Vis

Kunststof viskratten

Kunststof viskratten worden door de hele visserijketen heen gebruikt, vanaf de visafslag tot aan de visboer. De vaak tweekleurige nest-/stapelbare kratten zijn een bekend product in deze industrie. Op de visafslag worden vooral de grote 850x450 mm kratten gebruikt. Hoe verder men in de keten komt, hoe kleiner en handzamer de viskratten en filetbakken worden.

Ideaal voor gebruik in de visserij en de visverwerkende industrie

De herbruikbare viskratten zijn ideaal voor een werkomgeving waar hygiëne een belangrijke rol speelt. Kunststof viskratten hebben een gladde, hygiënische vormgeving, zijn makkelijk te reinigen, zijn bestand tegen reinigingsmiddelen, zijn bestand tegen hoge reinigingstemperaturen en tegen UV-licht. Bovendien zijn plastic viskisten maatvast, slagvast en stootbestendig.

Diverse soorten kunststof viskisten

Op de visafslag wordt gewerkt met de grote nest-/stapelbakken van 800x450 mm, de zogenoemde 20 kg en 40 kg kisten. Ideaal voor het handelen, verdelen en opslaan van grote hoeveelheden verse vis.

De tussenhandel werkt vooral met de handzame euronorm 600x400 mm kisten. Deze zijn in diverse vormen, afmetingen en kleuren verkrijgbaar. Populair zijn de tweekleurige kisten, waarmee in één oogopslag de stapel- en nestpositie kan worden onderscheiden.

Ook de euronorm garnalenkisten van 600x400x160 mm en 600x400x210 mm zijn gewild binnen de visserijbranche en bij de garnalenverwerkers. Deze kisten zijn zowel verkrijgbaar met afwateringsgaten als zonder afwateringsgaten. Deze afwateringsgaten zijn dusdanig gepositioneerd dat lekwater uit gestapelde kratten alleen buitenlangs de onderliggende kratten uitlekt. Onze garnalenkisten zijn jarenlang doorontwikkeld in nauwe samenwerking met de Nederlandse garnalenindustrie, zodat deze optimaal aansluiten bij de hedendaagse logistieke eisen die in deze branche.  

Tot slot zijn er nog de witte ultra-hygiënische bakken voor in de viswinkel. Ideaal voor in de keuken en bij het voorbereiden van vis voor de eindverkoop. Deze nestbare bakken worden vaak gebruikt bij het fileren van vis en voor het paneren of kruiden van visfilets.

Unieke viskistenpallet

Voor onze garnalenkisten hebben wij een bijpassende kunststof pallet ontwikkeld. Deze viskistenpallet is een heavy duty pallet waarbij het welbekende opstaande randje naar binnen is gepositioneerd.

De euronorm nest-/stapelbare garnalen- en viskisten lopen naar onderen tabs toe, waardoor ze bij stapeling op een normale blokpallet (1.200 x 1.000 mm) kunnen gaan schuiven. Bij de viskistenpallet is het anti-slip randje dusdanig gepositioneerd dat de viskisten tegen schuiven worden beschermd en stabiel gestapeld en getransporteerd kunnen worden.

Overige ladingdragers voor de visserij en visverwerking

Naast viskratten en garnalenkisten zijn bevat ons assortiment meer praktische kunststof ladingdragers die veel worden gebruikt in de visserij- en bij visverwerking;
- kunststof pallets
- kunststof palletboxen
- industriële wasmanden
- kunststof afvalcontainers

Advies over kunststof viskratten

Bij dit uitgebreide assortiment kunststof ladingdragers voor de visindustrie hoort ook een stukje onderbouwd advies, dat is gebaseerd op ruim 60 jaar kennis en ervaring op het gebied van het toepassen van kunststof ladingdragers in de visserijbranche. Wij weten als geen ander waaraan de viskratten, kunststof pallets en palletboxen moeten voldoen voor optimale hygiëne, productbescherming en versbehoud. 

Gratis en vrijblijvend een adviesafspraak inplannen? Informeer hier bij onze productspecialisten.