Pluimvee kratten

3 resultaten.

Kuikenkratten voor transport

De pluimveeketen bestaat uit meerdere schakels die elk hun eigen taak hebben. Om tot  en goed eindresultaat te komen, is nauwkeurige samenwerking tussen de verschillende schakels van groot belang. Gedegen transport- en opslagmateriaal voor de kuikens draagt bij aan een goed verloop van dit proces. Pluimveekratten worden gebruikt door kuikenbroederijen. De kuikenbroederij is één van bovengenoemde schakels.

De kuikenbroederij

Bij de kuikenbroederij komt het kuiken uit het ei. Deze broedeieren komen van fok- en vermeerderingsbedrijven. Daar legt de kip haar ei. De eieren worden vervolgens in geconditioneerde wagens vervoerd naar de broederij. Hier worden de eieren gecontroleerd, op broedlades gelegd en ontsmet. Daarna gaan ze een tijd de voorbroedkast in. Daarna worden de eieren ‘geschouwd’; men bekijkt of er volgroeide kuikens in de eieren zitten. Als dat zo is, dan gaat het ei naar een nabroedkast. Na drie dagen komen  de kuikens uit. In klimaat gecontroleerde vrachtwagens worden de kuikens naar de volgende schakel vervoerd: het vleeskuikenbedrijf. Voor dit kuikenvervoer zijn speciale kunststof kippen kratten ontwikkeld. Deze kratten hebben een unieke vormgeving met een andere perforatie dan die kunststof kratten normaliter hebben. De doordachte vormgeving van de perforatie voorkomt dat kuikens zich kunnen bezeren en dat er tegelijkertijd voldoende lucht door de ruimte circuleert. De pluimvee kratten met kuikens worden vervoerd in speciaal geconditioneerde vrachtwagens die zijn voorzien van een eigen aggregaat en koeling, waarmee het optimale klimaat in de laadruimte gegarandeerd kan worden. Hiermee kan in de wagen de temperatuur, de luchtvochtigheid en het CO2 gehalte van de lucht dat door de perforatie van de kratten wordt geblazen constant worden gehouden.

Specificaties kuikenkratten

Kuikenkratten zijn gemaakt van stevig en slagvast hdpe. De kratten hebben een euronorm basisafmeting van 600x400 mm en zijn daarmee bij uitstek geschikt voor vervoer per vrachtwagen. Er gaan 4 van deze kratten op één laag op een europallet en vijf op één laag op een industriepallet. De bodems van de kratten hebben een zeer fijnmazige ruitperforatie en de wanden zijn voorzien van smalle sleuven of kleine rondjes. De kunststof kratten zijn makkelijk te reinigen en drogen snel.

Personaliseren en advies

Het is mogelijk om de kratten in de kleur van uw huisstijl te laten produceren, al dan niet voorzien van uw logo in opdruk, of in reliëf meegegoten. Hier leest u meer over alle personalisatie mogelijkheden, inclusief de mogelijkheden voor barcodes en rfid-tags.

Heeft u na het lezen van deze pagina nog vragen over kuikenkratten, of wilt u een proefexemplaar ontvangen, neem dan contact op met onze productspecialisten. Zij zijn u graag van dienst!