Medium pallets

18 resultaten.

Medium pallets voor industrieel gebruik

Kunststof pallets zijn verkrijgbaar met verschillende draagvermogens. Door de markt veelal aangeduid als light pallets (of exportpallets), medium pallets en heavy pallets (of heavy duty pallets). Deze laatste twee typen pallets onderscheiden zich in draagvermogen en design, wat resulteert in betere prestaties en langere levensduur. Met het toenemen van de sterkte van de pallet, neemt ook de prijs toe. De medium pallet is een goede middenmoot voor wie kunststof pallets nodig heeft voor industrieel gebruik. De medium pallet is een herbruikbare pallet, die vaak wordt ingezet bij intralogistiek. Deze pallet is stevig, heeft een redelijk draagvermogen en een mooi design dat geschikt is voor handeling met heftruck en pompwagen.

Europallets (1200x800 mm) en blokpallets (1200x1000) mm van kunststof

Medium pallets zijn verkrijgbaar in twee standaard maten welke het meest gangbaar zijn in de Europese transportsector: 1.200 x 800 mm (europallet-formaat) en 1.200x1.000 mm (blokpallet-formaat). Beide afmetingen zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen waardoor er voor nagenoeg elke toepassing wel een geschikte medium pallet voor handen is:

Variaties bovendek:

  • dicht of geperforeerd
  • met en zonder opstaande rand
  • met of zonder antislip-rubbers

Variaties onderzijde:

  • op 9 poten
  • met 2 sleeplatten
  • met 3 sleeplatten

Personalisering:

  • bedrukking van logo of bedrijfsnaam
  • oplopende nummering
  • pallet in de kleur van uw huisstijl (bij grote aantallen)

Verschillende typen pallets uitgelicht

Zoals hierboven aangegeven biedt elk type pallet een ander draagvermogen. Exportpallets bieden een draagvermogen tot ca. 1.000 kg, medium pallets tot 1.500 kg en heavy pallets meer dan 1.500 kg. We hebben het dan over het dynamisch draagvermogen. Dit is het draagvermogen dan een pallet van zichtzelf, los van een grond, kan dragen. Hierbij is ook bepalend hoe de belasting over de pallet is verdeeld. Wanneer alle belasting samenkomt op één punt, is het draagmorgen lager dan wanneer deze gelijkmatig over de pallet is verdeeld. Medium pallets hebben veelal een dynamisch draagvermogen van 1.000 à 1.500 kg en een statisch draagvermogen (wanneer de pallet op een vlakke ondergrond staat) van ca. 3000 kg. Het draagvermogen in stelling ligt altijd lager, omdat een pallet is stelling minder ondersteuning krijgt van zijn ondergrond. Het draagvermogen in stelling bedraagt bij medium pallets zo’n 750 kg.

Advies op maat

Twijfelt u over welke pallet het beste past binnen uw logistieke omgeving? Informeer dan vrijblijvend bij onze productspecialisten. Desgewenst komen wij bij u langs met een demo-model om te testen.