Pallets

17 resultaten.

Kunststof pallets voor de bakkerij

In een hygiënische werkomgeving zoals de bakkerij, of er nu ambachtelijk of industrieel wordt gewerkt, wordt graag met kunststof opslagmiddelen gewerkt. Kunststof heeft een glad oppervlak, is makkelijk te reinigen en is dus hygiënisch in gebruik. En dit geldt niet alleen voor handzame opslagmiddelen, zoals kratten, bakken en vaten, maar ook voor grotere ladingdragers zoals pallets en palletboxen.

Functie van kunststof pallets in de bakkerijbranche

Pallets zijn ideale ladingdragers om grote goederen, bulkpartijen en zware producten op op te slaan of mee te vervoeren. Pallets zijn makkelijk te verplaatsen met heftruck of pompwagen en kunnen vaak ook in een hoogbouwstelling worden geplaatst. In de bakkerij worden kunststof pallets veelal gebruikt voor het opslaan van zakken met grondstoffen. Omdat kunststof pallets heel glad en niet splinteren, zijn ze ideaal voor dit doeleinde. De vaak wat zwaardere zakken met grondstoffen kunnen probleemloos over het palletdek heen worden geschoven, zonder risico op openscheuren. Daarnaast worden kunststof pallets gebruikt om kratten met verse producten op te slaan. Met de pallet eronder zijn de handzame kratten makkelijker op te slaan en te verplaatsen. Doordat kunststof pallets niet splinteren zijn ze veilig om kratten met levensmiddelen op te plaatsen.

Voordelen van kunststof pallets

Kunststof pallets zijn maatvast en nemen geen vocht op. Ze zijn gebruiksvriendelijk; het materiaal splintert niet en de meeste kunststof pallets hebben een laag eigen gewicht. Kunststof pallets zijn makkelijk te reinigen en ze zijn uv- en weersbestendig. Een kunststof pallet behoeft geen regelmatige reparaties zoals houten pallets en bovendien is er geen risico op uitstekende spijkers. In de export bieden kunststof pallets extra voordeel: ze hoeven geen heattreatment tegen ongedierte te ondergaan, zoals bij houten pallets wel het geval is, en ze zijn zonder meer geschikt voor internationaal transport. Bovendien hebben kunststof exportpallets een zeer laag eigen gewicht wat voordeel biedt bij het brandstofverbruik.

Welke soorten kunststof pallets zijn geschikt voor bakkerijen?

Het brede aanbod kunststof pallets is in grote lijnen als volgt gesegmenteerd:

Exportpallets: lichtgewicht pallets die vanwege hun lage eigen gewicht bij uitstek geschikt zijn voor transport. Een lichtere pallet behoeft immers minder brandstofverbruik dan een zwaarder of houten model. Ook zorgt het lage eigen gewicht voor een aantrekkelijke aanschafprijs.

Medium pallets: pallets met een redelijk draagvermogen, zowel statisch, dynamisch als in stelling. Wie een pallet zoekt met een redelijke prestatievermogen, maar geen al te ruim budget heeft, komt goed weg met de medium pallet.

Heavy pallets: de heavy pallet is zwaar, sterk en stootvast. Deze pallet wordt ingezet als hij flink wat kilo’s moeten dragen en ook wanneer de pallet intensief gebruikt wordt. Heavy pallets bieden niet alleen een extra hoog draagvermogen, het design van deze pallets is extra bestand tegen stoten van bijvoorbeeld heftrucklepels.

Hygiëne pallets: hygiëne pallets kennen dezelfde eigenschappen als heavy pallets, maar hebben een meer glad afgewerkt design. Waar bij heavy pallets bij het onderdek de ribstructuur open zichtbaar is, is deze bij hygiëne pallets helemaal dicht afgewerkt, zodat er geen open ribstructuren meer aan de pallet zitten, waar eventuele bacteriën of productrestanten zich zouden kunnen hechten. Hoewel een willekeurige plastic pallet al snel hygiënisch wordt genoemd, is alleen de zogenoemde 'hygiëne pallet' daadwerkelijk glad afgewerkt en geschikt voor ultra hygiënische werkomgevingen zoals cleanrooms. De gewoonte om iedere plastic pallet hygiënisch te noemen, komt vooral voort uit de vergelijking met pallets van andere materialen, zoals hout en karton.

Uiteindelijk zijn al deze pallets geschikt voor gebruik in de bakkerij. Het meest toegepast worden de hygiëne pallet in de productie- en opslagruimte en de exportpallet voor uitlevering van de bakproducten.

Persoonlijk advies over kunststof pallets

Op deze pagina kunt u de pallets eenvoudig aan uw offertaanvraag toevoegen. Na het plaatsen van de aanvraag ontvangt u binnen één werkdag een reactie van ons. Twijfelt u over welke pallet het beste past binnen uw logistieke omgeving? Informeer dan vrijblijvend bij onze productspecialisten. Desgewenst komen wij bij u langs met een demomodel om te testen.