AGF kratten

16 resultaten.

Kunststof kratten voor groente- en fruitbedrijven

Het succes van de AGF-teler staat of valt met de kwaliteit van zijn producten. Wanneer er eenmaal een kwalitatief goed product is geteeld, moet de kwaliteit en de versheid van het product gewaarborgd blijven gedurende het logistieke proces naar de tussenhandelaar en de eindgebruiker. Hiervoor wordt er gebruik gemaakt van kunststof fruit- en groentekratten: stevige kratten die tegen een stootje kunnen, voorzien zijn van de juiste perforatie, geschikt zijn voor levensmiddelen én voldoen aan euronorm afmetingen.

Duurzaamheid van AGF-kratten

AGF-kratten zijn gemaakt van slagvast, kwalitatief hoogwaardig HDPE (polyethyleen). Dit materiaal is uiterst weerbestendig en UV-bestendig. Speciale ribstructuren en dikke wanden bieden stevigheid en een hoog draagvermogen aan de krat, waardoor deze gedurende jarenlang, intensief gebruik zijn vorm goed behoudt. We kennen voorbeelden van telers die de kratten al meer dan 20 jaar in gebruik hebben, de kratten zowel buiten op het veld als binnen in de koelcel gebruiken en waar de kratten nog elk plukseizoen weer gebruikt worden.

Levensmiddelgeschikt

Het toegepaste kunststof is bestemd om met levensmiddelen in aanraking te komen. Fruit- en groentekratten voldoen altijd aan de Europese norm die van kracht is ten tijde van de productiedatum. Op dit moment zijn dat Verordening nr. 1935/2004 van het Europees parlement en de raad en Verordening (eu) nr. 10/2011 van de commissie.

Waarom sleufperforatie?

Voor optimaal behoud van versheid van het groente en fruit zijn AGF-kratten voorzien van perforatie in de wanden en bodem, zodat de producten goed geventileerd worden. Bij AGF-kratten is er bewust gekozen om een smalle sleufperforatie toe te passen, zodat de producten niet kneuzen en er geen afdrukken in het product achterblijven. De wanden zijn aan de binnenkant geheel glad afgewerkt: dit beschermt het product en maakt dat het krat eenvoudig te reinigen is.

Euronorm afmetingen

Euronorm afmetingen zijn gebaseerd op Europese afmetingen die gelden in de gehele Europese transportsector en zijn een afgeleide van de europallet (1.200×800 mm) en de blokpallet (1.200×1.000 mm). De meest gebruikte basisafmetingen voor kratten en kunststof bakken zijn 400×300 mm en 600×400 mm. Met euronorm stapelbakken van 600×400 mm wordt er zoveel mogelijk volume in één keer gehandeld, dat nog redelijkerwijs met de hand te verplaatsen is. Andere euronorm basisafmetingen zijn 800×600 mm, 300×200 mm en 200×150 mm. Grote kratten van 1.200×800 mm en 1.200×1000 bestaan ook; deze noemen we palletboxen.

Gratis advies van onze productspecialisten

Fruit- en groentekratten bestaan er in verschillende uitvoeringen en afmetingen die allemaal voldoen aan bovenstaande omschrijving. Bent u AGF-teler en zoekt u kwalitatief hoogwaardige kratten voor het transport en opslag van uw producten? Laat u dan vrijblijvend informeren door onze productspecialisten Vincent Wesseldijk en Peter Roeterd. Zij zijn al jaren actief in uw branche en kunnen u van waardevolle informatie voorzien omtrent de keuze van de juiste ladingdrager.