Kunststof bakken voor de automotive industrie

Automotive

Kunststof bakken voor de automotive industrie

De autmotive industrie werkt hoofdzakelijk met zijn eigen unieke bakkenserie, bekend als KLT-bakken. KLT (Kleinladungsträger) bakken zijn gestandaardiseerde kunststof bakken die zijn ontworpen volgens de normen van de Duitse Vereniging voor de Automobielindustrie (VDA) en voldoen aan specifieke afmetingen en specificaties. Deze bakken zijn bedoeld voor het efficiënt opslaan, vervoeren en organiseren van kleine onderdelen, componenten en producten. Enkele kenmerken van KLT bakken zijn:

  • Standaardisatie: KLT bakken zijn gestandaardiseerd volgens VDA-normen, wat betekent dat ze consistent zijn in afmetingen en ontwerp. Dit maakt ze compatibel met diverse opslag- en transportsystemen.

  • Robuustheid: KLT bakken zijn gemaakt van duurzame kunststof materialen zoals polypropyleen (PP) of polyethyleen (PE), waardoor ze bestand zijn tegen stoten, schokken en chemische invloeden.

  • Stapelbaarheid: KLT bakken zijn ontworpen om gemakkelijk gestapeld te kunnen worden, zowel leeg als gevuld. Dit maximaliseert de opslagruimte en maakt efficiënt gebruik van de beschikbare ruimte.

  • Handgrepen: Veel KLT bakken zijn voorzien van ergonomisch ontworpen handgrepen, waardoor ze gemakkelijk kunnen worden opgetild en verplaatst, zelfs wanneer ze zwaar beladen zijn.

  • Identificatie: KLT bakken hebben vaak etikethouders of ruimte voor labels, waardoor ze gemakkelijk kunnen worden geïdentificeerd en georganiseerd.

Door hun gestandaardiseerde ontwerp en veelzijdigheid worden KLT bakken veel gebruikt door de gehele keten, waaronder automotive productie, distributiecentra, magazijnen en supply chain management. Ze dragen bij aan een efficiënte en georganiseerde logistieke operatie.

Andere bakken voor de automotive

Naast KLT-bakken biedt ons leveringsprogramma nog twee series met handige opslagbakken voor de automotive: de Basicline- en Silverlineserie. De Basicline serie is een stapelbakkenserie met breed toepasbare universele stapelbakken in veel verschillende afmetingen en uitvoeringen. Basicline bakken zijn degelijk, duurzaam in gebruik en slagvast.

Ook de Silverlineserie biedt diverse afmetingen. Silverline bakken worden met name gewaardeerd om hun robuuste design en extra hoge draagvermogen. Het zijn stevige bakken die tegen een extra stootje kunnen.

Ruimtebesparende bakken

Wanneer de opslagruimte beperkt is kunnen nest-/stapelbare bakken uitkomst bieden. Nest-/stapelbare bakken staan bekend om hun efficiëntie en ruimtebesparende ontwerp. Nestbare bakken zijn ontworpen om in elkaar te nesten wanneer ze leeg zijn, waardoor ze minder ruimte in beslag nemen tijdens opslag en transport.

Palletdeksels

Wanneer kunststof bakken op een euronorm- of blokpallet gestapeld staan, kunnen ze worden afgedekt met een zogenoemd palletdeksel. Palletdeksels hebben een brede rand die over de bakken heen valt. De deksels zijn voorzien van stevige stapelnokken waardoor een volgende pallet op de stapel geplaatst kan worden. De ruimte tussen de nokken leent zich bij uitstek voor het aanbrengen van spanbanden voor extra zekering tijdens transport. 

Advies op maat voor de automotive industrie

Schiphorst is al meer dan 60 jaar actief als leverancier en producent van kunststof kratten. Dat heeft ons een breed en diep leveringsprogramma aan plastic stapelkratten opgeleverd. Maak gebruik van onze gratis adviesservice om uit te zoeken welke ladingdragers het meest geschikt zijn voor uw toepassing. Onze productspecialisten hebben jarenlange ervaring in uw branche en kunnen u van waardevol advies voorzien. We komen graag vrijblijvend langs met een aantal proefmodellen om te demonstreren of om te testen in uw werkomgeving.