AGF stapelkratten

16 resultaten.

Kunststof kratten voor groente- en fruitbedrijven

Het succes van de AGF-teler staat of valt met de kwaliteit van zijn producten. Wanneer er eenmaal een kwalitatief goed product is geteeld, moet de kwaliteit en de versheid van het product gewaarborgd blijven gedurende het logistieke proces naar de tussenhandelaar en de eindgebruiker. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van kunststof fruit- en groentekratten: stevige kratten die tegen een stootje kunnen, voorzien zijn van de juiste perforatie, geschikt zijn voor levensmiddelencontact én voldoen aan euronorm afmetingen.

Duurzaamheid van AGF-kratten

AGF-kratten zijn gemaakt van slagvast, kwalitatief hoogwaardig HDPE (polyethyleen). Dit materiaal is weers- en UV-bestendig. Speciale ribstructuren en dikke wanden bieden stevigheid en een hoog draagvermogen aan de krat, waardoor deze gedurende jarenlang, intensief gebruik zijn vorm goed behoudt. We kennen voorbeelden van telers die de kratten al meer dan 20 jaar in gebruik hebben, de kratten zowel buiten op het veld als binnen in de koelcel gebruiken en waar de kratten nog elk plukseizoen weer gebruikt worden. 

Waarom sleufperforatie in AGF-kratten?

Voor optimaal behoud van versheid van het groente en fruit zijn AGF-kratten voorzien van perforatie in de wanden en bodem, zodat de producten goed geventileerd worden. Bij AGF-kratten is er bewust gekozen voor een smalle sleufperforatie, zodat de producten niet kneuzen en er geen afdrukken in het product achterblijven. De wanden zijn aan de binnenkant geheel glad afgewerkt: dit beschermt het product en maakt dat het krat eenvoudig te reinigen is.

Euronorm afmetingen

Euronorm afmetingen zijn gebaseerd op Europese afmetingen die gelden in de gehele Europese transportsector en zijn een afgeleide van de europallet (1.200×800 mm) en de blokpallet (1.200×1.000 mm). De meest gebruikte basisafmetingen voor kratten en stapelbakken zijn 400×300 mm en 600×400 mm. Met euronorm stapelbakken van 600×400 mm wordt er zoveel mogelijk volume in één keer gehandeld, dat nog redelijkerwijs met de hand te verplaatsen is. Andere euronorm basisafmetingen zijn 800×600 mm, 300×200 mm en 200×150 mm. Grote kratten van 1.200×800 mm en 1.200×1000 bestaan ook; dit noemen we palletboxen.

Gratis advies van onze productspecialisten

Fruit- en groentekratten bestaan er in veel verschillende uitvoeringen en afmetingen die allemaal voldoen aan bovenstaande omschrijving. Bent u AGF-teler en zoekt u kwalitatief hoogwaardige kratten voor het transport en opslag van uw producten? Laat u dan vrijblijvend informeren door onze productspecialisten Peter Roeterd en Vincent Wesseldijk. Zij zijn al jaren actief in uw branche en kunnen u van waardevolle informatie voorzien omtrent de keuze van de juiste ladingdrager.