Inklapbare palletboxen

16 resultaten.

Inklapbare palletboxen voor transport en opslag

Inklapbare palletboxen zijn een kostenbesparend alternatief voor reguliere palletboxen wanneer de palletbox als emballage wordt ingezet en middels leeg retourvracht bij u terugkomt. De wanden van de inklapbare kunststof palletbox kunnen helemaal dichtgeklapt worden, wat bij retourtransport en lege opslag een volumebesparing oplevert tot ruim 60%.

Specificaties inklapbare palletboxen

Onze inklapbare opbergboxen zijn gemaakt van nieuw en slagvast HDPE (polyetheen) en verkrijgbaar in de volgende uitvoeringen:

 • Afmetingen: 1.200 x 800 mm, 1.200 x 1.000 mm en 1.200 x 1.200 mm (alle afmetingen zijn in verschillende hoogtes verkrijgbaar)
 • Onderzijde: 2 sleeplatten, 3 sleeplatten, 4 poten en 4 wielen
 • Wanden en bodem: dichte bodem met geperforeerde wanden en dichte bodem met dichte wanden
 • Optioneel: uitpakklep, etikethouder, bedrukking van uw logo, oplopende nummering, barcode-tag
 • Kleuren: zwarte basis met beige wanden (dicht of geperforeerd), met groene wanden (geperforeerd)

Hoe vouwt u een palletbox op?

Opvouwbare palletboxen zijn erg makkelijk te gebruiken. De hoeken van de palletboxen zijn aan twee kanten voorzien van een schuifvergrendeling die in één beweging opengeschoven kunnen worden.

De vergrendeling is dusdanig vormgegeven dat hij eenvoudig met de hand bediend kan worden. Daarna vouwt u de wanden naar binnen. Dankzij de verhoogde hoeken van het bodemdeel kunnen opgevouwen palletboxen stabiel op elkaar doorgestapeld worden.

De tien voordelen van de 'palletbox inklapbaar' van Schiphorst

 1. Standaard verkrijgbaar in uiteenlopende afmetingen en uitvoeringen
 2. Europees kwaliteitsproduct
 3. Stabiel in stapel
 4. Robuust en slagvast
 5. Hoog draagvermogen
 6. Tot ruim 60% volumebesparing bij leeg transport en opslag
 7. Levensmiddelengeschikt
 8. Alle onderdelen los verkrijgbaar
 9. Makkelijk verplaatsbaar met heftruck en pompwagen
 10. 100% recyclebaar

Waar moet u op letten bij het kopen van een inklapbare palletbox?

Belangrijke onderdelen van inklapbare palletboxen zijn de vergrendelingen en scharnieren. Deze onderdelen worden zwaar belast en gaan bij veel inklapbare palletboxen snel kapot. Controleer dus of de scharnieren en het vergrendelsysteem van degelijk materiaal zijn gemaakt en een robuuste vormgeving hebben. Wat ook belangrijk is, is de verkrijgbaarheid van losse onderdelen. Wanneer een onderdeel afbreekt door slijtage of verkeerd gebruik, is het prettig als u de onderdelen los kunt bijbestellen en niet hoeft te investeren in een complete nieuwe palletbox.

Advies op maat bij de aanschaf van inklapbare palletboxen

Wilt u advies over de aanschaf van inklapbare palletboxen of een showmodel bekijken? Neem dan contact op met onze productspecialisten. Zij zijn u graag van dienst! Desgewenst bezoeken wij u met een voorbeeld op uw werklocatie, voor gratis advies op maat.