Invrieskratten

2 resultaten.

Kunststof vriesbakken voor vlees

Kunststof invrieskratten zijn ontwikkeld naar behoefte vanuit de vleesverwerkende industrie. Zowel in de pluimvee verwerkende industrie als bij runder- en varkensslachterijen en -verwerkers worden deze invrieskratten gebruikt.

Nadat een dier is geslacht gaat het als karkas of in grove delen verder de keten in voor verwerking. Denk hierbij aan vers vlees producten zoals vleeswaren, gehakt, worst en vleesconserven. Bij deze verwerking staat vanzelfsprekend hygiëne hoog in het vaandel. Alles gebeurt conform strenge regelgeving ten behoeve van voedselveiligheid. Ook kwaliteit en kwaliteitsborging worden gemonitord.          

Meteen na de slacht wordt een karkas in een speciale koeltunnel zo snel mogelijk gekoeld. Vervolgens wordt het in verwerkbare delen gesplitst, bewaard in een koelcel of diepgevroren in een vriescel, tot het wordt verkocht of verder wordt verwerkt. Als vlees gekoeld wordt bewaard, is het langer houdbaar. Vleesverwerkers gebruiken geavanceerde koel- en vriescellen voor de tijdelijke bewaring van het vlees. Kleinere delen worden hierbij opgeslagen in de kunststof vrieskratten.

Voordelen van invrieskratten

Het werken met kunststof kratten biedt meerdere voordelen: kunststof is hygiënisch, het neemt geen vocht op, is vormvast en slagvast, heeft een vaste tarra. Het is glad en makkelijk te reinigen.

Invrieskratten onderscheiden zich van standaard plastic bakken middels verschillende kenmerken. Invrieskratten hebben geen uitwendige ribstructuren, ze zijn helemaal glad afgewerkt zodat kratten met bevroren vlees erin makkelijk leeggeklopt kunnen worden. Om het krat toch van de nodige stevigheid te kunnen voorzien en extra slagvastheid te geven, zijn de wanden en bodem wat dikker uitgevoerd dan gewoonlijk. De hoeken van de kratten zijn verhoogd, zodat er bij gestapelde kratten goede luchtdoorkoeling kan plaatsvinden. Dat is nodig voor om de producten zo snel mogelijk te kunnen koelen en laten bevriezen.

Specificaties materiaal

De meeste kunststof bakken en plastic kratten worden gemaakt van PP (polypropeen) en HDPE (high density polyetheen). Bij invrieskratten wordt er HDPE gebruikt, omdat dat als eigenschap heeft bestand te zijn tegen lagere temperaturen en het een wat taaiere kunststof is. Dat maakt de bak slagvaster, wat van nut is bij het uitkloppen van de invrieskratten. HDPE is levensmiddelengeschikt conform EU Verordening 10/2011 en heeft een goede chemische resistentie, zodat de invriesbakken goed gereinigd kunnen worden met de daarvoor benodigde middelen.

Verschillende uitvoeringen vriesbakken

De invriesbak is verkrijgbaar in twee verschillende varianten: met dichte wanden en bodem en met geperforeerde wanden en bodem. De geperforeerde variant wordt vaak toegepast bij producten die meer doorkoeld moeten worden. De smalle perforatie biedt ruimte aan extra luchtcirculatie en is gelijk verfijnd genoeg om de producten in het krat niet te beschadigen. Invrieskratten zijn standaard leverbaar in de wit ogende naturel kleur. Op aanvraag kunnen de kratten ook in kleur worden geproduceerd. Denk hierbij aan de kleur van uw huisstijl of van een bepaalde productlijn.

Meer weten over plastic invrieskratten?

Wilt u een offerte ontvangen voor deze kratten, kunnen wij u van dienst zijn met een bezoek van onze adviseur met een demomodel, of heeft u andere vragen over dit product? Neem dan vrijblijvend contact op met onze productspecialisten. Zij zijn u graag van dienst!