Vleeskratten

7 resultaten.

Wat zijn vleeskratten

Kunststof vleeskratten zijn euronorm kratten van 600x400 mm, met dichte wanden en een dichte bodem, waarbij de wanden voorzien zijn van doorkoelingsgaten in de bovenrand.

E1 vleeskratten

E1 kratten hebben een afmeting van 600x400x125 mm en worden vooral gebruikt in de vleesverwerkende industrie en in de pluimvee verwerkende industrie.

E2 vleeskratten

E2 kratten zijn qua ontwerp gelijk aan E1 kratten, maar in een hogere uitvoering. Deze kratten hebben een afmeting van 600x400x200 mm.

Het design van vleeskratten

Beide modellen zijn zeer glad afgewerkt en daarom hygiënisch in gebruik. De bakken zijn eenvoudig te reinigen en drogen snel. In de bovenrand van de kratten zitten grote doorkoelingsgaten die ruimte bieden aan de luchtstromen uit de koelruimte. Op deze manier kan het vlees goed worden gekoeld wat noodzakelijk is met oog op het versbehoud.

Onze vleeskratten worden uitsluitend van nieuw, virgin HDPE gemaakt, waarmee de kratten bestemd zijn om met levensmiddelen in aanraking te komen conform EU-Verordening 10/2011. Het is bij onze vleeskratten dus niet nodig om een plastic inlegvel te gebruiken.

Er is ook een derde afmeting van dit type krat: de E3 krat (600x400x300 mm). Deze afmeting is door zijn grote volume van 60 liter minder efficiënt te handelen dan de E1 en E2 kratten en is dan ook minder populair dan de lagere varianten.

Kleuren vleeskratten

E1 kratten en E2 kratten zijn uiteraard te koop in de bekende, veelgebruikte rode kleur. Voor wie productstromen wil scheiden bieden wij daarnaast andere kleuren aan: E1 kratten zijn verkrijgbaar in rood, groen en blauw. E2 kratten zijn verkrijgbaar in rood, groen, blauw, geel, wit en grijs.

Een andere mogelijkheid voor het scheiden van (afval)producten is door de kratten te laten bedrukken met bijvoorbeeld de categorie aanduiding.  

Bij afname van grote aantallen kratten is het mogelijk om vleeskratten in uw eigen huisstijlkleur te laten produceren en te laten bedrukken met uw bedrijfsnaam of uw logo. Lees hier meer over het laten bedrukken van kunststof kratten.

E-Performance vleeskratten

De E-Performance vleeskrat is de nieuwste variant van de vleeskratten. Het design van de krat is gemoderniseerd en sluit daarmee beter aan op de hedendaagse geautomatiseerde transportsystemen. E-performance vleeskratten zijn standaard op vier zijden voorzien van een IML-barcode waarbij ieder krat een uniek nummer meedraagt die exclusief door GS1 in Duitsland is afgegeven. Hiermee is de herkomst en identificatie van de kunststof bakken in de gehele keten gewaarborgd. Bovendien is de implementatie van de IML-barcode in deze kratten een zeer hygiënische oplossing. Het is reinigingsvriendelijk en onhygiënische, papieren etiketten zijn niet meer nodig. 

Bekijk ook onze AGF kratten en broodkratten

Naast een uitgebreid assortiment voor de vleessector bieden we ook specifieke kratten, kunststof pallets en kunststof palletboxen aan voor de AGF-branche en voor het bakkerijwezen. Bekijk hier ons assortiment per branche.

Offerte aanvragen voor een prijs en advies op maat

Ons programma bevat ruim 120 verschillende typen stapelbakken. Wilt u vrijblijvend advies bij de keuze van de juiste bak voor uw toepassing? Of wilt u direct een offerte ontvangen? Neem dan contact op met onze productspecialisten, zij zijn u graag van dienst!