Winkelmand

Kunststof invriesroosters

4 resultaten.

Kunststof invriesroosters voor de vrieskamer

Als geen ander kent u de processen rondom uw gekoelde producten: het is bij uw temperatuurgevoelige producten zaak om efficiënt en slagvaardig op te treden als het gaat om verantwoord koud voorraadbeheer. Alles draait om doordachte processen op het vlak van temperatuurbehoud, invriescapaciteit, enzovoorts. Goede freezer spacers oftewel invriesroosters zijn robuust gebouwd van high density polyethyleen, dat bestand is tegen zowel temperaturen van min vijftig tot plus negentig graden als diverse chemische stoffen. Door jaren van ervaring in het distribueren van de beste invriesroosters voor een optimaal resultaat, kunnen we met gepaste trots zeggen dat u bij Schiphorst Transport- en Opslagtechniek BV een goed product zal vinden. In lengte van jaren zijn de verschillende typen invriesroosters die wij bieden in ons assortiment constant doorontwikkeld. Zo werden ze door het slim toepassen van grondstoffen steeds lichter in gewicht.

De voordelen van onze freezer spacers

1. Onze invriesroosters zijn in lengte van jaren zodanig uitgekiend dat alle processen in uw vrieskamer zo kosteneffectief mogelijk worden uitgevoerd. 2. Er is sterk ingespeeld op een hoge efficiency. Zo zijn de roosters gemakkelijk nestbaar als u ze wil stapelen en bieden ze door hun constructie dus een aardige ruimtebesparing. 3. Door het ergonomisch verantwoorde gewicht en de open vormgeving verlaagt het de werkdruk voor uw medewerkers. 4. Onze roosters bieden een positieve bijdrage aan invries- en terugkoelhandelingen. Zo verlagen ze het energieverbruik in uw bedrijf, kennen ze een doelmatige luchtstroomkwaliteit en een goede koude geleiding. Ook staan ze voor een gelijkmatige luchtverdeling langs de belading en de profielen bieden een snellere invriestijd dan wat u van vroegere modellen gewend zal zijn. 5. De roosters voor de vrieskamer zijn erg makkelijk te reinigen. Het materiaal is bestand tegen stoom en hogedrukspuiten. 6. Met de invriesroosters van Schiphorst draagt u een steentje bij aan het milieu en dus uw MVO beleid. De roosters zijn van 100 % recyclebaar materiaal. Aan het eind van hun levensduur worden ze gerecycled, terwijl de roosters die u nieuw koopt vaak ook geheel of gedeeltelijk zijn vervaardigd uit hergebruikt materiaal.

Waarvoor worden kunststof invriesroosters gebruikt?

Freezer spacers oftewel invriesroosters zijn bestemd om voldoende lucht te laten circuleren tussen gestapelde dozen waarvan de inhoud dat nodig heeft om op de juiste wijze geconserveerd te blijven. Ze versnellen de processen van invriezen of ontdooien. Dit heeft een positief effect op de resultaten van uw bedrijf, dat met temperatuurgevoelige producten dikwijls afhankelijk zal zijn van een korte omloopsnelheid. Freezer spacers zijn meerdere keren te gebruiken, ongeacht met welke middelen of vloeistoffen (zoals chemicaliën) ze in aanraking komen. Al met al zijn deze praktische roosters niet meer weg te denken bij veel bedrijven die werken met temperatuurgevoelige artikelen, zoals de voedingsindustrie, de vlees- en vis verwerkende industrie, laboratoria en tal van andere bedrijfstakken.

Welke soorten en maten kunststof invriesroosters zijn er?

Bij een freezer spacer kunt u kiezen hoe ‘open’ het rooster moet zijn om een optimaal resultaat te bereiken. Overweeg het aantal luchtstroomkanalen dat u wenst bij uw rooster. Uiteraard is het van belang met welke producten of stoffen u werkt. Voor iedere toepassing is een veilige en stabiele optie verkrijgbaar, ook als het gaat om transport en vervoer. Er zijn in ons aanbod twee standaard maten: 1200 x 1000 mm en 1200 x 800 mm. Vanzelfsprekend zijn deze maten afgestemd op de vraag van professionals in temperatuurgebonden producten.

Welk invriesrooster moet u kiezen?

De keuze voor de juiste maten en soorten invriesroosters is belangrijk. Vanuit ergonomisch oogpunt is het bijvoorbeeld zinnig om te kijken naar het gewicht. Overweeg bij zwaardere gewichten een palletkantelaar te gebruiken om fysieke problemen bij uw medewerkers te voorkomen. Bedenk daarnaast dat lichtgewicht spacers in staat zijn om een gewicht van rond de 1.600 kilo te kunnen dragen. Er bestaan medium duty en heavy duty roosters. In onze standaard collectie op deze pagina treft u twee standaardmaten waarmee bedrijven uit verschillende sectoren goed uit de voeten kunnen. Mocht uw gewenste maat ontbreken, neem dan contact met ons op voor een maatwerk invriesrooster. Schiphorst is dé leverancier van invriesroosters voor ondernemers in voedsel, vis, vlees en andere sectoren waarbij temperatuur en klimaatbeheer een rol spelen. Onze account managers weten wat u bezig houdt, begrijpen uw bedrijfsprocessen en werken graag samen met u aan goede oplossingen waarmee u verder kunt. Nu en in de toekomst! Graag komen wij bij u langs met een proefmodel invriesrooster en vrijblijvend advies. Kijk hier voor alle contactinformatie.