SBI_Schiphorst_header3.width-2560

12.500 Contecline bakken

voor auto- en fietsaccessoires

Efficiënt werken met 12.500 Contecline opslagbakken

Service Best International B.V. is in 1954 opgericht als groothandel in auto-, fiets-, motor- en truckaccessoires en is in de loop der jaren uitgegroeid tot een internationaal opererende onderneming, die duizenden klanten over de hele wereld bereikt. Dat gebeurt allemaal vanuit het nieuwe distributiecentrum in Eindhoven, waar dagelijks pakweg 12.500 orderregels worden verzameld en verzonden.

Het moderne distributiecentrum op bedrijventerrein De Schakel herbergt diverse hallen met uiteenlopende soorten racking locaties; legbord-, shelving-, full racks- en flow rack locaties en een KNAPP OSR-shuttle. De legbordstellingen bevatten hoofdzakelijk artikelen met incourante afmetingen. Compacte artikelen worden opgeslagen in kunststof bakken in het OSR-systeem. Bij de oriëntatie op de opslagbakken heeft Service Best International het volgende eisenpakket gepresenteerd:
- optimale prestaties in het OSR-systeem,
- voorzien van slijtvaste informatiedrager,
- duurzaam in gebruik,
- conform brandveiligheidseisen, met de complexe aanvulling dat de bakken zowel toepasbaar moeten zijn voor standaard artikelen als voor verpakte vloeibare artikelen als oliën en smeermiddelen. Na een uitgebreide testfase heeft Service Best International gekozen voor de Contecline opslagbakken van Schiphorst Transport- en Opslagtechniek B.V.

Contecline opslagbakken voor Service Best International

Contecline bakken zijn specifiek ontworpen voor toepassing binnen geautomatiseerde magazijnen. De bakken zijn ondanks een relatief laag eigen gewicht bijzonder stevig en bieden een hoog draagvermogen. De bakken hebben een hygiënische uitvoering en zijn voorzien van de nodige elementen om soepel en zo geluidloos mogelijk door het OSR-systeem te bewegen. Bij de productie zijn de bakken voorzien van een slijtvast inmould-barcodelabel en een logo in stijlvolle reliëfweergave. De bakken van Service Best International hebben een buitenafmeting van 600x400x270 mm. Deze is afgestemd op de OSR-shuttle en het assortiment van Service Best International.

Ook aan de sustainability is gedacht. Service Best International heeft gekozen voor bakken van gerecycled kunststof. Binnen dit thema is er steeds meer mogelijk.

SBI_Schiphorst_contecline11.original.format-webp

Zo is de laatste jaren de kwaliteit van gerecycled kunststof sterk verbeterd en biedt Schiphorst een programma waarbinnen het mogelijk is om eigen bakken te laten recyclen en te hergebruiken in nieuw te produceren bakken. Bovendien hebben Contecline bakken een bijzonder lange levensduur waarbij makkelijk de tien jaar wordt gehaald.

Voor de dubbele toepassing van de bakken (standaard artikelen en verpakkingen met vloeistoffen) heeft Schiphorst de Contecline van verhoogde afwateringsgaten voorzien. Afwateringsgaten zijn nodig ten aanzien van de brandveiligheid en laten sprinklerwater door bij een eventuele branduitbraak. Door de gaten een verhoogde positie te geven kan bij eventuele lekkages van vloeistoffen niets doorlekken in het systeem. Bovendien zijn de bakken waar verpakkingen met vloeistoffen in zijn opgeslagen voorzien van een oplegdeksel, zodat sprinklerwater niet vermengd kan raken met eventueel gelekte vloeistoffen. Als extra veiligheid is door Service Best International bij deze bakken ook een metalen inlay toegepast. De bakken zijn getest en goedgekeurd op brandveiligheidseisen.

Terugblik op één jaar OSR met Contecline bakken

Inmiddels draait Service Best International ruim een jaar met het nieuwe systeem. Na een periode van optimalisatie en het verfijnen van procedures staat er een bijzonder degelijk en betrouwbaar intralogistiek systeem. “Alhoewel je wel alert moet blijven en aan de knoppen moet blijven draaien.” aldus Richard Calmer, teamleider OPEX. Op de vraag hoe tevreden men is met de keuze voor de Contecline bakken reageert hij zeer tevreden: “De bakken functioneren goed in het OSR-systeem en zijn zeer degelijk.” Hij wijst ons een stellage vol met tot nu toe ongebruikte bakken aan; “Deze extra voorraad hebben we nog niet aan hoeven te spreken, omdat er geen bakken kapot gaan.”

SBI_Schiphorst_contecline2

OSR-systeem Service Best International in beeld

SBI_Schiphorst_contecline3

Binnengekomen goederen...

SBI_Schiphorst_contecline4

worden in de opslagbakken geplaatst...

SBI_Schiphorst_contecline5

en gaan via transportband en lift het voorraadsysteem in.

SBI_Schiphorst_contecline6

Het geautomatiseerde magazijn van Service Best Internationale herbergt momenteel 12.000 pick-units. Service Best International heeft middels verdeelschotten de optie opgenomen dit aantal twee tot viermaal te kunnen vergroten.

SBI_Schiphorst_contecline7

In de pick-stations worden de bestellingen in verzenddozen verzameld.

SBI_Schiphorst_contecline8

Bakken met vloeistoffen zijn afgeschermd middels makkelijk te openen oplegdeksel.

SBI_Schiphorst_contecline10

De bakken zijn uitgevoerd met inmould-barcodelabel...

SBI_Schiphorst_contecline9

en voorzien van een gepersonaliseerde reliëfbedrukking.

Contecline opslagbakken voor uw magazijn

Ook op zoek naar kunststof bakken voor uw geautomatiseerde magazijn? Onze toegewijde branche- en productspecialisten zijn geruime tijd actief in uw branche en kunnen u van waardevolle informatie en advies voorzien voor het optimale gebruik van het juiste product.

U als klant staat hierbij centraal, of het nu een standaard product betreft uit onze brede kwalitatieve assortiment, of juist een klantspecifieke wens.

Bel of e-mail met onze medewerkers voor advies op maat. Indien gewenst kunt u gebruik maken van onze 24-uurs adviesservice, waarbij onze productspecialist binnen één werkdag uw locatie bezoekt en u een aantal demo-modellen toont.

Telefoonnummer voor direct advies: +31(0)570 622 944 (op werkdagen bereikbaar van 8.30 tot 17.00 uur).

Voordelen Contecline

  • Ideale roleigenschappen op transportlijnen
  • Laag geluidsniveau
  • Flexibele verplaatsing over transportbanden, zowel rechte als gebogen lijnen
  • Dubbele en afgeronde hoekconstructie voor stabiliteit
  • Geïntegreerde sleuven ten behoeve van variabele vakverdeling 
  • Opdeelbaar van twee tot acht vakken
  • Stabiel en betrouwbaar met een laag eigen gewicht
  • Optioneel met afwateringsgaten in bodem en zijwanden (t.b.v. brandveiligheid)
  • Leverbaar in duurzaam, gerecycled hoge kwaliteit polypropeen

Gerelateerde productcategorieën