederlandse vleessector vertegenwoordigt (referentiejaar 2020) een constante en stabiele productiewaarde van ruim 10,4 miljard euro. De vleessector is met een aandeel van 18% in de totale agro-food export één van de grootste voedselexporteurs en vertegenwoordigt daarmee een uitvoerwaarde van € 8,6 miljard (bron: COV.nl).

Voor het dagelijks verwerken, opslaan en transporteren van deze hoeveelheden vlees zijn praktische oplossingen nodig, die efficiënt toepasbaar zijn en waar bovenal uiterst hygiënisch mee gewerkt kan worden, opdat de voedselveiligheid gewaarborgd blijft.

Functie van kunststof palletboxen in de vleesindustrie

De kunststof palletboxen zijn één van de instrumenten waar de vleesindustrie mee werkt. De grote plastic kuubskisten zijn ideaal voor het handelen van grote volumes vlees. De palletboxen worden dan ook veel gebruikt bij het vervoeren en opslaan van vlees. Dit zijn de belangrijkste redenen waarom plastic palletboxen zo gewild zijn in de vleesindustrie;

  • opslaan en handelen van grote volumes; van 300 tot 1.400 liter per box;
  • hygiënisch: eenvoudig te reinigen dankzij glad materiaal en rond afwerkte hoeken;
  • gemaakt van levensmiddelengeschikt hdpe: ook geschikt voor direct contact met bewerkt vlees (vette en zure levensmiddelen);
  • makkelijk te verplaatsen met pompwagen en heftruck;
  • kantelbaar met heftruck;
  • afsluitbaar met overvallend deksel;
  • koel- en diepvriesbestendig;
  • laag eigen gewicht;
  • vast tarra gewicht; ideaal bij het bepalen van het netto-tarra gewicht

Soorten kunststof palletboxen die geschikt zijn voor de vleesindustrie

Het programma kunststof palletboxen is behoorlijk breed. Op deze pagina vindt u de palletboxen die het meest worden aangeschaft vanuit de vleesindustrie.

Groot volume palletboxen

Standaard palletboxen met een basisafmeting van 1.200 x 800 mm en 1.200 x 1.000 mm. Deze palletboxen beschikken over alle kwaliteiten zoals hierboven beschreven. De plastic palletboxen zijn voorzien van kliksleeplatten die extra versterkt kunnen worden middels slotbouten indien de boxen vaak gekanteld moeten worden. De 1.200 x 1.000 mm palletbox is de meest gangbare maat. Deze zijn dan ook standaard verkrijgbaar in verschillende kleuren, zodat er met de palletboxen verschillende productstromen kunnen worden onderscheiden.

Hygiëne palletboxen

Hygiëne palletboxen beschikken over alle kwaliteiten zoals hierboven beschreven. Deze palletboxen zijn bovendien voorzien van meegegoten sleeplatten, wat dit type palletbox ultra hygiënisch maakt. Doordat de sleeplatten zijn meegegoten is er geen enkele naad, kier of ruimte aanwezig waar eventuele bacteriën kunnen binnendringen.

Extra groot volumepalletboxen     

De naam zegt het al; de extra groot volume palletbox biedt een zeer ruim opslagvolume, namelijk 1.400 liter. Ook deze groot volume boxen voorzien in de eerder genoemde voordelen en zijn in verschillende kleuren leverbaar.  

Dubbelwandige palletboxen

Dubbelwandige palletboxen zijn net als de hygiëne palletboxen voorzien van meegegoten sleeplatten. Daarnaast zijn deze palletboxen uitgevoerd met een isolerende pur-laag tussen de wanden, zodat producten langer op gewenste temperatuur kunnen worden gehouden. Ideaal wanneer de producten niet direct in een koel- of vriescel geplaatst kunnen worden.

Persoonlijk advies voor de juiste palletbox voor de vleesindustrie

Zoekt u een andere palletbox dan in deze selectie is weergegeven? Bekijk dan hier ons complete assortiment.

Wilt u weten welke palletbox het meest geschikt is voor uw specifieke bedrijfssituatie? Bel dan voor gratis advies. Desgewenst bezoeken wij vrijblijvend uw locatie, om u zo van het beste advies te kunnen voorzien. Schiphorst is al meer dan 60 jaar actief in de vleesbranche en overige voedingsmiddelenindustrie. Profiteer van onze kennis en ervaring!