httpwww.schiphorstbv.nlwp-contentuploadsop-be.width-2560

De bakkende molenaar

Bökkers Mölle

Op bezoek bij Bökkers Mölle

Regelmatig gaan we bij klanten op bezoek om te kijken of alles nog naar wens verloopt met onze bakken, kratten en pallets. We kunnen dan meteen foto’s maken van onze producten in de praktijk. Zo kunnen we u weer laten zien hoe u onze kunststof ladingdragers in kunt zetten als logistieke oplossing in úw bedrijf.

In de keuken bij “Bökkers Mölle”

Zo mochten we onlangs een blik werpen in de keuken van Bökkers Mölle in Olst. Bastiaan Bökkers is daar de 6e generatie molenaar op een rij. En hij maalt niet alleen meel, hij bakt er ook nog wat van! Eén van Bökkers favorieten is het desembrood. Dat is het eerste product waar hij mee begint als hij gaat bakken. Alle zorgvuldig uitgekozen ingrediënten worden in de kneedmachine langzaam gemengd en gekneed. Na het kneden wordt het deeg in kunststof bakken gestort en een paar keer flink gevouwen, waarna het een half uur moeten rijzen en vervolgens weer wordt gevouwen en uiteindelijk in stukken wordt verdeeld. De deegstukken worden ieder afzonderlijk in rijsmanden gelegd. De rijsmanden met deeg worden in kunststof fermenteerkratten gelegd en dit gaat zo 20 uur de koeling in. Tijdens dit koelen ontwikkelt het deeg zich steeds verder en krijgt het zijn smaak en structuur. Deze ontwikkeling verloopt traag bij zo’n lage temperatuur. Het voordeel van zo’n lang fermentatieproces is dat het brood licht verteerbaar is.

Tot slot worden de broden op de stenen ovenvloer gebakken. Het resultaat is een heerlijk smaakvol desembrood met een knapperige korst en een romige fluweelzachte kruim. De broden zijn te koop in de prachtig gedecoreerde winkel onder in de molen. Ook kan er ter plekke op het terras of in de sfeervolle ‘Zondagse kamer’ een lunch of een kleine hap worden genuttigd.

Fermenteerkratten

De kratten die voor het fermenteren worden gebruikt zijn kratten uit de Basicline serie. Deze kratten zijn glad afgewerkt en dus makkelijk schoon te houden. De kratten zijn gemaakt van een kunststof dat goed tegen de koude temperaturen van de koeling kan en dat food-grade is. Dankzij de perforatie in de wanden en bodem van de kratten kan de lucht goed door de kratten circuleren zodat het fermentatieproces kan plaats vinden.

Mmm… dat smaakt!

Na rondkijken in zo’n gezellige keuken en mooie winkel, waar de heerlijkste geuren om je heen hangen, gingen we natuurlijk niet met lege handen naar huis. Brood, krentenbollen en koekjes, er werd van alles meegenomen. En wij kunnen u beloven; die Bökkers bakt er niet alleen wat van, hij kán er ook wat van! Dus bent u nog eens in de buurt van Olst; waai dan even bij de Bökkers Mölle aan. Meer weten? Kijk dan op www.bokkersmolle.nl, waar met passie over passie wordt geschreven.

Schiphorst-broodkrat4
Schiphorst-broodkrat5
Schiphorst-broodkrat3

Gerelateerde producten